Hai să învățăm 2.0 împreună: cum să abordezi un blogger

Știu că faza asta cu abordatul bloggerului s-a discutat și răsdiscutat. Dar îmi pare că e ca berea: mai merge încă una dacă îți place și dacă ai cu cine :D Așa că reiau și eu subiectul. Dar cu o nuanțare. Și la modul aplicat. Adică vă dau mai jos două exemple cu doi bloggeri care m-au abordat în modalități diferite, drept pentru care scriu despre ei.

Exemplul 1
Când am lansat provocarea să mă criticați (și am oferit și niște ”ceva”-uri ca premii), unul din câștigători a fost posesorul blogului România Europeană. L-am contactat să stabilim detalii legate de modul în care să îi trimit premiul (mă gândisem eu la o carte pe problematică europeană, chestii grele :D). Dar el mi-a făcut o contra-ofertă: m-a rugat ca în locul premiului la care mă gândisem eu să îi spun ce părere am despre blogul lui. Pe care, dat fiind faptul că mi-a plăcut cum a pus problema, am acceptat-o. Și mă achit de sarcină. Dar în felul meu, după cum vedeți :)

Exemplul 2
Primesc mail de la Blogand, în care își cere scuze că mă deranjează și mă întreabă dacă aș putea să îl ajut cumva să promoveze filmulețul pe care l-a făcut și cu care participă la competiţia Jameson Empire Awards – Done in 60 Seconds (l-am pus mai jos, ca să vedeți și aici despre ce este vorba). Veți spune că nu e nimic special în asta, ce mare șmecherie să trimiți un mail în care, respectuos și fără să scrii cearceafuri (adică respectând timpul adrisantului, cum ar veni), să ceri ajutorul cuiva. Așa este, nu e nimic deosebit. Dar dacă ați ști cât de puțini fac așa ceva… Și se plâng apoi că nu sunt băgați în seamă (exagerez un pic, dar doar ca să subliniez ideea).

Bun, trecem la faza clasică în cadrul ”Hai să învățăm 2.0 împreună”.

Se dau următoarele:
– cele două exemple de mai sus, adică modul în care și-au ”negociat” cei doi ajutorul pe care l-aș putea da

Se cere:
– să spuneți dacă vi se pare ok sau nu cum au procedat și să vă argumentați părerea
– să spuneți dacă voi aveți alt stil de abordare, care este acesta și cu ce rezultate

Mai jos filmul despre care vă spuneam.

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Hai să învățăm 2.0 împreună: cum să abordezi un blogger”

  1. Mi se pare ok cu te-au abordat.Pentru exemplul 1 : cred ca pentru el era mai importanta parerea unui blogger cunoscut despre blogul lui decat acel premiu
    Pentru exemplul 2 : cred ca a vazut ca pe blogul tau mai promovezi unele chestii asemanatoare si a zis sa-si incerce norocul

  2. multumesc nea chinezu.apreciez mai mult premiul virtual, datorita faptului ca te consider un blogger mai diferit, a carui parere/mentiune ma onoreaza.mai pot sa adaug ca numele site-ului nu e conditionat de continutul acestuia.Romania Europeana e blogul pe care pot sa adaug, sa „strang” tot ce imi place, tot ce observ si sa ignor in acelasi timp unele teme „nationale” care nu ne trimit cu gandul la UE.e un hobby mai mult pana acum :) dau STOP la TV si in acelasi timp fac un exercitiu de writing…

  3. Mi se pare foarte corecta atitudinea pe care au avut-o cei doi. Daca stau bine sa ma gandesc, atunci cand ti-am cerut ajutorul, pentru a intelege mai bine cu ce se mananca bloggingul si ce-ar trebui sa fac, am fost scurt si la obiect. Raspunsul tau n-a intarziat sa vina.

    Intr-adevar daca spui concis ceea ce vrei, fara floricele si istorisiri ale vietii sunt toate sansele sa ai de castigat si sa fi bagat in seama de cine trebuie.

  4. Pingback: Blogand s-a pus pe creatie – Cris Mary

  5. Pingback: Evolutia piscotului | cc #colegii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.