Voi donați ceva de Crăciunul ăsta?

Am mai zis io aici că, atunci când e vorba de cauze sociale, mult vorbim, puțin facem, de s-a supărat jumate de blogosferă pe mine. Faptul că vorbim mult nu e rău, doamne ferește, doar că nu îndeajuns. Unii mi-au reproșat ”sigur, ție ți-e ușor să zici, că ai bani, nu ca mine că abia am de cafea”. Ceea ce ar putea fi un argument valabil. Numai că nu e. Pentru că în momentul în care nu dai un SMS care te costă fix 2 euro pe motiv că nu ai destui bani, dar nu ai nici o problemă să mergi weekend de weekend prin cluburi și în timpul sătptămânii prin baruri, atunci dă-mi voie nu să critic modul în care alegi să te distrezi, că asta e fix treaba ta, ci fariseismul de care dai dovadă, ascunzându-te după scuze ridicole. Mai bine taci. Și nimeni nu îți va spune nimic. E mai corect așa. Față de tine, în primul rând.

Încă ceva: atunci când donezi, când ajuți pe cineva, nu trebuie să dai raportul nimănui că o faci. O faci și gata, ar trebui să fie de ajuns să știi tu, în sinea ta, că ai ajutat. Și apoi să zâmbești amar când vezi că alții te acuză că nu ai făcut nimic, tocmai pentru că nu te-ai lăudat. Dar tu să fii mulțumit că ai făcut ceva și că tu și numai tu știi asta…

Pentru cei care vor să doneze ceva de Crăciunul ăsta și să și participe la niște evenimente frumoase, de suflet, am trei recomandări.

Festivalul Brazilor de Crăciun. Designerii români au creat pentru ediţia din acest an 23 de brazi inediţi, care urmează a fi licitaţi în cadrul Galei care va avea loc pe 9 decembrie 2010, la Palatul Parlamentului. Fondurile astfel colectate vor asigura un suport necesar pentru programele de educaţie preşcolară, prevenire a abandonului şi reintegrare şcolară a copiilor din 39 de judeţe ale ţării. Sau, dacă nu puteți sau nu vreți să participați la eveniment, aveți posibilitatea să cumpărați niște brazi în ghiveci.

Concertul Poveștilor Copilăriei. Miercuri, 15 decembrie, orele 21:00, concert caritabil cu Vița de Vie, Șuie Paparude, Les Elephants Bizarres și Dj Gojira in clubul „Kulturhaus”. Sub sloganul „Tine povestile copilariei departe de spital”, proiectul Pasi Catre Viata are ca scop strangerea de fonduri pentru sectia de oncologie pediatrica a Spitalului Clinic Marie Curie din Bucuresti. Plafonul propus este de 20.000 de Euro, suma necesara achizitionarii si dotarii sectiei de oncologie pediatrica cu o camera de terapie intensiva sterila, cu aer filtrat, camera de o necesitate maxima care va scadea riscurile unei noi infectii ale copiilor tratati cu doze mari de citostatice.

Cristina face, din nou, sales caritabil. E un gest superb, care mă face să scot pălăria, din nou, în fața ei.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Voi donați ceva de Crăciunul ăsta?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.