28.04.2017

Eh, așa mă bag și eu să sting lumina

Am scris în 2009 despre faza cu stinsul luminii timp de o oră. Rămân consecvent și îmi asum fără nici o problemă în continuare ce ziceam atunci. Și nici anul acesta nu mă stresam prea tare pe acțiunea în cauză, pentru că mi se pare prea puțin și prea frivol, dacă îmi permiteți, pentru ceva ce merită mult mai mult. Asta până tovarășul Vlad mi-a explicat că acuma se merge pe conceptul Beyond the Hour. Ceea ce e cu totul și cu totul altceva. Pentru că în momentul în care ora aia de stins lumina este folosită ca pretext, ca trigger pentru altceva, multe și faine, eh, e altă mâncare ecologică de pește.

Așa că salut cu mult drag și mult respect inițiativa ”Mai mult decât o oră pentru planetă”, care se va desfășura sâmbătă, 26 martie, în Piața George Enescu, începând cu ora 17:30. Ne sprijină, ca în fiecare an, ambasadorul Earth Hour, Zoli Toth, dar și inițiativele Let’s bike itBikeWalkCiclopromenada NocturnăVelo BelloDrumul Bicicletei, Asociațiile Mai Mult VerdeGreen RevolutionRecolamp și Bate Șaua.

Sărbătoarea Earth Hour va începe prin startul pentru Marșul Earth Hour 2011. Îi așteptăm pe bicicliștii bucureșteni, pentru a realiza împreună următorul traseu: Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piața Romană- Bd-ul. Lascăr Catargiu- Piața Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piața Charles de Gaulle- Bd-ul. Mareșal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Șos. Kiseleff- Piața Victoriei- Calea Victoriei -întoarcere în Piața George Enescu.

Puteți vedea harta traseului pe site-ul BikeEvents.ro.

Pe cei care își doresc să participe la marș, însă nu au o bicicletă acasă, îi așteptăm cu 100 de biciclete puse la dispoziție gratuit de centrele de închiriere IVelo și Cicloteque.  Îi rugăm pe doritori să își închirieze bicicleta în avans, trimițându-ne un mesaj la adresa office@wwfdcp.ro, care să includă numele și numărul de telefon, până vineri, 25 martie, la ora 15:00.

Marșul Earth Hour se va încheia la orele 19:00. După un răgaz pentru a ne trage sufletul, ne vom bucura, din nou, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 vom da cu toții tonul stingerii luminilor Ateneului Român, ale Bibliotecii Centrale Universitare și ale Muzeului Național de Artă. Când totul va fi stins, cunoscutul cor Sound ne va încânta cu  un repertoriu adaptat evenimentului.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Dragi timișoreni, vă rog să mă ajutați să aleg un titlu

Vine o vreme în viața unui blogger…

10 comentarii

 1. joi, 24 martie 2011, 08:02

  Macar atat putem sa facem si noi. Chiar nu cred ca moare nimeni daca stinge lumina o ora.

  Răspunde
 2. joi, 24 martie 2011, 08:10

  Excelenta initativa, kilowat cu kilowat economisit se face o lume mai buna.

  Răspunde
 3. joi, 24 martie 2011, 12:47

  Foarte frumoasa ideea. Am citit dimineata despre ea pe facebook. Beyond the hour e o treaba chiar binevenita. si, daca eram de prin Bucuresti, veneam si eu la o plimbare cu biciletele:D

  Răspunde
 4. joi, 24 martie 2011, 15:18

  vin si eu :D
  la ora 17juma in piata George Enescu are loc intalnirea, nop ? :D

  Răspunde
 5. joi, 24 martie 2011, 15:45

  Ma bucur sa vad ca si altii au inteles ideea si conceptul. Si eu am fost in aceasi situatie anul trecut, dar uite ca de la an la an apar lucruri noi, care ne fac sa ne schimbam opiniile.

  Răspunde
 6. joi, 24 martie 2011, 20:03

  […] Chinezu vă invită să stingeţi sâmbătă lumina timp de o oră, fiindcă e nu ştiu ce campanie de-asta […]

  Răspunde
 7. joi, 24 martie 2011, 20:24

  Sâmbătă, la 20.15, se joacă Bosnia-România.
  Să râdem, prevăd că toată ţara va rata meciul, cuprinsă de grija faţă de socialişti :)

  Răspunde
 8. joi, 24 martie 2011, 23:03

  inca o actiune unde ma tirez + un amic :D

  Răspunde
 9. Daniel
  vineri, 25 martie 2011, 10:17

  Asta n-are absolut nici o legatura cu salvatul planetei. Centralele electrice oricum produc curentul ala, chiar daca tu stingi lumina si nu-l consumi. Si cum nu se poate inmagazina, singura diferenta e ca vei plati poate cu 10 bani mai putin la factura electrica. Minunata initiativa!

  Răspunde
 10. duminică, 27 martie 2011, 00:01

  am participat si eu :D …daca gasesc poze pe net cu mine la Earth Hour o sa scriu si un articol :) …

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *