Scrisoare deschisă adresată domnului Christian Ciocan

Stimate domnule Ciocan,

Din start spun (şi dumneavoastră ştiţi asta) am apreciat la adevărata sa măsură deschiderea pe care o aveţi, şi dumneavoastră şi instituţia pe care o reprezentaţi, către ceea ce înseamnă modernitate şi ieşirea din închistăciunea clasică poliţenească. E o misiune grea, desigur, dar cu atât mai nobilă.

Ieri am creat oareşce vânzoleală cu subiectul cu poliţiştii care au avut o altercaţie cu un cetăţean (unii îl fac nesimţit, dar asta nu îi smulge nici un neg din calitatea sa de, totuşi, cetăţean). În acest context v-am văzut la Realitatea TV cum aţi declarat că, fiind ora 3 noaptea şi că cetăţeanul cu pricina se îndrepta către poliţiştii cu princina filmându-i cu un telefon mobil, acesta din urmă a avut noroc că nu l-au încătuşat primii doi.

Cum declaraţia dumneavoastră îmi ridică nişte semne de întrebare, v-aş ruga să îmi răspundeţi la întrebările/nelămuririle de mai jos. Pe care le puteţi considera stupide (poate şi sunt), dar mă veţi ierta dacă acum sunt în postura cetăţeanului cretin, dar nu mai puţin cetăţean, totuşi. Care cetăţean chiar vrea să înţeleagă care e faza şi să nu mai facă greşeli de astea pe viitor.

1. Vă rog să îmi spuneţi dacă avem sau nu voie, ca simpli cetăţeni, să filmăm poliţişti atunci când sunt într-un spaţiu public şi dacă nu avem voie să îmi spuneţi şi legea care ne împiedică să o facem.

2. Vă rog să îmi spuneţi dacă există un interval orar când putem filma poliţiştii, având în vedere că dumneavoastră aţi precizat că la incidentul cu pricina era ora 3 noaptea, ceea ce mă face să cred că or fi fiind alte ore la care avem voie să îi filmăm, dar nu noaptea.

3. Vă rog să îmi spuneţi de ce aţi declarat că „a avut noroc” cetăţeanul cu pricina că nu l-au încătuşat. Adică, dacă îmi permiteţi, ori a încălcat o lege (pe care v-aş ruga să mi-o spuneţi) şi merita luat la pulane de să îi sară civismul nesimţit din cap, caz în care trebuia încătuşat, cum ziceţi dumneavoastră, chiar arestat, dacă aşa e legea. Ori cetăţeanul a fost amendat pentru… trecere ilegală, adică pentru că a mers în mijlocul străzii ca să poarte dialogul nesimţit cu polişţiştii. Chestia asta cu „norocul” ca variantă ad-hoc de interpretare a legii este, cum să vă spun eu ca să mă înţelegeţi, absolut oripilantă.

Atât. Nu vă mai reţin. Eventual doar să fac precizarea că am ales această modalitate epistolară pentru că se înscrie perfect în stilul 2.0 pe care şi dumneavoastră îl abordaţi cu succesul cuvenit în această lume modernă.

Cu stimă şi chiar cu prietenie
Cristian China-Birta
adicătelea io, chinezu

PS. Şi pentru că faza asta cu jurnalismul cetăţenesc văd că ia amploare, îmi permit să vă sugerez să organizaţi un seminar pentru bloggeri în care să ne explicaţi până unde putem merge cu filmările astea şi cam care sunt legile care ar putea să ne atace dur când dăm pe dinafară de ce cetăţeni ne credem.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

47 thoughts on “Scrisoare deschisă adresată domnului Christian Ciocan”

 1. Chinezu draga, daca iti raspunde domnul Ciocan, zi-i sa-si verifice contu de Twitter (cel al Politiei Capitalei) pentru ca i-am adresat o intrebare de doua ori si nu mi-a raspuns. Nici pe Facebook nu mi-a dat Add. Sa incerc sa ii dau Add si pe mess?
  Ieri mi s-a furat bicicleta din scara blocului si politia era 10m mai incolo si cica nu au vazut nimic. Vreau sa stiu care e rata infractionalitatii in Bucuresti, comparatie cu alte orase ale tarii si alte capitale europene si care sunt zonele cele mai afectate.
  E important pentru siguranta mea si pentru psihicul meu labil :)

  Multumesc tare!

 2. Excelenta idee, dar nu sunt de acord cu tonul persiflant al scrisorii (deci chiar aveti noroc domnu China ca nu sunt eu chestor-sef si dumneavostra Pistruiatu, atuncia ati fi vazut dumneavoastra), concret eu vreau precizari daca suntem sau ne deplasam pe raza/tangenta/zona perimetrala a localitatilor rurale, recte, pentru sefi de post si jandarmeria calare.

 3. Pingback: Cum ar fi trebuit sa reactioneze politia at » piticu .ro

 4. nimic surprinzator pentru Romania, si legea e ambigua in acest sens.
  Codul Civil:
  Art.79 – (1) Este interzisă utilizarea, în mod public, a înregistrărilor imaginii sau vocii unei persoane, fără acordul acesteia.
  (2) Este, de asemenea, interzisă utilizarea, în mod public, a corespondenţei, manuscriselor sau altor documente personale, precum şi a informaţiilor din viaţa privată a unei persoane, fără acordul acesteia, dacă sunt de natură să aducă atingere imaginii sau reputaţiei sale.
  (3) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) şi (2) cazurile în care utilizarea este permisă prin lege sau când prezintă un interes public justificat.

  Art.80 – Pot fi îndeosebi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
  a) intrarea fără drept în locuinţă sau luarea din aceasta a oricărui obiect fără acordul celui care o ocupă în mod legal;
  b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private săvârşite prin orice mijloace tehnice;
  c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane, dacă aceasta nu se află într-un loc public;
  d) difuzarea de imagini ale persoanei, filmată în propria locuinţă sau în orice alte locuri private, fără acordul acesteia;
  Nu stiu in ce masura un politist aflat in misiune se incadreaza in cele de mai sus si daca masina de politie poate fi considerat spatiu privat. de asemenea, in Statutul Politistului nu se mentioneaza nimic despre faptul ca ar fi interzis sa fie filmati. mai degraba as zice ca punctul (3) din Art. 79 s-ar potrivi situatiei in cauza, cu rezervele de rigoare (informatii de interes public justificat)…

 5. nu care cumva să întrăzniţi să deranjaţi organu” când e în exercitarea funcţiei de supraveghere a mutelor fuşte ! că băi, infractorule deosebit de periculos cu camera din dotare ! io îs acilea la datorie !

 6. Interesanta scrisoare ! Desi nu vreau nicidecum sa tin cu politisti, te-as ruga mult stimate ( Chinezu ) sa publici cateva scrisori si la doamna judecatoare care era beata si injura politisti, si la doamna din bucuresti care a parcat pe iarba in plin centru capitalei si cand politistul ia cerut actele ea sa urcat in masina si a plecat, si i-ti dai seama ca exemplele pot continua.
  Tineri care sunt cu grade mai mici in politie, nu sunt lasati sa-si faca datoria, si sunt amenintati de comunisti care sunt inca la putere si in functii importante.
  Ce parere ai de smecherii de Romania Chinezule, smecheri cu masini de fite care nici macar nu opresc la semnalele politistilor ?
  O fi majoritatea politistilor tarani, prosti sau cum vrei tu sa le spui, dar ca sa schimbam ceva ca sa primim respect, trebuie noi in primul rand sa oferim respect.
  In urma cu 10 ani cand am venit aici in Spania, eram pe o strada de aici din Arganda del Rey si fugeam inaintea sotiei si a fiului meu cu cateva sute de metri si ma apucam sa filmez cum veneau ei pe strada ( stii tu, m-am scapat si eu la o camera de filmat ca tot taranul ) si filmam si iar fugean inainte, pana cand am trecut prin fata unui sediu de politie, eu am filmat in continuare si nu am observat ca un politist fugea disperat dupa mine. Foarte amabil ma intrebat ce filmez si daca vreau sa-i arat ultima filmare, deci am derulat si am arata filmarea. L-am intrebat de ce trebuie sa-i arat, si ce vrea sa vada el pe filmare. Mi-a raspuns ca a vrut sa vada daca nu am focalizat sediul politiei, sau masinile particulare care erau parcate in apropiere, pentru ca acele masini ( atentie ) chiar daca sunt cu numere particulare sunt in proprietatea politistilor care i-si desfasoarea activitatea in acel sediu. Ce parere ai Chinezu ?
  Eu cred ca omul a avut dreptul sa ma intrebe ce filmez……
  Nu va mai plictisec….salutari cu respect tuturor !

 7. Buna dimineata!

  Va raspund cu placere la toate intrebarile – si la altele pe care mi le-ati putea adresa pe parcurs – la 0757.123456, numarul meu de telefon.

  Puteti inregistra convorbirea si reda ce credeti de cuviinta, pentru clarificari in spatiul public.

  Pana atunci, am mai spus-o si o mai spun, orice politist poate fi filmat de orice persoana – oricand in serviciu – si in timpul sau liber, daca este imbracat in uniforma, cu respectarea unor reguli sociale si atunci cand aceasta activitate nu intra in conflict cu procedurile politiei (voi detalia).

  Oamenii au dreptul sa stie, in conditiile legii (va voi explica cu placere) despre activitatile politiei si, totodata, ce pot face sau ce nu au dreptul (tot potrivit legii) sa faca cetatenii.

  Altfel, apreciez ce faceti in web 2.0 si, uneori, ma amuz la modul serios!

  Cu respect,

  Christian Ciocan

  P.S.: Cu permisiunea dumneavoastra, pentru Anne-Marie: Deja verific. Pana atunci si oricand puteti folosi 0757.123456 – Christian Ciocan

 8. Domnule Ciocan, vreau sa stiu si cat de sigura e zona Lizeanu, tocmai ce m-am mutat in blocurile de la Strada, dar intrarea e prin spate si vecinii se plang ca mai in spate sunt doua case darapanate pline de tigani. Din aceasta scara mi s-a furat si bicicleta. Va dati seama ca nu o iau tocmai ca pe un inceput bun intr-o locuinta noua si nu vreau sa am probleme cu siguranta intoarcerii acasa seara.
  In ceea ce priveste statistica despre rata infractionalitatii, astept cu nerabdare.

 9. Vreau sa multumesc si eu domnului Ciocan pentru reactia rapida.
  Sa inteleg ca va exista un comunicat din partea MAI privind cazul respectiv? Ma gandesc ca invatam si noi mai multe daca discutam si aflam pozitia oficiala pe un caz concret decat reiterand principii si norme.
  Adica ar fi mai eficient daca MAI ar avea o pagina pe youtube in care sa prezinte ce e bine si ce e rau pornind de la niste materiale video concrete. Ma rog, asta daca mai aveti buget, daca nu, puteti apela la un ONG pentru un proiect de media. Ca la scoala de soferi, intr-un caz concret, ce poate face politistul? si ce poate cetateanul?
  Multumesc

 10. @Christian Ciocan
  merci pentru raspuns
  dar io tot zic ca nu ar fi rau un seminar pentru bloggeri in care sa ne explicati mai pe indelete pana unde se poate merge si cu ce urmari

 11. Nu va bucurati ca a raspuns la aceasta scrisoare. In fond , omul mai si lucreaza , nu are timp de internet cum avem noi :) ideea cu un seminar pentru bloggeri e buna dar ganditi-va daca are timp domnul Christian Ciocan. Si eu am o intrebare pentru dansul : Cat dureaza ca o plangere impotriva unui cetatean sa fie trimisa la judecatorie ? Pentru ca am o plangere impotriva unui cetatean si sta pe biroul comandantului de la Sectia 18 de peste un an.

 12. @chinezu, tres bon ide’!
  asa cum sunt cursuri pentru jurnalistii de razboi sa se faca si cursuri de afaceri interne pentru blogari. Si ca sa fim corecti si constructivi trebe sa faca si bloggari un pas de deschidere spre Politie nu doar spre RMGC! :)))

 13. @chinezu, tres bon ide’!
  asa cum sunt cursuri pentru jurnalistii de razboi sa se faca si cursuri de afaceri interne pentru blogari. Si ca sa fim corecti si constructivi trebe sa faca si bloggari un pas de deschidere spre Politie nu doar spre RMGC! :))) Dupa exemplu dumneavostra foarte bun, stimate domnule cetatean blogar Chinezu.

 14. Uite ce mi-a zis mie acum un an:

  Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, spune: “Nu exista instructiuni speciale pentru politisti, exista doar legea. Daca un politist este in uniforma, indiferent ca este in timpul programului sau in timpul liber, el poate fi fotografiat. Daca e pe strada, daca e in masina de serviciu, daca e in spatiul de relatii cu publicul, poate fi fotografiat de orice persoana. Politistul nu trebuie sa interzica acest lucru. Cu ocazia asta, ne remediem si noi deficientele, daca acestea exista”.

  http://vlad.ursulean.ro/2009/03/fotografii-teroristii-nostri/

 15. @Vlad
  Uite ce mi-a zis mie acum un an:

  Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, spune: “Nu exista instructiuni speciale pentru politisti, exista doar legea. Daca un politist este in uniforma, indiferent ca este in timpul programului sau in timpul liber, el poate fi fotografiat. Daca e pe strada, daca e in masina de serviciu, daca e in spatiul de relatii cu publicul, poate fi fotografiat de orice persoana. Politistul nu trebuie sa interzica acest lucru. Cu ocazia asta, ne remediem si noi deficientele, daca acestea exista”.
  cc @Christian Ciocan

 16. @chinezu – Daca ai vorbit cu domnul Ciocan si ti-a raspuns la intrebari – nu postezi si raspunsurile ca sa stim si noi cum sta treaba?

 17. Apoi, in caz ca mai citeste domnul Ciocan comentariile, am sa-mi permit sa il apelez (strict) in caz de nevoie.

  Nu de alta, dar eu unu’ am mai patit-o o data: la 3 dimineata, imediat dupa ce am iesit de pe autostrada, un agent de la rutiera m-a tras pe dreapta. Stiti de ce? A vazut, in bezna totala, ca nu aveam omologare pentru foliile de pe geamurile spate si luneta. Dupa ce i-am aratat stampila cu omologarea de pe geamuri, dupa ce i-am explicat ca adeverinta oficiala e in cartea masinii (care NU trebuie tinuta in masina, si pe care nu apucasem s-o copiez inca), mi-a retinut talonul pentru ca pitong.

  A, si ce m-a deranjat – in momentul in care l-am intrebat ce am de facut (adica – la ce unitate sa ma prezint, etc) mi-a zis „dai si tu o spaga la un atelier sa-ti dea o omologare”. Cand i-am spus sa mentioneze asta in procesul verbal, mi-a intors spatele. A venit amenda acasa (6 milioane), am contestat-o si-am castigat, da’ si-acu’ ma oftic ca nu am depus si plangere impotriva tipului :)

 18. mai copilasi, de ce sunteti voi rai ? domnul Ciocan are perfecta dreptate, atata timp cat nu a precizat modelul telefonului mobil la care s-a referit. cand te duci spre un politist cu un Motorola DynaTAC 8000X in mana acesta poate fi considerat lejer o arma alba si deci ai mare noroc ca nu esti incatusat ;)
  nu-i asa ca in mod special la DynaTAC 8000X v-ati referit, domnule Ciocan ?

 19. Pingback: Calea cea dreapta

 20. As vrea sa mentionez ca printre acei „sefi” ai politistilor (orice functie au ei) se numara si PROCURORII. O plangere depusa este primul pas spre sanctionearea (potrivit legii) agentului care a agresat „civilul”. Orice masura impotriva „civilului” (in acest caz) se suspenda atata timp cat plangerea este in curs de rezolvare/verificare/proces. Dupa aceasta masura, cand va fi chemat in instanta, in cazul in care procurorul care preia cazul considera ca este nevoie de acest lucru, atunci va fi nevoie de un avocat.

  Bafta!

 21. M-a dezamagit total aceaata iesire penibila de solidaritate a domnului Cican cu niste politisti care greseau (nu cumva greseala politistilor este infractiune, ca atunci ii pot numi infractori .. Cred) De unde se vede ca in „fiecare” politist se mai ascunde o farama de militian… Pacat.

 22. @Calea cea dreapta
  Nu asteptam o reactie umila…ci un raspuns.
  Se vede din filmari ca stationau pe banda a doua de circulatie, fara a avea macar luminile de pozitie aprinse. Se expuneau accidentelor atat ei cat si pe ceilalti participanti la trafic,de aceea am mers acolo.
  Nu aveam nevoie de o victorie in plan personal.
  Nu m-am laudat ca am numarul de telefon al domnului Ciocan.
  L-am sunat sa vina si sa constate abuzul,sa vada ce fac colegii dansului.
  Daca venea…ce bine era…constata si faptul ca nu sunt „beat” asa cum domnia sa a afirmat gresit la Realitatea tv.
  L-am rugat pe politist sa mergem la IML pentru recoltarea de probe biologice.
  Nu a dorit acest lucru.
  Sa sun la 112 si sa vina tot ei?
  Ma faci sa rad…

 23. @Dinu
  Sunt de acord cu tine.
  Totusi,Christian Ciocan prin natura meseriei sale…trebuie sa-si „ocroteasca” colegii.
  Sa vedem ce va spune si instanta…

 24. Pingback: Militienii, cetateanul “turmentat” si camera de filmat : Blogul ActiveWatch

 25. Eu tin cu Politia :)

  Nu cred ca Politia trebuie sa abuzeze de ceva, dar nici sa fie luata in ras la tot pasul. Nu de alta dar in Romania nu sunt multi cei care respecta Politia si asta e un lucru foarte grav in sine. Oricine se apuca si injuta Politia pe la televizor in pozitie de mare smecher, iar altii idioti inteleg ca si ei pot chiar daca prin atitudinea lor pun viata altora in pericol – sau chiar omoara pe altii in accidente stupide de masina de exemplu.

  Intr-o lume ideala politia trebuie sa aiba mai multa autoritate si politistii sa fie de calitate mai buna. Pina la atingerea acelui ideal mai este. Noi acum avem politisti pe care nu ii asculta nimeni si ii injura toti (chiar cu multa dreptate) si o gramada care nu respecta nici o lege – inclusiv pentru ca au impresia ca nu ii poate atinge nimeni.

  As zice ca ce s-a intimplat acum e un caz singular si ca are dreptate Ciocan cand spune ca Politia are voie sa parcheze pe interzis fara sa ii ceara nimeni socoteala. Poate ca ei fac asta pentru ca cineva ca noi are nevoie sa fie ajutat sau un raufacator prins.

 26. Draga Chinezule felicitari pentru articol, mai ales ca ai si primit raspuns (nu stiu daca real si oricum incomplet – si presedintele Basescu ne-a promis ca o sa ne raspunda la niste intrebari si n-a facut-o nici pana acum)… Ar fi interesant sa ne mai spuna domnul Ciocan urmatoarele:
  – masurile luate impotriva politistilor care palmuiesc cetateni pe strada si sunt filmati facand asta. Ca aia care rup in bataie cetateni si nu-s probe video am vazut ca scapa. Ca cetatean consider ca aceasta filmare este suficient ca sa zboare din politie. Nu exista SCUZA sa palmuiesti un cetatean. De aia ti-a dat statul catuse si institutia juridica a retinerii, ca sa nu folosesti pumnii si palmele cand ai chef;
  – conform carui articole de lege politistii nu pot parca in loc nepermis pentru ca sunt „investitit cu exercitarea autoritatii de stat” (frumoase vorbe, dar goale de continut);
  – conform carei legi politistii „nu pot fi judecati decat de superiorii lor „.
  As crede ca un purtator de cuvand de asemenea rang care, recunosc, a deschis usa accesului la informatii publice in Politia Romana, ar trebui sa-si controleze mai mult continutul vorbelor si modul in care isi apara nepermis colegii. Expresia „masinii de politie trebuie sa i se acorde prioritate chiar daca nu are in functiune sistemele de semnalizare acustice si luminoase pentru ca nu se stie ce face echipajul de politie” cred ca va ramane in antologia purtatorilor romani de cuvand.
  Am impresia ca domnul Ciocan creeaza o lege proprie a politiei, una izvorata din cutuma tupeului si nesimtirii politistilor.

  Numai bine

 27. Acum vreo 10 ani in timp ce asteptam sa strecem cu BAC-ul pe la Calarasi, un prieten de al meu a avut ideea sa ne fac o poza langa masina, ei bine atunci trecea prin zona un domn politist, si ne-a luat la sectie pentru motivul c anua vem sa facem poza la un politist, intamplator dumnealui era la distanta mare in fundalul pozei, am stat o zi intrega la sectie si sa dus naibii concediul nostru de un weekend, nu am platit nimic si nici nu ni sa facut dosar pentru ca tala prietenului meu era colonel in armata. Atunci ni sa replicat ca pe in zona este si frontiera si ca ne poate baga la spionaj.

 28. salutare la toata lumea. am citit postarea pe blog plecand de la site al unui cotidian. intrebarile sunt la obiect. iata ce am observat, de a lungul celor cativa ani de prestat in campul muncii, ca politist: romanii ori sunt f speriati, ori sunt f nesimtiti. ca si politist este destul de greu sa lucrezi cu romanii, si asta pt ca le lipseste un minim de educatie si din cauza ca nu se face o comunicare destul de buna cu privire la munca politistului. sunt, din nefericire f multi ciobani in politie, care cred ca aceasta activitate te face un fel de semizeu si care uita ca, intamplator sunt platiti din banii oamenilor. din pacate, dl ciocan nu face exceptie. ii place la nebunie cunnilingusul practicat de diversi subordonti si in general apelativul de safu.
  trecem peste, nu face obiectul. in tara noastra, trendul in ceea ce priveste siguranta este unul descendent. oamenii buni si care faceau meseria asa cum trebuie au plecat. fie din cauza banilor, fie din cauza lipsei de apreciere. la nivelul politiei se foloseste aceasta arma care se numeste reorganizare si care totdeauna conduce la inlaturarea sefilor si subordonatiloe care nu se pliaza dupa un anumir stil de lucru. oamenii nu mai au siguranta, nu exista o continuitate a muncii. mai pe scurt este un haos. continuat si cu unitatile de parchet, unde procurorii, altii semizei, lucreaza in doru lelii, atunci cand lucreaza, sau au pregatirea la pamant si fac numai tampenii. politia, procuratura, si in general, parghiile de protectie a cetateanului au fost impanzite de oameni numiti politic, care nu au nici o legatura cu meseria si care sunt simple carpe care pt functie percuteaza la ordinele primite.
  oricum, parerea mea, este ca pe termen mediu si lung o sa fie o explozie a fenomenului infractional, si din nefericire, nimeni, dar absolut nimeni nu ia nici o masura.

 29. Ascultati inregistrarea audio si incercati sa urmariti firul logic al ideilor lui Ciocan: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7727690-audio-christian-ciocan-politistii-pot-filmati-orice-conditii-politistul-nu-este-animal-politistul-este-inzestrat-gandire.htm

  @raspunsoficial – faptul ca tu ca politist ai curajul sa spui lucrurile astea chiar daca oarecum anonim, ne face pe noi contribuabilii sa speram ca mai sunt si politisti cinstiti in care se poate avea incredere. Este foarte important ca voi sa comunicati cu noi cetatenii prin indiferent ce metode si daca este nevoie chiar sa „va plangeti” de defectele sistemului si ale oamenilor din ei. Altfel riscati sa fiti pusi in aceeasi oala cu cei doi militieni din cazul de fata si ar fi pacat. Cunosc si politisti si politiste care isi fac treaba insa din pacate risca sa se piarda in masa de militieni. Se tot vorbeste de transparenta Politiei dar este doar gargara atata timp cat alde Blaga si Ciocan vor spune intotdeauna ca totul este in regula chiar impotriva evidentelor. Asa ca singura speranta de schimbare sunt politistii de rand mai ales cei tineri inca ne-corupti de sistem.
  Ceea ce a facut Brainiacro a fost bine chiar daca a fost si el usor agresiv in abordare. Astfel de evenimente le vor arata militienilor ca nu sunt „semizei” si daca vor sa fie respectati trebuie la randul lor sa-i respecte pe contribuabilii care le platesc salariile mai mult de nevoie decat de voie. Poate asa vor deveni si ei in sfarsit politisti…

 30. Christian Ciocan a precizat, pentru HotNews.ro, ca declaratia referitoare la incatusarea persoanelor care filmeaza un politist nu se referea la incidentul de miercuri seara, ci la situatia in care oamenii legii s-ar simti amenintati de telefonul mobil „ca obiect”, si nu ca „obiect de filmat”.
  bah, eu v-am zis ca domnul Ciocan cand a dat declaratia se gandea in mod special la Motorola DynaTAC 8000X, da’ voi nu, betmen, betmen …

 31. Pingback: Media Blog – Baza de date a Poliţiei, ‘free’ pe Internet

 32. @Brainiacro …
  prin reactia mea am simulat si eu o iesire „la cald” in replica cu a domnului Ciocan. este firesc sa isi apere colegii dar pana unde? cred ca in cazul de fata a gresit destul me mult avand in vedere reactiile politistilor. si la experienta domnieisale chiar nu a realizat sa isi pune presa si societatea civila in cap ? In plus dansul este purtator de cuvant nu avocat de politisti aroganti si abuzivi…

 33. Pingback: Propunere oficială de seminar cu bloggeri şi poliţişti » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

 34. Ce numar de telefon simplu are domnu’ CIOCAN.

  0757.123456

  E facut la comanda speciala de pentru un organ? Pentru un politist? Pentru un om superior romanilor de rand?

  Asta e problema cu voi, asa zisii „oamenii legii” va credeti prea importanti si puternici numai ca nu va dati seama ca tot 2 maini si 2 picioare aveti. Abuzurile politiei continua, nu se stie insa pentru cat timp. :) Vom vedea cat de destepti o sa va mai credeti , brate lungi ale legii!

  + multumim ca sprijiniti prin pasivitate si aprobare tacita infractionalitatea si mafia tiganeasca
  + multumim ca sprijiniti prin pasivitate si aprobare tacita traficul de droguri
  + multumim ca traim intr-un stat politienesc.

 35. Pingback: Militienii, cetateanul “turmentat” si camera de filmat | activewatch

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.