Prezentarea mea de la WordCamp România. Dă-i pace…

Recunosc că în timpul prezentării pe care am avut-o la WordCamp România îmi era destul de greu să mă abțin să nu zâmbesc (ba chiar să râd) când vedeam fețele celor din sală. Unii erau contrariați, alții erau iritați, iar unii chiar iritați rău. Sigur că au fost și cei care au mers pe varianta deja clasică a lui ”ăsta e chinezu, nu ai cum să îl mai salvezi pe ăsta” și care se relaxau zâmbind ascultându-mi debitațiile :D Dar cei mai mulți erau cei a căror față exprima un sincer ”ce vrea ăsta de la noi???” :)))))))

Și aveau dreptate să se întrebe asta. Și să reacționeze așa. Pentru că io eram bloggerul ăla celebru (sanchi, jumate din cei de acolo nici nu auziseră de mine :D), ale cărui limitări tehnice sunt de un amuzament abisal și care vine (îți dai seama…) să le țină o prezentare despre WordPress unora care mănâncă WordPress pe pâine și care dorm cu WordPress sub pernă. Tocmai în ideea asta mi-am structurat prezentarea. Pe care o vedeți mai jos. Și în care fac un paralelism între stadiile alcoolismului și stadiile bloggeritului (pentru mine blogging = WordPress, ca să fie clară poziția mea).

Printre slideuri am presarat mereu îndemnuri către programatori, către matricșii din fața mea să mai scoată capul din ahrefuri și să înceapă să comunice cu lumea. Și când mă refer la comunicare, mă refer la a asculta și ce au de zis ceilalți, tăntălăii, pentru care linia de cod este doar dunga de pe spatele peștelui oceanic cu același nume. Pentru că, trăgând linie și supărând pe multă lume, suntem condamnați să trăim împreună. Plus că, hai supărați-vă și mai tare, noi, ăștialanți, de multe ori parcă reușim să trăim mai omenește, să fim niște ființe puțintel mai sociale.

Hai, vă pup, matricși simpatici ce sunteți :D

17 comentarii la “Prezentarea mea de la WordCamp România. Dă-i pace…

 1. Alex Dima Răspunde

  Mie chiar imi place, zău.

 2. m3bis Răspunde

  Aidi, bre! Ce-ai cu hașrefu? De pehașpe nu zici nimic? Că ăla-i cel mai al dracu. Să nu amintesc de frații lui mai mici, ceseseul și ixmeleul.

 3. Iulia Musat Răspunde

  Ptiu, fratele meu! Acuma am înţeles şi io ceva dintr-o prezentare despre net şi blogging :))
  Hai Doamne-ajută!

 4. chinezu Răspunde

  @Alex Dima
  e clar ca tu nu ai fost de fata… :))))))
  hai merci :D

  @m3bis
  mie alea cu mysql si jquerry imi plac mai tare :D

  @Iulia Musat
  Esti singura, ioi, tu, care ai inteles… :))))))

 5. Iulia Musat Răspunde

  @chinezu
  Păi, no, dă-ţi sama ce mă pricep… Că doar n-oi zice de tine vreo ceva! :))

 6. Semanticus Răspunde

  @chinezu,
  eu am auzit ca powerpointul nu mai e la moda, aia din sala si asa se uita toti in laptoape si iphoane unde au poze mai misto decat ale tale asa ca zic sa faci un experiment fara sa vezi ca vei vorbi altfel.

 7. chinezu Răspunde

  @Iulia Musat
  sa traiti! :D

  @Semanticus
  ce ai, bre, te-ai dat cu matricsii? :)))))))

 8. Semanticus Răspunde

  @chinezu,
  nu, ca nu sunt de acord cu hoinaru ca faci poezie, dar zic ca poti sa ii impresionezi pe ingineri daca le vorbesti liber. Ii faci din vorbe! esti jurnalist ! Astora daca le vorbesti de substanta ajungi in situatia sa te compare cu un contabil, adica au nevoie de tine dar nu vor sa se laude cu tine! :D

 9. Adrian SM Răspunde

  Te înţeleg şi io prietene,că-s de aceeaşi parte a baricadei… Adică-s „botă” la partea tehnică… :)

 10. Tudor Răspunde

  Da si tu te-ai trezit sa le tii morala despre alcool chiar de la prima ora?!?!?!?! Daca era mai pe seara mai intelegeam, dar sa le vorbesti despre alcool la 10? Apropo, ia-ti asteptat cu sampanie la intrare ca la nunti?

 11. sim Răspunde

  buna paralela! (eu am ramas la faza 2)

 12. David Răspunde

  roboteiiiiiiiii, roboteiiiiiiiiiiiiii… sa ne traiasca :D

 13. Serginho Răspunde

  O prezentare ca la carte. :))

 14. Alex Răspunde

  Haha, scurt si la obiect!

 15. Sundance Răspunde

  I was sreuoisly at DefCon 5 until I saw this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: