Dans din Caraibe

La FITS e ca la Rio, spunea acum doi ani, Radu Afrim. Și știa ce spune, căci am descoperit pe parcurs. Nu ai cum să nu fii un participant activ la festival. N-ai bani de bilet la teatru? Nu e nicio problemă, că avem teatru, dans, circ și parade pe pietonală și în cele două piețe.

Prin 2009 m-am bucurat de aceste spectacole constant. De la francezii care găteau melci în Piața Mică, până la israelienii care plimbau un elefant pe Bălcescu. În fiecare an, o trupă se remarcă, în unii ani, mai multe. În 2011 prea multe n-am reușit să văd, dar cred că mi-a fost bucurată pe deplin privirea, atât cât am reușit să captez.

Dansatorii de la Etnik97 au avut un spectacol incredibil: tobe, băieți, dansuri, costume colorate și multă, multă energie. Am scris într-o postare mai veche că:

trupa de dansatori, ajunsă astăzi la 70-90 de dansatori, a început timid, prin 2001, după niște experiențe dramatice, vrând să comemoreze abolirea sclavagismului. Astăzi surprind prin originalitatea coregrafică, muzica inedită și entuziasmul membrilor. Mișcările lor sunt inspirate din dansurile caraibiene tradiționale.

Între timp, i-am văzut și am făcut și niște fotografii. Ce mi-a plăcut a fost că fie zi, noapte sau oră de spectacol, aceștia dansau și cântau. Ori la clubul festivalului, aplaudați de actori, presari, bloggeri și voluntari, fie în fața hotelului unde erau cazați, însoțiți și apreciați de trecători.


sursa foto: mâna mea cea dreaptă, ochiul meu cel stâng.
Articol scris de Diana Câmpean

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Dans din Caraibe”

  1. Pingback: Pentru FITS 2011 - Idei din Ozeneu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)