Caz aplicat (imobiliar) despre cum să nu faci Ziua Porţilor Deschise

Tot aud că piaţa imobiliară e varză şi că nu mai cumpără nimeni nimic, ştiţi voi, faza clasică. Presupun că sunt multe pricini pentru care asta se întâmplă, pricini la care eu nu mă pricep decisiv, drept pentru care nu m-aş încumeta să le trec în revistă. Dar spun cu tărie că una din aceste pricini este şi o anumită – cum să îi zic să nu par deplasat? – stare de jemonfichism a unor agenţi imobiliari. Şi spun asta pentru că de câteva luni am decis să testăm timid piaţă, să vedem care e feng shuiul, căci va veni cât de curând vremea în care va trebui, dat fiind că tribul chinezo-birtez numără acum 5 persoane şi un câine, să ne mutăm într-un spaţiu mai generos. Iar în cadrul acestor întâlniri cu lucrători în breasla imobiliară mi-am dat seama că cel puţin jumătate din ei ori nu vreau ori nu ştiu să îşi facă meseria.

Dar capacul capacelor a fost pus de cei de la Hystria Residence. Care ne-au trimis pe mail invitaţia la Ziua Porţilor Deschise, după cum puteţi vedea mai jos. Nu era necesară programare sau ceva de genul, cică găsim acolo pe cineva. Aşa că am zis să mergem să vedem ce şi cum. Nu am ajuns în Corbeanca la 10 fix, aşa cum scria în invitaţie, căci deja ştiam că s-ar putea să avem surprize. Dar am ajuns pe la 11.00. Nu era nimeni acolo, evident. Nici măcar un A4 scris cu pixul cum că „bre, dacă tot aţi venit, ia daţi un telefon la numărul 07………, poate răspunde cineva”.

Ne-am plimbat noi singurei prin complex, printre casele din curţile cărora oamenii se uitau oarecum la noi (căci era clar că avem faţă de turişti sau ceva), ba chiar am avut onoarea să vedem cum a prestat o maşină de vidanjare la una din case (de unde am dedus că acel cartier nu are canalizare). După vreo juma de oră, ne-am întors la intrarea în complex, unde erau birourile. Nimeni. Drept pentru care am decis să plecăm. Eu, desigur, am coborât câţiva sfinţi din cele ceruri, căci, spre deosebire de cei de la Hystria Residence care au timp să îl ardă de pomană, eu nu prea am.

Drept pentru care îi salut pe cei care se ocupă de acest complex, le urez viaţă uşoară şi îi rog să nu mă mai deranjeze cu nici o ofertă. Căci m-am convins că sunt mult prea profi pentru puţinele mele puteri de a înţelege lumea asta în care trăim.

13 comentarii la “Caz aplicat (imobiliar) despre cum să nu faci Ziua Porţilor Deschise

 1. Marius C. Răspunde

  Tipic romanesc. :)

 2. BogDan Răspunde

  Ai intrat în complex? Ai intrat! Te-a împiedicat cineva să faci asta? Nu! Deci a fost ziua porţilor deschise =))

  • Cristian China Birta Răspunde

   Aaaaaaaaa, ai dreptate… In invitatie era vorba despre vizionarea locuintelor, desigur, doar ca pe dinafara… Si eu care credeam ca trebe sa vezi si cum arata pe interior cand te decizi sa dai o caruta de bani pe o astfel de casa… =)) =))

   • BogDan Răspunde

    Na, că te-ai prins.
    Şi ce tupeu ai, să vezi casa la interior înainte să dai banii pe ea! Măi nene, unde te crezi? :))

 3. Marius C. Răspunde

  Imi amintesc de o „zi a portilor deschise”, cand au inaugurat mormonii capela lor de pe Mihai Bravu.
  Au intrat niste rromi si au intrebat: „Asta e biserica lui Isus Hristos?”
  Si mormonii au raspuns ca DA.
  „Pai si nu aveti nimic de mancare?” :)

 4. Razvan Răspunde

  Oamenii au trecut la ora de vara pe Abu Dhabi, probabil. Nu trebuie sa te superi, ei sunt afaceristi mari, se intelege :)

 5. Adrian7 Răspunde

  Mă bucur încă o dată că văd o luare de atitudine pe un blog românesc. Thumbs up!

 6. D-Petre Răspunde

  Pai la birourile lor banuesc ca erau usi nu porti :)

 7. Mugur Răspunde

  Daca vrei sa te muti in zona cere si tu sfatul cuiva care sta deja pe aici :)

 8. - Răspunde

  Asta ar trebui scris la tavanulfals.

 9. alex Răspunde

  dom dereftor, data nu contine anul…

 10. marius Răspunde

  Traim in Romania si ne ocupa tot timpul!!

 11. Florin Grozea Răspunde

  Nu am fost cu tine în ziua aceea dar sigur ai fost la Hystria? Pentru că povestirea ta îmi spune că nu ai nimerit acolo din minim două motive: 1) nu aveai cum să treci de poartă dacă nu ai codul sau nu-ți deschide cineva și 2) cartierul este legat la canalizare, nimeni nu are vidanjă. Îți spun sigur 100% pentru că voi locui acolo de… mâine.
  Poate nu ai fost acolo ci altundeva? :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: