”Antume”, o carte care te enervează, dar care îți și place

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Am primit cartea ”Antume” de Jean Lorin Sterian de la Anca Duma. A simțit ea că trebuie să o citesc, așa că nu m-am opus voinței sale combinată cu sorta (căci sunt un fatalist convins, așa să știți :D). Și am citit-o, firește. Mai jos câteva din gândurile care m-au lovit decisiv la întâlnirea cu scriitura steriană.

Aș fi putut să zic orice despre cartea asta, să folosesc orice adjectiv în vine primul în tastatură. Și aș fi avut dreptate, indiferent ce aș fi folosit. Puteam zice că este o carte enervantă. Sau că este o carte care te pune pe gânduri. Că ai momente în care îți zici ”bine, măh, s-a trezit și ăsta să inventeze apa caldă”. Sau că ai momente în care zici ”dă-l dreacu de muflon, că bine le zice…). Dar mai bine folosesc un cuvânt care, după umila mea părere de răsfoitor acerb, le adună pe toate într-o ștampilă care poate fi pusă lejer pe toate paginile cărții: ”Antume” este o carte vie (cu toată contradicția între ce sugerează titlul cărții și adjectivul meu, desigur).

Când zic ”vie” nu v-aș recomanda neapărat să o luați ca pe o laudă. Dar nici ca pe un fel de-al meu de a zice pe ocolite că nu mi-a plăcut cartea. Adevărul este, ca în toate lucrurile și faptele și întâmplările, undeva pe la mijloc. Unele ziceri de-ale autorului mi s-au părut trase de păr și forțate întru poziționarea sa pe un baricadă a frondei (unde îi stă bine, de altfel, ce să mai…). Și m-au iritat. Însă o iritare de aia de discutat la o bere, nu de înjurat sau de spurcat în stânga și în dreapta. Dar în alte părți dădeam singur din cap citind paginile, aprobând ce văd, deși asta mi se întâmplă extrem de rar, căci sunt din fire invidios amarnic și nu îmi place să dau dreptate oamenilor. De unde și cuvântul ”vie” pe care l-am folosit.

Cred că ați înțeles din cele de mai sus că vă recomand cartea. Ca să vă enervați și voi, desigur :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)