Când sugi un brand mereu, iese o chestie flască

Vă rog să îmi iertați titlul cam indecent, dar zău că sunt supărat. Cei din generația mea poate că mă vor înțelege mai bine. Căci noi suntem cei care am crescut într-o lume în care nu aveam atâtea jdemii de canale TV ca și acuma, internetul era ceva ce nu pupam de nici o culoare, iar a vedea un film proaspăt înseamna o întreagă saga, cu așteptat după caseta video sau rugat câteva zile un prieten care avea antena prin satelit să te lase și pe tine să vezi filmul. Nu ca acuma, când tragi rapid de pe ceva torente ce vrea mușchiul tău.

Am urmărit seria Startrek, aia cu Jean Luc Picard, cu o adevărată pioșenie. Și pentru că sunt mare fan de SF, dar și pentru că serialul mi se părea The shit (asta apropo de criteriile mele de mai jos). Aseară, când m-a pus dracu să mă uit la lung metrajul Startrek VI: The Undiscovered Country, deși simțeam că mare prostie fac, am fost trist. Pentru că Startrekul de aseară a fost o abureală maximă față de ce știam eu că este.

Sigur că am altă vârstă. Și că ce îmi plăcea la 16 ani nu are cum să mă lovească decisiv acuma. Dar faza e că și acum mă uit cu plăcere la episoade întregi din seria cu Picard și îmi plac fără jenă. Ce era fain la Startrek-ul serial, era că într-un episod concentrau multă acțiune și te țineau ca pe ace. Filmul de aseară a fost muuuuult prea lung, adică, ce să mai, l-au lungit de-ampulea numai ca să iasă lung metraj, să îl poată scoată în cinemauri și să îl vândă pe la televiziuni să iasă lozul.

Startrek este un mega-brand. Care a păţit şi păţeşte exact ce am zis în titlu. Cu rezultate din ce în ce mai fleşcăite. Evident că Startrek VI: The Undiscovered Country primeşte calificativul Apă sfinţită, dar numai din respect pentru, culmea, brandul care era…

Legendă: sistemul meu de notare a filmelor este cel de mai jos.

No dă-i pace. Adică numai și numai dacă te lovește o plictiseală cumplită și ai vreme de pierdut să te uiți la el.

Apă sfințită. Adică filmul nu m-a enervat foarte tare, dar nici nu am ținut minte mare lucru din el.

Bere rece. Adică un film bun. Punct.

The shit. Adică un film excelent. Punct.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Când sugi un brand mereu, iese o chestie flască”

  1. cu atât mai amuzant este că, la vremea lui, Star Trek TNG a fost considerat – de către fanii cu ștate vechi de serviciu – mai slab decât seria originală din anii 60, Kirk, Spock & co.

  2. Eu azi termin seria VII din Generaţia Noo, aia cu Picard şi pentru mine tot THE SHIT este. Pe de altă parte pe mine nu m-a atras seria cu Kirk. Dar nu prea ai cum sa-ţi placă seria lui Kirk când tu mai întâi l-ai văzut pe Jean Luc. Aici e buba, noi l-am văzut pe Picard mai întâi, cum să ne mai placă tiribombele de nave pe care le avea Federaţia la început? Dar pentru cei care au văzut originalul, filmul acesta a fost şi el THE SHIT :)

  3. La naiba ca si eu am pierdut timpul uitandu-ma la filmul asta. Si ca fraier ce sunt am stat pana la final :( A fost sub asteptarile mele, dar asta nu inseamna ca restul filmelor/serialelor Startrek nu-mi plac.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.