20 de ani inchisoare pentru un blogger

Mda, măi Make.

Unul dintre cei mai importanti bloggeri din Myanmar (Burma), Nay Phone Latt a fost condamnat la peste 20 de ani de inchisoare pentru opiniile si articolele sale de pe blogul personal.

Guvernul, condus de o junta militara, tine sub control extrem de strict comunicatiile, astfel ca Internetul este folosit pentru schimbul de informatii.

Bloggerul Nay Phone Latt, 28 de ani, a fost arestat in ianuarie 2008 si a primit o sentinta de 15 ani de inchisoare sub legea electronica, doi ani pentru “raspandirea de alarme publice” si trei ani si jumatate pentru ca detinea un material video interzis.

Aye Than, mama baiatului, spune “baiatul meu este un expert in computere si nu a violat nicio lege. Este extrem de nedrept sa fie inchis 15 ani pentru o crima pe care nu a comis-o.” Mama nu a putut participa la proces si Nay Phone Latt nu a fost reprezentat nici macar de un avocat.

Un alt blogger, prieten cu Nay Phone Latt a fost de asemenea arestat si a primit o sentinta de doi ani si jumatate pentru “raspandirea de alarme publice” prin intermediul blogului personal.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “20 de ani inchisoare pentru un blogger”

  1. Am citit pe undeva ca se organizeaza vacante mishto acolo, in Myanmar. Daca va da cumva prin cap, acum, de sărbători, sa va faceti ca nu sunteti bloggeri,”mergeti pe burta” :cool:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)