Ma scuzati, dar zau ca nu am stins lumina

Earth Hour mi se pare o initiativa foarte buna. La fel de buna ca si discursul lui Urban II la Clermont (care nu stiti, dati un google ca mai invatati si voi ceva) si efectul cruciadelor asupra dezvoltarii finantelor europene de la acea data. Adica dai intr-un loc si crapa in altul.

Sa va luminez, daca imi permiteti jocul de cuvinte. Hai sa analizam la rece cine a marsat la faza asta cu stinsul luminii. Pe categorii, please.

1. Categoria generica numita, in lipsa de altceva, „ecologisti”. Ei oricum salveaza planeta in fiecare moment, asta cu stinsul luminii e asa un moft fata de ce fac ei in mod normal. Ei, cum ar veni, sting lumina in fiecare zi, nu numai o data pe an.

2. Categoria generica numita, in lipsa de altceva, „mimozicii”. Lor oricum li se rupe de salvatul planetei, dar e atat de cool si de trendy sa stingem lumina daca zic vreo 2 iconi asa, incat fuck it hai sa stingem becul. Ca dupa aia oricum revenim la ale noastre si ni se rupe de balenele esuate si alte de astea.

3. Categoria generic numita, in lipsa de altceva, „normalii”. Le pasa de salvatul planetei, dar o fac dupa propria lor agenda. Adica nu se leaga cu lanturi de portile unei fabrici numai ca sa transmita nu stiu ce mesaj, chiar detesta sa vada un astfel de „terorism” ecologic in actiune. Sunt cei care selecteza deseurile, desi stiu ca la firma care strange deseurile tot intr-un singur loc ajung, dar fac acest lucru pentru copiii lor, ca sa invete. Sunt cei care dupa ce merg la un picnic la iarba verde nu numai ca strang dupa ei, dar mai incarca vreo 2 saci si cu alte resturi din zona respectiva. Sunt cei pe care nu ii vedem batandu-se cu pumnul in piept cat sunt de ecologisti, dar care fac incomparabil mai mult pentru salvatul planetei decat altii cu gura mare si cu interesul mic. Ei nu stiu daca au stins lumina. Si nici macar nu are importanta…

7 comentarii la “Ma scuzati, dar zau ca nu am stins lumina

  1. gabicretu Răspunde

    @Out of topic, Scriu pe la prieteni! De nevoie! La cei care ma recunosc… Mi-au curatat din nou, ca din intamplare, blogul! Sper sa nu fie la fel de grav ca acum doi ani… Pană rezolv problema, ii rog pe toti sa ma primeasca in vizita! De tacut, nu am de gand sa tac! N-am chef

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: