Întâlnirea mea cu Marcel Iureș

V-am spus despre stinghereala pe care o simțeam față de Marcel Iureș. Și pe care nu mi-o puteam explica, doar știam că este acolo :) Acum vă spun, după ce am avut ocazia să stau puțin de vorbă cu domnia sa, că acea stinghereală nu își avea rostul. Pentru că normalitate și firescul cu care povestești cu acest om face să dispară orice reținere ai avea.

L-am cunoscut la avanpremiera pentru bloggeri a filmului ”Tatăl Fantomă”. Și am povestit despre cum a fost făcut filmul, despre improvizațiile strălucitoare din film, am aflat anumite întâmplări amuzante din perioada filmărilor, am râs, am glumit, ne-am simțit bine. A fost, cum ar veni, unul de-al nostru :) Trebuie să mă credeți pe cuvânt, căci mi-e nu știu cum să vă raportez mai în detaliu despre ce s-a povestit acolo, nu prea mă coafează chestia asta :D

La un moment dat a venit vorba de internet. Și am văzut că Marcel Iureș s-a încruntat. Și ne-a spus că nu îi place lumea asta și că nu stă pe internet. I-am înțeles punctul de vedere. Deși, din multe spre foarte multe direcții, nu sunt de acord cu el :) Dar m-a făcut să mă gândesc la toți cei care, asemenea lui, privesc doar spre the dark side of the internet (care există și este extrem de guralivă), spre acei nătângi pentru care a-și exprima opinia înseamnă a înjura, pentru care a trăi în 2.0 înseamnă să compenseze lipsa de viață din offline, pentru care a scuipa este echivalent cu a respira. Pe ăștia i-a văzut Marcel Iureș și de aici încruntarea lui. De aceea spun că îl înțeleg.

Poate că întâlnirea cu cei câțiva bloggeri i-a dovedit că există și o altă față a internetului. Și că, altfel spus, există și motive de optimism. Nu știm, nu ne-a spus. Dar mă puteți condamna că sper? :)

Mulțumesc, Raluxa, pentru poză :)

3 comentarii la “Întâlnirea mea cu Marcel Iureș

 1. Mircea Hodarnau Reply

  Sunt sigur ca ai “savurat” la maximu intalnirea cu Marcel Iures si dupa cum arata si fotografia ati stat chiar si la un pahar de vorba. Astept sa vad si eu filmul pentru ca sunt fan Iures.

 2. Chinezu Reply

  @Mircea Hodarnau
  Dap, a fost foarte intens momentul. Eram emotionat la inceput, dar naturaletea lui Iures m-a scos de pe turnanta, ca sa zic asa :)

 3. Tudor Reply

  Acum imi intelegi atitudinea vizavi de m* ACTA? Internetul este al nostru, al celor care il folosim – si suntem cu totii responsabili pentru starea lui.

  Ii recomand: Ce este internetul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.