30.04.2017

Raport săptămânal despre pitici 6

Astăzi despre Alecu.

În ultima vreme ne-am cam luat mâna de pe el şi l-am lăsat mai liber în ceea ce priveşte performanţele lui şcolare. Iar Alecu nostru cel drag, la cei aproape 9 ani ai lui, s-a cam lăsat pe tânjală. Prilej cu ocazia căruia am luat din nou hăţurile în mână. Aşa că am întocmit un foarte dibaci program de incentives, cum ar veni. Adică am luat o agendă de pe 2007 (cu Primăria Sectorului 1, care nu mai ştiu cum a ajuns în posesia noastră) şi am făcut un program zilnic după cum urmează:

Secţiunea teme, cu subsecţiunile aferente materiilor pe care le are de executat în ziua următoare.
Secţiunea suplimentare, cu subsecţiunile mate, română şi altele (desen, lectura, altele deci)
Secţiunea purtare, fără nici o subsecţiune aici.

Regulamentul e simplu: pentru fiecare subsecţiune primeşte câte o notă, iar la finalul zilei se face media. În funcţie de performanţe, Alecu primeşte o faţă zâmbitoare, una neutră şi una supărată. Dacă la finalul săptămânii media este una cu faţă zâmbitoare primeşte 5 lei. Dacă la finalul lunii media este faţă zâmbitoare primeşte, pe lângă cei 20 de lei primiţi deja, un bonus de 10 lei. Până acum totul este zâmbitor la Alecu…

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Geoană a zis de Şuţu că e jigodie

Dragă europarlamentar Ramona, nu m-ai convins…

Niciun comentariu încă

 1. luni, 21 aprilie 2008, 11:00

  Aha! De retinut! Tactica naibii, ce mai…Dar ce te faci daca organizeaza o greva mica pentru suplimentarea „fondurilor” ?? :))

  Răspunde
 2. Codruta
  luni, 21 aprilie 2008, 14:09

  Da, apropo de greva, si daca se inscrie la sindicat? E si an electoral, io zic sa fii atent, varule (sau e varu liniuta e, ca nu mai stiu:)

  Răspunde
 3. luni, 21 aprilie 2008, 15:29

  foarte tare ideea, noroc ca nu ai pus in euro…dar daca e smecher o sa vezi ca o sa vrea in euro ca vede ca tot creste ;)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *