20.07.2017

Crima de la jubileu. Sau Lucia lovește din nou

Am citit cartea ”Crima de la jubileu” a Luciei Verona cam așa, într-o suflare. Pentru că, una la mână, e foarte mică :D, format de ăla de buzunar și pentru că, doi la mână, o astfel de carte cam așa se citește, pe nerăsuflate.

Nu o să vă spun despre ce e vorba. Doar precizez că e o carte polițiștă. Și mai zic că Lucia are un dar teribil în a desene personaje nu credibile, ci de alea de zici că le-ai cunoscut în viața ta reală :D Cei care mai scrieți cât de cât știți cât e de greu să construiți un personaj care să se desprindă din pagină și care, parcă, începe să joace, ca într-o piesă de teatru, în fața  ta. Lucia poate să facă asta. Nu știu cum dracu, dar îi iese :))

E a treia carte a Luciei pe care o citesc, după superba ”Labirint obligatoriu” și după excelenta ”Fără canguri”. Dacă mi-ar pune cineva un cuțit la gât și m-ar obliga să aleg, aș alege ”Labirintul…”, dar din pricini de alea personale. Dar fătă cuțit, chiar nu aș ști ce carte să aleg. Adică cele trei menționate mai icea șa sunt atâtde diferite încât îți face de fiecare dată plăcere să le citești în alt fel :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Ce filme am văzut io, ce filme îmi recomandați voi. Istorice

De ce vă invit din suflet să mergeți la acest concert?

4 comentarii

 1. duminică, 24 octombrie 2010, 09:59

  Si eu abia astept sa citesc cartea Luciei, mai ales ca de joi o am in biblioteca, cu autograful autoarei. Dar despre evenimentul de joi, la care am participat, am scris si aici: http://www.gabrielaneagu.info/2010/10/23/joi-am-respirat-aer-de-biblioteca/

  Răspunde
 2. Ana
  marți, 26 octombrie 2010, 22:54

  Eu am avut-o cu mine la Congres, sa ii cer autograf autoarei. Si da, am citit-o la fel de repede si cu la fel de multa placere. E o carte foarte mishto. Mi-ar placea sa o vad ecranizata sau, cel putin, pusa in scena.

  Răspunde
 3. joi, 18 noiembrie 2010, 10:17

  […] tot la Gaudeamus, sâmbătă de la 19.00, ”Crima de la jubileu”, despre care v-am raportat aici. Scriu despre cărțile astea pentru simplul motiv pentru că mi le-a trimis tovarășu Bogdan de […]

  Răspunde
 4. joi, 18 noiembrie 2010, 11:35

  Iar eu citesc abia acum ce-ai scris. Mulţumesc, Cristi, mă bucur că-ţi place „Crima de la jubileu”. Şi ai dreptate, „Labirint obligatoriu” e cea mai bună carte a mea de pînă acum.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *