Ghici România mea, episodul 2. Mănăstiresc…

Later edit: Da dragilor, este vorba de Rohia, o mănăstire superbă, aflată într-o zonă superbă :) Mulțumesc tuturor care ați comentant și vă anunț că tovarășu Mihai este câștigătorul cărții pentru cel mai mișto comentariu :)

Încep prin a le mulţumi din suflet celor care au participat cu comentarii la prima postare din mini-campania „Ghici România mea”, în care era vorba de Cetatea Câlnic, cum bine aţi bănuit mulţi dintre voi. Şi vă raportez că am ales câştigătorul care a postat comentariul pe care eu, în nimicnicia mea, l-am considerat cel mai mişto :) Este vorba de Adela, cu comentariul ăsta. Draga Adela, te rog sa îmi dai un mail pe cristi.china pe gmail cu adresa unde să îţi trimit cartea „Martor”, de Nicholas Sarkozy :)

Astăzi mergem un pic pe tărâm mănăstiresc :) Am încercat să aleg o poză care să nu fie foarte „citibilă”, că şi aşa văd că sunt foarte preumblaţi :)) Rugămintea mea este ca şi cei care recunosc locaţia să povestească un pic despre cum s-au simţit când au fost pe acolo, ideea e să povestim un pic despre locurile astea frumoase pe care le avem :)

În foto aveţi biserica unei mănăstiri din nordul României, construită într-o zonă greu accesibilă şi care are o istorie nu foarte lungă faţă de alte mănăstiri, dar pasionantă şi pasională :) Zona muntoasă în care se află mănăstirea e superbă, motiv pentru care acolo vin foarte mulţi turişti care nu prea au treabă cu religia, dar plimbarea prin munte e, cum să vă spun eu, divină :))

Cartea din biblioteca personală pe care o dau ca premiu pentru cel mai mişto comentariu este „Maeştrii afacerilor online”, de John Middleton.

Succes şi let us have some fun :)

11 comentarii la “Ghici România mea, episodul 2. Mănăstiresc…

 1. florin Răspunde

  Cred ca e de pe undeva din Bucovina, ca asa pare dupa arhitectura.

 2. Iulia Răspunde

  Manastirea Rohia,din Maramures,se ajunge destul de greu acolo,daca tin bine minte,se merge o vreme prin padure,iar ea este asezata pe marginea unei stanci in mijlocul padurii.panorama este superba de acolo.din pacate nu-mi aduc aminte foarte multe detalii ,am fost acolo acum 6 ani

 3. herman Răspunde

  Manastirea Rohia din Maramures. :D Un loc de-a dreptul superb unde uiti de toate. :)

 4. Marius Chiciudean Răspunde

  mie imi seama cu o manastire din arad, nu mai tin minte numele
  dar s-ar putea sa ma insel

 5. Diaan Răspunde

  Manastirea Rohia. Maramures
  Vazut!

 6. RFboris Răspunde

  Manastirea Secu, jud Neamt

 7. Marius Răspunde

  Noah, clar ca-i o manastire din judetul chinezului nostru, adica exact Rohia cum bine s-a precizat. Nu-mi da premiu, ca il am deja :))

 8. Mihai Răspunde

  Rohia, intr-adevar..

  Drumul pana acolo e superb, peste dealuri.. Intrarea se face printr-o poarta sculptata fain, dupa intrare e un foisor cu un clopot mare. Biserica din poza are si un subsol, unde se merita sa intrati macar pentru cateva poze.. :)

  Aici si-a petrecut ultimii ani din viata Nicolae Steinhardt (1980 – 1989). Cand am fost ultima data, aveau in constructie o ditai cladire in cinstea lui (o bilblioteca cred), mult prea mare pt gusturile mele, si cred ca si pt specificul zonei..

  In spatele casei memoriale ale lui Steinhardt, mai sus se gaseste o bisericuta din lemn superba, la care se urca putin pe o potecuta pietruita, foarte romantica.. :)

  Mai au pe acolo si o mini-crescatorie de pauni..

  Din cate am inteles, de aici se mai poate merge per pedes la un schit, peste dealuri pret de vreo ora inspre satele din zona Targu Lapus – noi n-am apucat, ca era cam tarziu cand am ajuns..

 9. Liga Optimistilor Răspunde

  oricum s-ar numi, pare un loc superb.
  felicitari pentru initiativa ta…ti-am mai spus si ieri, nu?:))

 10. asteris Răspunde

  mamastiresc, deci exist !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: