Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Cum ar fi să nu mai fie bloguri?

”Mă, tu ce ai face toată ziua dacă nu ar exista bloguri?”, m-a întrebat zilele trecute un prieten. Mă știți, am vorbe în gură instant, dar de data asta am executat un prea frumos și prea sincer ”ăăăăăă…”. Zău dacă am știu ce să zic…

Așa am înțeles că fără să îmi dau seama a trăi printre bloguri mi-a devenit, cum se zice, o a doua natură. Nu prima, că aia e tot de ființă offlineeană 100%. Dar oricum the second best clar :D Îmi place? Da, evident. Că doar de aia persist în această frumoasă greșeală :))

Cum ar fi să nu mai fie bloguri? Habar nu am, am ajuns la momentul în care așa ceva e de neconceput pentru mine :)) Pot doar specula. Adică să mă imaginez cum mă duc să îmi cumpăr niște ziare (că abonamentul la noi îți vine mâine) și, în timp ce în fundal rulează ceva televiziune de știri, să încerc să înțeleg ce se întâmplă prin jurul meu.

Numai că partea asta de informare e ușoară. Nu cred că aici ar fi mare problemă. Dar faptul că dacă nu ar exista bloguri nu aș putea cunoaște niște oameni formidabili, nu aș putea să leg niște prietenii pe care io le simt cam pe viață,asta da, ar fi o mare problemă. Căci, după capul meu, asta e esența social media: dacă știi să pui niște filtre și dacă știi ce vrei de la ea, ajungi să cunoști oameni care te influențează sau pe care îi influențezi tu, ajungi să îți faci prieteni care te apreciează și pe care îi apreciezi și tu foarte mult.

Altfel spus, se trăiește frumos în 2.0 dacă știi cum :)

18 comentarii la “Cum ar fi să nu mai fie bloguri?

 1. Vlad Reply

  Bine spus, merg chiar un pas mai departe. In viitor(sper sa-l prindem si noi) …….Social Media>Mass Media si ca numar de spectatori.

 2. TVdece Reply

  Mie imi scapa cu desavarsire ce faceam pe net inainte de web 2.0. Imposibil sa fi fost doar pr0n, da’ nu imi amintesc ce :))

 3. alex mazilu Reply

  Ce ar mai citi lumea dimineata ? :)

 4. eftimie Reply

  am putea sta mai relaxati la terasa, nu atata verificat readerul din cinci in cinci minute.

 5. Tudor Reply

  Daca n-as mai avea bloguri, cred ca m-as uita 30 min la Cantarea Romaniei si apoi as iesi la o miuta cu baietii de la scara vecina. M-as tampi si mai rau fara blogosfera

 6. Adrian SM Reply

  Ar fi feisbuc, haifaiv,tviter sau chiar bătrânul mirc… :)

 7. Gyerko Szabolcs- Laszlo Reply

  Lumea ar purta mai putin dialog. Comunicarea ar fi mai restransa. Cunoasterea de sine ar avea si ea de suferit

 8. Milogul.SRL Reply

  Fara poezie(blog) …viata e pustiu !

 9. Semanticus Reply

  Din cate spun batranii a existat online si inainte blog. :D
  @Chinezu ar fi avut forumul “Marele Zid Chinezesc” si mail-groupul “Bob de orez’.

 10. Serginho Reply

  Daca nu ar mai fi blogurile tot mi-as gasi ceva de facut, aveam multe pasiuni intr-un timp, dar le-am cam abandonat. :)

 11. Jamilla Reply

  daca nu ar exista blogurile, am suferi crunt de lene :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 12. Jamilla Reply

  @Semanticus, asta cu bob de orez fu fenomenala!!!

 13. Semanticus Reply

  @Jamilla,
  asa era si pe vremuri, era greu sa fi fenomenal pe lo lista de mail, acum toata lumea are cu ce…Vuiau forumurile cand fu primul Internetics, sa vezi reactii, sa vezi atacuri, pana puneai o poza de gherila te balacareai cu adminul ohohhohoooo

 14. BaiatulCuPizza Reply

  Probabil ca as citi mai multe carti, de vreme ce la TV nu am altceva de vazut inafara de desene animate, in ziare scrie numai mizerii, la fel si pe siteurile de stiri, nu-mi ramane ceva mai bun de facut decat sa citesc bloguri.

 15. mariusrusu Reply

  dacă blogurile nu ar fi existat, cu siguranţă ar fi trebuit inventate!

 16. Jamilla Reply

  @Semanticus, io am prins tarziu fazele cu netul, balacareli etc…mai degraba nu le-am prins deloc dar am auzit de ele :) si am avut primul meu pc in anul 2 de fac :))))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.