Exclusiv! Senzațional! Am făcut primul interviu cu Emil Boc!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Pe Emil Boc, premierul catastrofă al vremurilor noastre îl știți. Unu mic, care respiră ca foca atunci când primește telefon de la Cotroceni. Dar pe Emil Boc cel de pe FaceBook, mai uman, mai conștient de irefutabilitatea vremelniciei postului pe care are dezonoarea să îl dețină, nu prea îl știți. De aceea, m-am hotărât să fac interviu cu el, să știți și voi ce îi poate pielea :D Așa că mai jos aveți, în ordinea în care s-a desfășurat discuția, solicitarea mea, răspunsul lui Boc la solicitarea mea și apoi interviul… Mulțumesc contrasens.com, Tudor Cutus și Ionuț Iancu pentru că mi-au pus la dispoziție pozele de mai jos :)

Solicitarea mea
domnu premier
desi v-as spune mai degraba secondier, din pricini evidente :D
as dori sa imi faceti onoarea de a-mi acorda un interviu
prin care sa pogoram lumina asupa pulimii care nu va intelege indeajuns profunzimile de nepatruns ale intelectului
as prefera sa il facem pe yahoo messenger, caci acolo ne putem exprima mai bine
caz in care idul meu e ********
dar putem si pe chatul de aici de la FB, daca va coafeaza, vorba huliganului geoana
astept cu deosebita nerabdare raspuns
un fan de foioioioioioi
chinezu

Raspunsul lui Emil Boc
Domnule Chinez,
apreciez in mod deosebit initiativa dumneavoastra si imi exprim convingerea ca daca toti cetatenii ar fi asa de responsabili si deschisi dialogului precum dumneavoastra, eforturile noastre, ale mele, ale doamnei Udrea, ale domnului Oprea si in general ale colegilor mei din PD vor fi apreciate la justa lor valoare.
Sunt de acord cu interviul dumneavoastra insa deoarece la mine la Guvern aici suntem intr-o munca continua ar fi incorect fata de colegii mei sa ma vada chat-uind pe Internet, in plus, conversatia noastra va fi intrerupta de tot felul de telefoane pe care trebuie sa le primesc, interviuri pe care trebuie sa le dau.
De aceea as prefera, pentru a da consistenta mesajelor pe care doresc sa le transmit, pentru a nu omite vreo nuanta care sa fie, Doamne fereste, rau interpretata de vreun derbedeu (cum ar fi Ciutacu de exemplu), as prefera sa imi transmiteti intr-un mesaj ca acesta intrebarile la care doriti sa va raspund si numarul de semne tipografice in care doriti sa se incadreze tot interviul.
Eu voi sta dupa ce terminam munca la Guvern, noaptea tarziu si ma voi apleca cu maxima atentie asupra articolului pe care doriti probabil sa-l puneti pe blogul dumneavoastra, pentru a putea acorda respectul cuvenit cititorilor dumneavoastra.
Bineinteles, aceasta nu este o conditie obligatorie, daca doriti totusi sa pastram „prospetimea” unui interviu in direct putem sa si chat-uim dar undeva, mai pe seara, sa plece doamna Udrea de-aci, ca iar ma trezesc cu teleoane de la sefu’ ca stau pe Hi5. Numai sa-mi spuneti cam la ce ore sunteti disponibil.
Cu deosebita stima,
Umbra premierului

Interviul

1. De ce credeți că românii e așa nerecunoscători și nu vă ridica o statuie în Piața Revoluției (căci e o revoluție ce ați făcut ca premier, fără îndoială)? Sau o statuetă, ceva acolo…

Domnule Chinezu, aveți perfectă dreptate, dar eu sunt un politician patriot, curajos, modest dar mai ales realist. Îmi dau perfect de bine seama că românii nu au cum să mă mai simpatizeze pentru că am fost nevoit să iau măsuri nepopulare, să tai pensiile nesimțite, să aplic principiul contributivității la ajutoarele sociale, să mă împrumut la FMI pentru ca să poată câștiga alegerile domnul Președinte în 2009, să pot da salariile bugetarilor, să reducem numărul de posturi din administrație. Cei care vor fi cu adevărat recunoscători, dar nu o vor recunoaște niciodată, sunt cei din opoziție care vor veni după ce vom aplica toate măsurile nepopulare. Ei nu trebuie să promită mare lucru în alegeri pentru că noi oricum vom pierde, opoziția nu trebuie în ruptul capului să promită că vor aduce pensiile și salariile la valoarea dinainte pentru simplul fapt că nu vor avea de unde. Știu sigur ce situație financiară le las moștenire și de aceea să fie mulțumiți că doar vin la putere și că alții, adică noi, au făcut treaba cea murdară care oricum trebuia făcută.
Pentru că nu agreez cultul personalității, am refuzat câteva oferte pentru a fi imortalizat într-un grup statuar călare pe cal la Cluj (sculptorul n-a găsit vreun ponei ca model) și câteva propuneri de pictoriale. Dacă totuși aș alege să rămân prins într-o producție artistică, aș prefera să pozez domnului Alex Mazilu, într-o grădină japoneză într-un album care să poarte numele: ”Premier îngândurat dar responsabil sub un bonsai”.

2. E adevărat că Băsescu e un zgârcit și ca la întâlnirile de la Cotroceni nu împarte scotchul, aaaaaaa ceaiul cu dumneavoastră?

Președintele Băsescu nu poate fi numit un zgârcit. Cuvântul corect este “chibzuit”. Știu și de unde provine această calitate, de pe vremea când pleca la drum pe mări și oceane cu o rezervă limitată de … de … alimente și din cauza condițiilor meteorologice voiajul se putea lungi indefinit. El a fost astfel călit, a fost supus privațiunilor și a învățat atunci ce înseamnă să drămuiești totul. A fost învățat să nu risipească nimic, de aceea a fost atent și cu bugetul Ministerului Transportului, al Primăriei Capitalei. Și dacă nu risipești, dacă ești atent și mai ales, daca nu sunt nici alții foarte atenți, atunci îți rămâne și ție după voiaj de-un Duster, de-o fabrică de înghețată, de-i cizmă pentru aia mică, de-un apartament la Popoviciu în Băneasa.

3. Cât de tare sunteți îndrăgostit de Elena Udrea? Spuneți-mi fără TVA, vă rog, ca să înțelegem mai bine?

Domnule Chinezu, ați pus degetul pe rană, din păcate asta a ajuns problema principală a Guvernării. Noi toți cei din PD i-am îmbrățișat cu mare căldură pe cei veniți cu domnul Stolojan din PNL. Eu când am îmbrățișat-o pe doamna Udrea, am avut impresia că mă strânge la pieptul ei cu sinceritate (și acum între bărbați vorbind, era piept din belșug și cu decolteu generos și parfumat, la numai 2 cm de nasul meu). Și am crezut că mă apreciază ca om politic, ca om de stat, ca specialist în dreptul constituțional și în ultimă instanță ca bărbat, că de aia și începusem într-o vreme să trag de fiare la sală.
Am investit mult în doamna Udrea și vorbesc în sens strict politic, nu cum au investit domnii Oprea și Videanu care au primit și dividende între timp. Știam că dânsa îl înțelege foarte bine pe Domnul Președinte, intuiția ei feminină fiind un atu pentru a recepționa cum se cuvinte mesajele Președintelui, mai ales în momentele în care, din pricina oboselii, noi restul nu prea pricepeam nimic din ce bolborosea șefu’ când era cuprins de griji pentru români. Însă la ultima ședință doamna Udrea a votat alături de alți apropiați pentru depunerea mandatului de către Guvernul pe care-l conduc. N-am înțeles atunci mesajul până când n-am găsit la registratura Guvernului un colet de la cartea prin poștă cu “Prime-Minister for dummies”. Cine credeți că l-a comandat? Ei domnule Chinezu, cred că lucrurile sunt clare acum și vor deveni și mai clare la votul următoarei moțiuni de cenzură din Parlament, când mai mulți colegi de-ai mei din PD care doresc posturi de ministru în Guvernul Udrea vor vota “pentru”.

4. Cum vă propuneți să intrați în istorie? Că de ieșit avem toți o mare banuială cum veți ieși…

Așa cum am mai spus, știu că voi intra în istorie ca cel mai odios Premier. Mi-am asumat încă de la început acest rol, de martir pe crucea democrației. Dar probabil că ăsta mi-e destinul, asta mi-a fost sortit, să fiu un fel de Ana a lui Manole jertfită pentru construcția democrației și a unui stat reformat. Aici puteți nota (N.R. În acest moment Premierului i-au strălucit câteva lacrimi în coada ochiului pe care și le-a șters cu un gest discret). Nu mi-e frică de acest lucru, mă cam deranjează că doar eu sunt sacrificat, Manole și toată gașca lui de meșteri, ucenici, constructori, fierari-betoniști, asfaltangii, marmurangii, parcangii și bulangii vor cumpăra drepturile litigioase de la moștenitorii lui Matei Basarab, vor da jos mânăstirea și vor ridica un mall. Fiind un om cult și educat, vorbesc în metafore, asta trebuie remarcat.

5. Am înțeles că cei din Cluj Napoca plâng după dumneavoastră. Sau de dumneavoastră, că nu am înțeles prea bine. Cum comentați?

Faptul că am plecat de la Cluj a fost cea mai mare greșeală a mea și sunt ferm convins că nici clujenii nu vor uita așa ușor acest lucru. Mi-a zis și mama: “Emileee, Emileee, de ce mamă ești tu singurul dobitoc din PD care trebuie să tragi ponoasele? Dacă se rupe căruța primar nu mai ești, deputat nu mai ești și nici n-ai să mai fii decât dacă-ți dă vreun colegiu prin iad, că numai dracu’ te mai alege după ce-i belești de pensie pe români!”. Știam asta. Am zis atunci, lasă mamă, că Domnul Președinte nu mă lasă la greu, o să-mi dea ajutoare să guvernez cu persoane competente. M-am lămurit de când cu scena doamnei Ritzi și cu frunza aceea blestemată cât sunt de competente.

6. Și ultima întrebare. Ce planuri de viitor aveți? Mă refer la cele 3 săptămâni cât mai stați (sperăm noi) în funcție.

Un om de valoare va avea întotdeauna loc într-o echipă de valoare. E ca la rugby. De exemplu, domnul Crin Antonescu a vorbit despre un posibil Guvern de specialiști, a spus ca Premierul trebuie să fie un om cu mare credibilitate, cu capacități organizatorice, cu putere de muncă. E clar, corespund profilului și ăsta e un mesaj venit din partea PNL pe care eu l-am priceput. Dacă rezolvăm problema acelor PLD-iști care au stricat alianța D.A. , imaginea PD-ului și a Guvernului și care au stricat bunele relații pe care le-am avut eu personal, domnul Blaga cu PNL-ul, vom putea să refacem alianța D.A.
Există și alte variante. Am auzit că domnul Cernea va înființa Partidul Albă ca Zăpada și ați văzut ce procent a estimat domnul Sebastian Lăzăroiu că va avea la vot. Eu acuma vin și vă întreb sincer, Albă ca Zăpada ca Albă ca Zăpada … dar cei șapte pitici? Eeee? Cine credeți dumneavoastră că va fi șeful piticilor?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

12 thoughts on “Exclusiv! Senzațional! Am făcut primul interviu cu Emil Boc!”

 1. Pingback: polimedia.us/fain/

 2. Sa fiu al naibii daca nu e cel mai tare articol pe care l-am citit vreodata! Jos palaria, domnule Cristian in fata oamenilor ca dumneavoastra care fac ceva pentru tara aceasta plina de hotii portocalii. Avem nevoie de cat mai multi oameni ca dumneavoastra care sa ii scoata pe romani din bezna. Respect.

 3. Fata de la Orastie

  Extraordinar interviul.

  Am o singura intrebare : interviul este „primul” cu Emil Boc sau „ultimul” ?

  Ar fi pacat sa fie ultimul, pt. cititori. Nu si pt. restul lumii…

  Daca e cazul- asteptam ERATA.

 4. Pingback: A înnebunit Emil Boc, parol… » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

 5. Felicitari Cinezule pemtru interviul virtual, nu, nu, nu am ras dar ma simt bine ca sunt oameni tineri ca tine care gandesc si cauta arme sa divulge impostuta!!! Cu cat o sa fiti mai multi cu atata o sa se redreseze situatia in tara!! Sper sa apuc si eu ziua in care sicofantii astia o sa fie istorie!! Sunt batran! dar asta este problema mea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)