Cam așa arată o seară faină de folk

Aseară am început ”oficial” anul cu băieții din DreamTeamRO, căci am executat o preafrumoasă ședință, după care am fost la un concert de coracon, despre care, cu voia dumneavoastră, vă raportez mai jos :)

Make și Vlad mi-au tot spus că la Festivalul de Folk de la Mediaș au rămas cu pata pusă pe Cosmin Vaman și că neapărat trebuie să îl ascult și eu live. Așa că am profitat de faptul că aseară Cosmin a fost prezent în București, la Garage Hall (by the way, fain locul pentru concerte de asta mai mititele, între prieteni), unde l-am văzut prestând alături de Marius Dașcău (pe care îl mai auzisem pe CD-ul ”Folk din pana mea”) și de Ioan Mateiciuc. Mi-a plăcut atmosfera faină de acolo, cu oameni apropiați de folk, cu care nu ai cum să nu te simți corespunzător :)

Marius Dașcău mi-a confirmat și live părerea bună pe care mi-am făcut-o despre cum cântă atunci când l-am ascultat pe CD. Este de un lirism impetuos, dacă pot să zic așa, cu o voce caldă dublată de o foarte bună stăpânire a cântatului la chitară. O combinație plăcută și relaxantă. Ioan Mateiciuc mi-a părut că e… Ion Creangă :) Cu stilul lui molcom și șăgalnic de a vorbi (aluziile la prietenii de pe facebook au fost de mare angajament :D) și de a cânt îți cam intră sub pielea muzicală, ca să zic așa :D Plus că am auzit că se ocupă de un festival de folk în Siret, ceea ce e pe sistemul jos pălăria :)

Cosmin Vaman a fost exact așa cum mi-au spus Vlad și Make, adică o combinație excelentă de muzică, umor și om fain, la care percutezi instant. Este un show man adevărat, o adevărată plăcere să îl vezi. Alternanța de piese vesele (aș zice caterincă, dar îmi pare un pic cam mult :D) cu cele de dragoste creează un contrast foarte bun, care te captivează.

Vă las mai jos cu câte o piesă cântată de fiecare din cei trei. Ca să înțelegeți, măcar puțin, ce am văzut și auzit noi aseară :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Cam așa arată o seară faină de folk”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)