Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Cine vrea să se dea mai deștept ca chinezu chiar pe chinezu.eu?

Vă spuneam despre Smart IT, cea mai mare competiție de aplicații web și mobile de pe la noi. Acum am primit veste de la organizatori că au fost solicitări pentru prelungirea termenului până la care să poată fi depuse aplicațiile. E drept că și eu le-am zis că am auzit pe mai mulți care se plângeau că termenul este prea scurt și că dacă ar avea mai mult timp ar sări în schemă cu niște aplicații de-ar mișca munții din loc, desigur :D

Uite că dorința lor s-a îndeplinit și termenul de depunere a aplicațiilor nu numai că se prelungește, dar au timp berechet să și ia la pilă aplicația aia :)) Pentru că noul termen este 24 ianuarie 2012. Acuma chiar că nu mai au nici o scuză dacă nu participă :D

Bun, și acuma provocarea despre care vă spuneam în titlu. Cum știți că eu în domeniul tehnic sunt puțin peste genunchiul broaștei :D, lansez public propunerea de a mă ajută să facem un fel de recenzii care să apară acilea pe chinezu.eu la aplicațiile care au fost depuse deja în cadrul competiției. Adică voi să îmi ziceți pe mailul cristi.china pe gmail ”bre, chinezule, vreau să scriu eu despre aplicația x sau y” și povestim pe tema asta. Aplicațiile pe care ar trebuie să le recenzați se găsesc aici.

Evident că cei care vă veți băga la isprava cu pricina veți avea parte de mulțumiri corespunzătoare din partea mea și, când o fi să fie, o bere :D

Aștept mailurile voastre. Merci.

12 comentarii la “Cine vrea să se dea mai deștept ca chinezu chiar pe chinezu.eu?

 1. Jteph Reply

  Când spui review, te referi la ceva de vreo 200-300 de cuvinte sau mai degrabă păreri cu privire la aplicaţii ?

  • chinezu Reply

   @Jteph
   am zis ca nu setez nici o limita
   caci ma bazez pe responsabilitatea celui care va scrie
   daca ea/el crede ca se poate prezenta in fatza lumii cu 2 propozitii si lumea sa il creada, apoi cine sunt io sa zic ca nu e bine? :))

 2. Andrei Reply

  Poate voi face si eu un mic review la o aplicatie pe parcurs ce se inscriu. :-)

  Intr-o alta ordine de idei, am o nelamurire cu privire la termenii de proprietate intelectuala. Citez de pe site :
  Proprietatea intelectuală va fi menținută de participant în cazul tuturor aplicațiilor înscrise în competiție, cu excepția celor câștigatoare. Acestea vor fi premiate și predate împreună cu codul sursă. Participantului îi este interzis să folosească codul sursă și interfața pentru a finaliza și lansă aplicația în marketplace-ul aferent categoriei la care a participat și i se interzice distribuirea aplicației în mod gratuit sau cu plată pe site-ul personal sau pe alte site-uri ce nu sunt proprietatea acestuia.”

  Daca aplicatia este castigatoare, drepturile de autor la cine merg?

  • chinezu Reply

   @Andrei
   ti-am dat mail si te-am pus in legatura cu organizatorii
   ca io imi declin competenta :))

 3. Andrei Reply

  Multumesc frumos. :-D

 4. Luminita Reply

  @Andrei Prin participarea la concurs, candidatii isi dau acordul de a isi ceda drepturile de proprietate intelectuala daca aplicatia este desemnata castigatoare, caz in care drepturile raman la organizatori.

 5. Andrei Reply

  @Luminita Cred ca ti-ai dat seama unde vreau sa bat cu aceasta intrebare.

  Cum sunteti voi interesati de incurajarea dezvoltarii unor proiecte de romani daca voi, prin competitia Smart IT, le luati proiectele efectiv ce au fost construite cu o viziune, imaginatie, motivatie si cu un talent ce voi ca si beneficiari nu le veti putea intelege cu adevarat ceea ce va duce la un esec aproape total al proiectelor.

  Nu mi se pare deloc ca incurajati si vreti sa evidentiati dezvoltatorii romani, ci doar vreti sa-i fraieriti si imi pare rau ca fac acest comentariu pe blogul lui Chinezu. Acest disclaimer intretinut si sustinut de evenimentul vostru confirma inca o data ca majoritatea evenimentelor realizate de majoritatea oamenilor din blogosfera sunt realizate doar pentru propriile interese, pentru a mai fura/castiga ceva si pentru a mai lega niste relatii pe care sa le foloseasca intr-o hotie eleganta pe care voi, vezi doamne o etichetati ca “demonstrarea abilitatilor tehnice si creative” which is a bullshit grosolan creat de niste PRisti care au incercat sa va faca o imagine pozitiva.

  Frumos, incurajati romanii sa se vanda ieftin. Asta-i atitudinea ce va naste viitoarea generatie de antreprenori. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.