Câteva cuvinte despre aplicația GBS – GPS for Bucharest Subway

Mulțumesc lui Petruș că a răspuns provocării mele de a se da mai deștept ca mine :D și că mi-a trimis un text despre aplicația GBS – GPS for Bucharest Subway. Vă aștept în continuare cu păreri despre aplicațiile înscrise la Smart IT, pe care să mi le trimiteți pe adresa cristi.china pe gmail. Merci.

Competiţia SmartIT mi-a adus în atenţie câteva aplicaţii mobile ce se pot încadra în subiectele urmărite de mine, aplicaţii printre care am identificat 2 aplicaţii ce au legătură cu petrecerea timpului liber (iPad Menu) şi orientarea în spaţiul urban (GBS), şi o aplicaţie web orientată către prezentarea unor trasee turistice de referinţă (Bucureştiul într-o zi).

Dintre aplicaţiile amintite, aplicaţii pe pe care le puteţi identifica aici, am ales să afişez aici câteva gânduri despre GBS – GPS for Bucharest Subway, aplicaţie dezvoltată de cei de la facemsoft.ro.

Surpinzător, e printre puţinele aplicaţii mobile dezvoltate de români ce vizează terminalele Windows Phone, iar rolul ei e acela de a orienta utilizatorul în subteran, atunci când merge cu metroul. Practic, folosind GPS-ul telefonului, utilizatorul va şti exact şi va vedea unde se află pe hartă (staţie de metrou sau strada corespondentă magistralei) şi ce distanţă şi timp va mai avea până la următoarea staţie, putând astfel aproxima timpul necesar ajungerii la destinaţie.

În calitate de călător cu metroul nu de puţine ori am încercat să îmi imaginez poziţia mea în subteran faţă de strada cea mai apropiată de staţie, dar îmi e destul de dificil nefiind familiarizat cu zona, hai şi cu orientarea într-un spaţiu închis căruia nu îi acord mare atenţie. Aplicaţia în cauză facilitează stabilirea poziţiei într-un spaţiu dat. De asemenea, e utilă pentru a te familiariza cu numele staţiilor, dar după această acomodare cred că utilizatorilor le vor fi suficiente panourile din staţiile de metrou.

Pe de altă parte, dacă mă întrebaţi pe mine, lăsând la o parte sistemul de operare mobil pentru care a fost gândită, această aplicaţie nu va satisface pe deplin utilizatorul atât timp cât nu vine cu nimic nou faţă de aplicaţiile concurente: Transport UrbanBest RouteBucharest GPS Metro (Android), Public Transport Bucharest sau Bucharest Metro AR (iPhone). Pentru a fi peste aceste aplicaţii ar trebui să aibă una din următoarele funcţionalităţi: să indice staţiile de metrou prevăzute cu ATM-uri, patiserii (ştiu, sună amuzant, dar asta înseamnă să fie utilă, să aducă ovăzul la botul calului ca să zic aşa), să indice legăturile fiecărei staţii de metrou cu staţiile RATB aşa cum se întâmplă pe afişajul electronic din noile metrouri sau orice alt punct de interes pe o rază de 200-300 de metri în jurul fiecărei staţii de metrou.

Şi acum ridic o întrebare pentru voi: o paletă largă de aplicaţii mobile face posesorul unui smart phone să conştientizeze utilitatea acestuia sau cele preinstalate dovedesc deja asta?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Câteva cuvinte despre aplicația GBS – GPS for Bucharest Subway”

  1. Asta e un fel de „ce-a fost ianinte: oul sau gaina?” :) De cele mai multe ori cred ca isi cumpara telefonul pentru reclama a ceea ce poate sa faca (aplicatiile preinstalate), dupa care – daca e mai pasionat – cauta si alte aplicatii din store.

  2. Pingback: Cristian China Birta – www.chinezu.eu | Smart IT

  3. Alexandra, e suficient sa faci o data greseala asta, dupa iei in calcul utilitatea lui. Eu, de exemplu, am trecut de la un HTC Touch Diamond la un HTC Sensation din simplu motiv ca imi doream sa am un telefon pe care sa pot incerca mai multe aplicatii, la care s-au mai adaugat si alte functionalitati ale telefonului.

    Windows Mobile ma limita cumva din punctul asta de vedere, iar mie imi place sa scriu, in cele mai multe cazuri, despre lucruri pe care le testez.

    Cand nu pot testa, incerc sa gasesc avantaje/dezavantaje be baza informatiilor date si in comparatie cu ceea ce am testat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.