Hai să învățăm 2.0 împreună. Când te parodiază cineva

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Unul din lucururile faine din social media este că ne râdem mult. Și bine :D Numai că este foarte important de care parte a râsului ești. Căci, dacă îmi permiteți, râsul este ca o pușcă. Și dacă te afli de cealaltă parte a țevii nu e așa funny, de multe ori. E drept că factorul decisiv în această ecuație ”pușcătoare” este cel care ține pușca și care decide ce vrea să facă: să sperie doar, să apese pe trăgaci, să dea cu patul puștii în țeasta celui aflat în fața sa, să tragă în aer, așa de avertisment, sau, uneori, să spună, râzând, adevărul că este doar o pușcă de jucărie :)

Bun, revenind la faza cu învățatul împreună. Și să luăm cazul în care tu ești parodiat de cineva. Zic parodiat pentru că a e un cuvânt elegant, căci nu puține sunt cazurile în care numai parodie nu poți să îi zici la ce se întâmplă. Dar am ales acest termen pentru că vreau să păstrăm un ton decent și să discutăm cât mai echilibrat posibil :)

Să luăm cazul concret al fotografiei de mai jos, împrumutată de pe factoria.ro, unde mă puteți vedea cu o față puțintel mai nașpa decât o am eu în realitate :)) Și acum imaginați-vă că așa ceva vi se întâmplă vouă. Zic asta în ideea că putem lua această fotografie care punct de reper. Dar voi puteți să vă imaginați situații mai nasoale sau mai puțin nasoale. Căci, evident, discuția este de un subiectivism atroce :D Bun.

Se dau următoarele:
– cineva face ceva ce seamănă cu o parodie și tu ești personajul principal

Se cere:
– cum reacționezi dacă vezi că ești parodiat, care e atitudinea potrivită? (Întrebare generală, căci știu că mulți veți răspunde la modul general)
– reacționezi în funcție de cine o face (cunoști persoana, ai relaționat cu ea) sau te uiți doar la parodia în sine?
– dacă persoana are antecedente de scuipături aruncate în direcția ta, dar, de data asta, parodia este chiar simpatică (și, dacă vrei, un fel de steag al păcii) reacționezi sau ignori?
– încerci să fii PR-ist și să nu reacționezi pentru a crea un precedent (în idee că apoi se găsesc alții care să se dea în bărci pe tema asta) sau lași social media să te vălurească așa cum crede de cuviință?

Cam asta este. Ia să vă aud :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

16 thoughts on “Hai să învățăm 2.0 împreună. Când te parodiază cineva”

 1. Nu mi s-a intamplat pana acum sa fiu parodiata in online, dar cine stie? Mai e timp. Daca s-ar intampla asa ceva reactia mea ar depinde in primul rand foarte mult de persoana care a facut-o, cum ai spus si tu mai sus. Daca imi este prieten/a si gluma este una „inofensiva” si ma amuza si pe mine, este ok. Reactia este ca ma amuz si eu si cam atat.
  Daca este vorba de ceva mai nasol atunci ma oftic putin, asta e, eu ma mai consum, dar nu ma apuc sa fac scandal acum ca oricum va trece. As lasa totusi de inteles ca am vazut acea parodie si m-a lasat rece sau ca nu mi s-a parut una reusita. Mi se pare important insa sa imi spun parerea pentru ca atfel ar avea impresia ceilalti ca pot face orice cu imaginea mea si ca eu accept asa ceva usor. Cam asta e parerea mea. Sunt curioasa ce mai invat azi si de la ceilalti. :)

 2. Cu cat devii o persoana mai publica apar si chestii de genul asta, n-am de unde sa stiu din experienta proprie dar vad la altii. Cred ca cel mai elegant este sa gusti gluma daca n-a fost facuta din rautate, eventual sa retaliezi cu una pe masura daca ti-a placut, sau s-o ignori daca a fost.

  O reactie semi agresiva de genul „Cine plm esti tu sa te tragi de sireturi?”, „Pai ba martalogule, tu-ti permiti chestii de astea cu mine?” sau orice alta forma de contra-insulta, mai mult sau mai putin elevata nu mi se pare adecvata unei persoane cu pretentii de imagine…

 3. Orice parodie necesita un oarecare grad de munca, iar cea din urma merita a fi respectata. Imi aduc foarte bine aminte de episodul „Cele doua cuvinte” de la matinalul lui Razvan si Dani. A vorbit Cabral despre asta pe blog.

 4. Daca ar fi fatzuca mea pe niste actori porno aflati in catiune, not fun at all si l-as arde de autor. Daca ar fi fatzuca mea cu freze, perciuni, mustati, sabie Jedi sau in bule ca la Toma, very funny si as da mai departe in lumea si pe conturile mele 2.0

 5. Uite Chinezule, hai sa experimentam pe pamfletul meu, afisat aici ! E posibil-nu contest!- sa gasim un raspuns convenabil ! So see….. :)))

  Lady Cotcodac
  de Marius-Adrian Porojnicu

  .Cica ,rochia cu pricina,
  Achitata-i, pusa’n cos,
  Nu de dumneaei: gaina,
  Ci chiar de domnu’…cocos !

  Si nu poti sa nu te’ntrebi:
  Mai, cocosu’ nu-i de vină ?!?
  N’ a delapidat un şfanţ ,
  Cu consoarta lui, gaină ?!?

  Iar raspunsu-ti vine scurt:
  (Cre’ ca toata lumea-l stie !
  Indiferent ce ne-ar spune)
  -Este o…gainarie !

  Radeti bre,ca nu-i de jale !
  N’adormiti: nu-i menuet !
  C’un cocos s’o cocosica,
  Am mai semnat un pamflet !
  *
  Post scriptum: asa,…de fiţă !
  (Curios sunt, ca o soacra!)
  Ce o fi taica, sub rochiţă ?
  O fi stricată,…sau acră,…

  Acesta este un pamflet ! Orice asemanare cu persoane sau situatii reale, este pur-intamplatoare ! :)

  Lady Cotcodac
  by Marius-Adrian Porojnicu .

  It’s herd that that certain dress
  It’s paid and put in a bascket
  Not by her, lady hen
  But by him mr. rooster!

  And you can’t help to wonder
  Is the rooster not to blame?
  Didn’t he defraud some coins
  With his wife, the hen?!?

  And the answer is given soon:
  (I think everybody knows it!
  No matter what they say)
  -it’s a ….pilfering!

  Common laugh, it’s nothing to cry for!
  Don’t fall asleep is not a menuet!
  With a rooster and a hen
  I signed another pamphlet!

  *Post-scriptum….just for the fun!
  (I’m coiurios just like a mother in law!)
  What could be under the dress?
  Could it be flawed ….or maybe sour….

  This is a pamphlet, any recemblance with real people or situations is just an occurence! :)….

 6. Pai cred ca putin din fiecare din cele mentionate. Daca gluma e cu bun gust, radem impreuna. Daca il stiu pe om si stiu ca a facut ce a facut in spirit de gluma, iar e bine.
  Daca e vreun cioflingar care doar a sperat sa ma jigneasca, ii pot spune tandru si simplu „pupa-ma-ncureajeaza-ma”.

 7. Depinde foarte mult de felul in care e făcută de parodia aia… și evident și de cine o face. Dacă ”parodia” respectivă dăunează la imagine nu o poți lăsa așa… Dacă aduce un plus, o poți inerpreta ca fiind funny :D

 8. Rugăciune, de Sfântul Ion !
  de Marius-Adrian Porojnicu

  -Doamne’n faţa-Ţi ,mă închin,
  Că ai făcut din apă,vin !
  Dar, tot d’atunci toţi cârciumarii ‘ncearcă,
  Să inmulţească vinul bun, cu apă !

  Şi-Ţi mai spun, Doamne, dacă mai contează :
  Ei zic, pe limba lor, cum că-l botează !
  O ,Doamne !Nu-i lasa să-Ţi fure rolul,
  Nici Ţie,nici lui Ioan Botezătorul !

 9. „Subscriu”” si eu la comentariile lui Serban si artistul si nu uita proverbul ;”Ciini latra caravana trece”. Nu pune la „ficat” ” Rautacismele” unora . ( I-ti spun eu care am „facut pietre la ficat din motive oarecum asemanatoare ) In rest LA MULTI ANI sa-ti traiasca familia si mergi mai departte !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)