Afacerea Clonegate sau Lucia ne lovește din nou

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Mi-e tare dragă Lucia Verona. Eu îi spun ”șefa” (așa zic eu fetelor care îmi sunt dragi), deși mai potrivit ar fi să îi spun ”stimată doamnă”, căci e o adevărată doamnă :) Vă spun astea, așa mai personale, pentru că fără aceste spuse nu ați înțelege cu adevărat ce vreau să zic mai jos.

Am citit mai multe cărți scrise de Lucia. Și toate mi-au plăcut foarte tare. La un moment dat, cam pe la a treia carte, am început să mă gândesc cât din savoarea acestor lecturi se datorează faptului că o cunosc personal și o apreciez pe Lucia. Răspunsul a fost mai simplu decât am crezut: foarte puțin. Sigur că, foarte sincer vă raportez, probabil că nu aș fi citit cărțile ei dacă nu aș fi cunoscut-o și, pe cale de consecință, să mă simt obligat să le citesc :D Probabilitatea ar fi fost foarte mică, vă spun eu, să îmi cadă în mână o carte de-a ei. Din diverse pricini, din care cea mai importantă este că io am criteriile mele foarte clare după care citesc cărți, dar pe care nu vi le spun aici, căci e categoric subiect de altă postare :)

Verdictul în ceea ce o privește pe Lucia este clar: îmi place ce scrie pentru că scrie foarte bine. Faptul că o cunosc personal e doar un incident de parcurs, ca să zic așa. Dar ce incident frumos :)

Afacerea Clonegate” este ultima ispravă a Luciei. La fel de savuroasă, la fel de captivantă la fel de excelent scrisă ca celeltalte isprăvi. Nu are rost să vă spun subiectul cărții, căci la Lucia subiectul este irelevant, este doar pretext de a-și desfășura bucuria de a scrie întru bucuria noastră de a citi. Totuși, așa ca să intrați un pic în spirirul veronian, vă spun că faza este că Don Juan a fost clonat prin lege, referendum și miting cu nuș câte milioane de femei :) Evident, nu ați înțeles nimic, căci nu e de înțeles nimic până ce nu citiți cartea :D Care, vă garantez, merită citită.

Modul în care Lucia implică politicul în clonarea lui Don Juan este imperială. Vă dau mai jos o mostră, scoasă din discuția dintre fostul și actualul președinte al închipuitei ”Insule” (țara unde se desfășoară acțiunea, dacă putem să numim acțiune ce e acolo :D), care discuție este, că nu știu cum să îi spun altfel, superbă :D

”Am să vă sugerez ca atunci când veți proceda la acele firești epurări politice pe criterii strict profesionale, să păstrați totuși bucătarul. Convingerile lui politice nu m-au interesant niciodată, poate că nici nu are așa ceva, în schimb sosurile lui sunt mai presus de orice pact social! A propos de pact social, știu că face parte din programul cu care ați câștigat alegerile, a făcut parte și din programul meu, ca multe altele. Nu vă faceți iluzii că-l veți putea realiza, dar vorbiți despre el minimum de două ori pe săptămână, ca să se vadă că vă preocupă”.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Afacerea Clonegate sau Lucia ne lovește din nou”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)