Prin prezenta, îmi depun candidatura pentru şefia TVR

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Stimaţi care-ţi fi de vă ocupăţi să numiţi şăful la TVR,

Spun din start că am primit cu oareşce satisfacţie vestea demisiei tovarăşului Pufulică Săftoiu, care a comis singurul gest de relativă onoare pe care l-am fi putut comite în situaţia dată. Ar fi fost oricum demis, desigur, dar orişicât, măcar pe chestiuni de salvat aparenţele, bine a făcut că a dat cu subsemnatul.

Zilele astea am auzit tot felul de variante despre cine va urma la şăfia TVR. Care mai de care mai alucubrante, care mai de care mai ridicole, care mai de care mai „du-te, măh, să-mi trag ciorapii invers!„. Drept pentru care comit şi eu singurul gest de relativă onoare pe care îl pot comite în situaţia dată.

Adică, prin prezenta îmi depun candidatura pentru şăfia TVR. Pentru că, afirm asta cu toată aroganţa de care sunt în stare, nu am cum să fiu mai pe lângă decât toate numele pe care le-am auzit vehiculate, nu am cum să fiu mai paralel cu ce ar trebui să fac acolo, este de o irefutabilitate irefutabila declaraţia asta a mea.

Ce mă recomandă? Nimic. Dar măcar pe mine nu mă recomandă nimic. Pe ceilaţi vehiculaţi îi recomandă, însă, ceva mai rău: datul de gard pe care l-au săvârşit în prestaţiile lor anterioare pe unde am reuşit să mai dea de gard. Recte, nu am cum să fiu mai rău decât ei, n-am cum. Punct.

Eu candidez cu un program bine stabilit, să fim înţeleşi. Cu un punct unic. Adică doar un punct are acest program bine stabilit al meu. Adică singura decizie pe care o să o iau în calitate de şăf al TVR va fi să plătesc (din banii publici, fireşte, doar nu o să fiu io singurul prost într-o asemenea funcţie care nu sparge banul contribuabilului) un audit profesionist, care să ne arate de ce această instituţie este în halul în care este. Atât. Iar acest audit va fi un fel de Vechi Testament pe care, dacă mai rămân în funcţie, fireşte, se va construi Noul Testament, desigur.

Pentru că orice început dă şăfie la TVR, dacă nu începe cu simpla – dar bazată pe probe irefutabile – constatare că totul e varză acolo, e doar aşa să ne trecem ceva cu şăf pe cartea de vizită şi să ne dăm rotunzi că educăm poporul cu televizorul. Pe banii poporului, care popor – ŞOC şi GROAZĂ – chiar nu pofteşte să fie educat de TVR pe banii lui, fireşte. Adică pe banii poporului, desigur.

Ar zice un astfel de audit că este ridicol ca în TVR să fie nevoie de 14 oameni să bată un cui şi de 7 oameni să schimbe un bec? Ar zice, fireşte că ar zice. Ar zice un astfel de audit că este revoltător ca, pe medie, la o ştire mediocră să lucreze 48 de oameni? Ar zice, fireşte că ar zice. Ar zice un astfel de audit că profesionalismul unora de pe acolo este echivalent cu apetenţa unui pinguin pentru jocul de table? Ar zice, fireşte că ar zice. Dar tocmai de aia este nevoie de un astfel de audit.

Mulţi mi-ar spune că „măh, ce măgar eşti… nu ţi-e milă ţie că asta ar însemna să dai mulţi oameni afară?„. Nope. Pentru că nu de milă au nevoie mulţi oameni din TVR, ci de o trezire la realitate. La realitatea aia care înseamnă că nu e normal din nici un punct de vedere ca alţi români, cu probleme, cu lipsuri, cu necazuri mari să plătească pentru ca ei, cei din TVR, să fie scutiţi de probleme, lipsuri, necazuri. La realitatea aia care spune că ar trebui să înţeleagă şi ei, oamenii din TVR, că se mint singuri de fiecare dată când îşi primesc salariul, unul mincinos, care nu are nici o legătură cu realitatea economică şi socială (ca să o dau aşa ca să par inteligent). La realitatea aia în care sper să se trezească şi ei cât mai repede şi să îşi ia măsuri să nu fie surprinşi când #acelmoment cu auditul va veni peste ei (căci va veni, nu am nici cea mai mică îndoială) şi le la spună „pa, te pup pe portofel, eşti veriga slabă, poţi să pleci„.

Gata, consider că mi-am pledat cauza la modul îndestulător. Aştept să fiu invitat la discuţii, fireşte, despre posibila mea candidatură. Căci, mă înţelegeţi, nu ar fi rentabil economic şi omeneşte să fi scris atâta şi să nu fiu măcar invitat la discuţii. Oh wait… Vorbim de TVR, deci faza cu rentabilitatea este intempestiv caducă. Hait, ce tolomac sunt! Deci mi-am anunţat degeaba candidatura, acuma îmi dau seama… Eh, asta este, dacă tot am scris atât, să fie primit.

Xoxo.

PS Dacă îmi reproşaţi de ce nu dau numele celor vehiculaţi cum că sunt în cărţi, băgaţi mare, n-am io treabă. Dar, mă înţelegeţi, nu vreau să le fac un bine anunţând că au fost cât de cât băgaţi în seamă pentru misia asta. N-am cum. Punct.

IMG_6394

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

36 thoughts on “Prin prezenta, îmi depun candidatura pentru şefia TVR”

 1. Adevaru’ ca Superliga, DN, Div A si pana la U10 transmis LIVE pe TVR Sport (inlocuitorul lu’ TVR2), cultura in draci pe TVR3 si restu’ pe TVR1, cam asa vad io o grile de programe a lu’ Saf Chinez!

 2. Cum adică, nu te recomandă nimic? Te recomandă talentul și valoarea ta, eventual un frate al tău mai mare :))
  Trecând de asta, eu te susțin și când te instalezi la conducere îmi dai departamentul muzical, mă descurc lejer cu el :)

 3. Sustin si cu ocazia asta, depun si eu CV ca vei avea nevoie de un fotograf profesional care sa iti documenteze viata ta in cadrul TVR. Te va ajuta cand vei publica o carte despre cum sa conduci o televiziune de stat

 4. Nu se poate asa ceva, sunt total impotriva acceptarii candidaturii unui Chinez la TVR … pei ce, poporul chinez il va pune la schimb pe Pufulica Saftoiu la televiziunea lor nationala ? :)

 5. Lucia Hossu Longin, Rares Bogdan, Victor Ciutacu, nume de oameni care au facut ceva in media de azi si care sunt cotati cu sanse. Intre noi fie vorba, Rares Bogdan deja este 100% noul presedinte al CA al TVR. Dar tu poti sa iti depui candidatura la Look TV, stii, postul ala la care se uita maxim 4000 – 5000 de oameni pe luna :)

  1. TVR are nevoie de un manager nu de un om de televiziune. Sa nu confundam un prezentator de succes cu un manager de succes. Cred ca asta e principala problema a TVR, daca te uiti la toate celelalte televiziuni n-o sa vezi niciun manager care a fost prezentator inainte.

  2. Toti cei pe care i-ai pomenit sint oameni care au lucrat in televiziune, dar nu pe pozitii de management. Doamna Hossu-Longin a mai facut parte din CA – si poate vrei sa te uiti pe minutele sedintelor alora de CA… Iar Rares Bogdan – asta e, daca nu i-au gasit post de ambasador…

 6. Nu prea ai cum sa fi mai putin capabil decat cei care au ocupat pana acum acest post, putin sunt cei mai putini pregatiti. In general alegerea se face pe alte criterii decat pregatirea, experienta…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Top articole din această secțiune

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)