Cam cum ar trebui să arate o librărie?

Ca să vedeți cum se nimerește… Ieri, împreună cu tovarășul doctor Make, am fost invitați de Monica de la Digi News să dăm câteva declarații despre senzaționalul meci al blogggerilor cu Fundația Motivation. Locul ales de cei de la televiziune a fost Librăria Bastilia. Unde, deși știam că s-a deschis de ceva vreme în Romană, nu am ajuns niciodată. Odată intrat acolo, evident că dăm de unul de-al nostru, adică de Cristi :D Care ne-a fost ghid cât ne-am plimbat în foarte faina librărie. Căci e chiar faină.

Clădirea în sine este superbă. Am înțeles că a aparținut pictorului Pătrașcu. Iar o librărie de mare angajament îmi pare că merge la fix acolo. Vorbim despre 3 nivele pe care se întinde Librăria Bastilia. Pe lângă parterul și etajul 1, unde găsiți cărți și CD-uri și DVD-uri, la mansardă este și un bar (sună urât cuvântul ăsta, dar nu am găsit altul…) foarte simpatic, un loc foarte bun pentru evenimente culturale la care să nu strângi mai mult de 100 de persoane, căci altfel o să fie cam aglomerată toată faza :) Locul e decorat foarte fain, ca, de altfel, întreaga librărie, după cum puteți vedea în poza de mai jos, cu Make ținând morțiș să se fotografieze cu ”umbra” ‘ntelectuală a faimoasei noastră găști DreamTeamRO, caricatura aparținând (cred că ați recunoscut deja) lui Ion Barbu.

La un moment dat discutam cu Cristi despre acuzele pe care le-au adus unii Librăriei Bastilia cum că ar fi copiat Cărtureștiul. La care eu m-am strâmbat și am zis ceva de genul ”bravo, bre, păi ar fi trebuit să inventați apa caldă sau cum?”. Adică, tradus și trăgând înspre ce vă întreb în titlu, cam cum poți amenaja altfel o librărie? Altfel adică să nu îți scoată ochii cineva că ai copiat pe altul? Întreb nu cu nervi sau chestii de astea, ci cu curiozitatea de a afla dacă există și alte variante. Vă mulțumesc în avans pentru răspunsuri :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Cam cum ar trebui să arate o librărie?”

  1. Nu ştiu cum arată librăria de care vorbeşti. Eu le cunosc doar pe cele din Craiova, dar nu-mi plac foarte mult, le lipsesc foarte multe.
    Dar ca idee de cum mi-ar place mie să arate o bibliotecă ar fi cam aşa: în primul rând să fie foarte spaţioasă, să nu mă lovesc tot timpul de alţi cumpărători, sau să mă ridic pe vârfuri ca să citesc peste capul lor titlurile cărţilor din rafturi.
    Să aibe secţiuni bine delimitate pentru genurile de literatură dar să fie şi o secţiune special amenajată cu ultimele apariţii.
    Ah, şi cel mai mult îmi place când pot intra într-o librărie să aflu dacă există o anumită carte, librarul să-mi spună imediat dacă o are, nu să dea ignorant din umeri fiindcă nici măcar de autor nu a auzit în viaţa lui. Nici măcar nu trebuie să fie foarte erudit, există programe speciale pentru aşa ceva :)
    Cărţile, într-o cameră, oferă mereu o senzaţie de căldură şi confort. E tare plăcut când o cameră plină de cărţi nu arată ca un depozit înghesuit. Zic şi eu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.