Ca să vedeți cum se nimerește… Ieri, împreună cu tovarășul doctor Make, am fost invitați de Monica de la Digi News să dăm câteva declarații despre senzaționalul meci al blogggerilor cu Fundația Motivation. Locul ales de cei de la televiziune a fost Librăria Bastilia. Unde, deși știam că s-a deschis de ceva vreme în Romană, nu am ajuns niciodată. Odată intrat acolo, evident că dăm de unul de-al nostru, adică de Cristi :D Care ne-a fost ghid cât ne-am plimbat în foarte faina librărie. Căci e chiar faină.
Clădirea în sine este superbă. Am înțeles că a aparținut pictorului Pătrașcu. Iar o librărie de mare angajament îmi pare că merge la fix acolo. Vorbim despre 3 nivele pe care se întinde Librăria Bastilia. Pe lângă parterul și etajul 1, unde găsiți cărți și CD-uri și DVD-uri, la mansardă este și un bar (sună urât cuvântul ăsta, dar nu am găsit altul…) foarte simpatic, un loc foarte bun pentru evenimente culturale la care să nu strângi mai mult de 100 de persoane, căci altfel o să fie cam aglomerată toată faza :) Locul e decorat foarte fain, ca, de altfel, întreaga librărie, după cum puteți vedea în poza de mai jos, cu Make ținând morțiș să se fotografieze cu ”umbra” ‘ntelectuală a faimoasei noastră găști DreamTeamRO, caricatura aparținând (cred că ați recunoscut deja) lui Ion Barbu.
La un moment dat discutam cu Cristi despre acuzele pe care le-au adus unii Librăriei Bastilia cum că ar fi copiat Cărtureștiul. La care eu m-am strâmbat și am zis ceva de genul ”bravo, bre, păi ar fi trebuit să inventați apa caldă sau cum?”. Adică, tradus și trăgând înspre ce vă întreb în titlu, cam cum poți amenaja altfel o librărie? Altfel adică să nu îți scoată ochii cineva că ai copiat pe altul? Întreb nu cu nervi sau chestii de astea, ci cu curiozitatea de a afla dacă există și alte variante. Vă mulțumesc în avans pentru răspunsuri :)
5 thoughts on “Cam cum ar trebui să arate o librărie?”
Din poza reiese ca mi-am castigat locul printre clasici :))
@Marius Matache
Acest clasic in viata care esti tu… Ia, repede, fundasul stanga de la Craiova din 84 =))
Nu ştiu cum arată librăria de care vorbeşti. Eu le cunosc doar pe cele din Craiova, dar nu-mi plac foarte mult, le lipsesc foarte multe.
Dar ca idee de cum mi-ar place mie să arate o bibliotecă ar fi cam aşa: în primul rând să fie foarte spaţioasă, să nu mă lovesc tot timpul de alţi cumpărători, sau să mă ridic pe vârfuri ca să citesc peste capul lor titlurile cărţilor din rafturi.
Să aibe secţiuni bine delimitate pentru genurile de literatură dar să fie şi o secţiune special amenajată cu ultimele apariţii.
Ah, şi cel mai mult îmi place când pot intra într-o librărie să aflu dacă există o anumită carte, librarul să-mi spună imediat dacă o are, nu să dea ignorant din umeri fiindcă nici măcar de autor nu a auzit în viaţa lui. Nici măcar nu trebuie să fie foarte erudit, există programe speciale pentru aşa ceva :)
Cărţile, într-o cameră, oferă mereu o senzaţie de căldură şi confort. E tare plăcut când o cameră plină de cărţi nu arată ca un depozit înghesuit. Zic şi eu.
@mitzaabiclista pai libraria Bastilia este exact cum ai descris-o tu :) te invit sa ne vizitezi si chiar sa probezi cunostiintele librarilor
Am uitat sa ma abonez la comentarii si nu ti-am raspuns: evident, este vorba de Nicolae Ungureanu, zis si „Rosu'” :D