Când sugi un brand mereu, iese o chestie flască

Vă rog să îmi iertați titlul cam indecent, dar zău că sunt supărat. Cei din generația mea poate că mă vor înțelege mai bine. Căci noi suntem cei care am crescut într-o lume în care nu aveam atâtea jdemii de canale TV ca și acuma, internetul era ceva ce nu pupam de nici o culoare, iar a vedea un film proaspăt înseamna o întreagă saga, cu așteptat după caseta video sau rugat câteva zile un prieten care avea antena prin satelit să te lase și pe tine să vezi filmul. Nu ca acuma, când tragi rapid de pe ceva torente ce vrea mușchiul tău.

Am urmărit seria Startrek, aia cu Jean Luc Picard, cu o adevărată pioșenie. Și pentru că sunt mare fan de SF, dar și pentru că serialul mi se părea The shit (asta apropo de criteriile mele de mai jos). Aseară, când m-a pus dracu să mă uit la lung metrajul Startrek VI: The Undiscovered Country, deși simțeam că mare prostie fac, am fost trist. Pentru că Startrekul de aseară a fost o abureală maximă față de ce știam eu că este.

Sigur că am altă vârstă. Și că ce îmi plăcea la 16 ani nu are cum să mă lovească decisiv acuma. Dar faza e că și acum mă uit cu plăcere la episoade întregi din seria cu Picard și îmi plac fără jenă. Ce era fain la Startrek-ul serial, era că într-un episod concentrau multă acțiune și te țineau ca pe ace. Filmul de aseară a fost muuuuult prea lung, adică, ce să mai, l-au lungit de-ampulea numai ca să iasă lung metraj, să îl poată scoată în cinemauri și să îl vândă pe la televiziuni să iasă lozul.

Startrek este un mega-brand. Care a păţit şi păţeşte exact ce am zis în titlu. Cu rezultate din ce în ce mai fleşcăite. Evident că Startrek VI: The Undiscovered Country primeşte calificativul Apă sfinţită, dar numai din respect pentru, culmea, brandul care era…

Legendă: sistemul meu de notare a filmelor este cel de mai jos.

No dă-i pace. Adică numai și numai dacă te lovește o plictiseală cumplită și ai vreme de pierdut să te uiți la el.

Apă sfințită. Adică filmul nu m-a enervat foarte tare, dar nici nu am ținut minte mare lucru din el.

Bere rece. Adică un film bun. Punct.

The shit. Adică un film excelent. Punct.

5 comentarii la “Când sugi un brand mereu, iese o chestie flască

 1. Camil Reply

  cu atât mai amuzant este că, la vremea lui, Star Trek TNG a fost considerat – de către fanii cu ștate vechi de serviciu – mai slab decât seria originală din anii 60, Kirk, Spock & co.

 2. Corina Georgescu Reply

  Eu azi termin seria VII din Generaţia Noo, aia cu Picard şi pentru mine tot THE SHIT este. Pe de altă parte pe mine nu m-a atras seria cu Kirk. Dar nu prea ai cum sa-ţi placă seria lui Kirk când tu mai întâi l-ai văzut pe Jean Luc. Aici e buba, noi l-am văzut pe Picard mai întâi, cum să ne mai placă tiribombele de nave pe care le avea Federaţia la început? Dar pentru cei care au văzut originalul, filmul acesta a fost şi el THE SHIT :)

 3. chinezu Reply

  asta cu tiribombele e de nu se poate :)))))))))))))))
  cum sa zici de starship ca e tiribomba? :)))))))))))))
  hai ca mi-ai facut ziua :D

 4. Nicu Reply

  La naiba ca si eu am pierdut timpul uitandu-ma la filmul asta. Si ca fraier ce sunt am stat pana la final :( A fost sub asteptarile mele, dar asta nu inseamna ca restul filmelor/serialelor Startrek nu-mi plac.

 5. Corina Georgescu Reply

  Chinezule, e simplu monşer! Avem USS Enterprise NCC-1701 http://bit.ly/9F7nNe versus USS Enterprise NCC-1701 D http://bit.ly/dvJwzn. îţi zic io!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.