Bloggere, eşti şi tu un om…

08.07.2008

E drept că sentinţa mi se pare foarte dură. 1 an de închisoare cu suspendare e prea mult oricum a-i lua-o. Mai ales că tot ce a vrut autoritatea rusă să facă a fost să dea un semnal cum că “băi cioloveci cu blog, mai uşor cu ahreful pe scări…”. Deci putea să fie mai mică.

Dar condamnarea e absolut normală. Pentru că nu un blogger a fost condamnat, ci o persoană, o fiinţă umană, un individ care a spus ceva care merita clar condamnat în baza legii. Numai pentru că eşti blogger şi internetul ăsta îţi oferă (pentru caracterele slabe şi nevolnice, cel puţin) o oarecare invizibilitate şi şansa ireparabilă de a-ţi încorda muşchiul când eşti singur, asta nu înseamnă că ai un statut special. Bloggere, eşti şi tu un om, cum ar veni.

Nu poţi să spui că poliţiştii (oricine, de fapt) ar merita să fie arşi cum au făcut naziştii cu evreii la Auschwitz. Pur şi simplu nu poţi să faci aşa ceva. Asta nu mai e libertate de expresie. E nesimţire penală. Şi a fost taxată ca atare…

0 comentarii la “Bloggere, eşti şi tu un om…

 1. teo.georgescu Reply

  Totul e sa nu degenereze, iar acest exemplu sa fie folosit ca precedent….adica sa fie condamnati bloggeri in momentul incare isi exprima ideile politice in neconcordanta cu regimul…Nu stiu de ce m-am gandit la asta…

  Oricum, pentru faza cu nazistii chiar trebuia condamnat.

 2. mihnea Reply

  de acord, in principiu.

 3. C Reply

  Din nefericire, pentru “aliatul” Turcia, alta e masura!
  Mai grav ca omul (fotoreporter si blogger turc) chiar e la inchisoare, nici macar nu s’a pus problema executiei cu suspendare!

 4. Petrisor Socol Reply

  Rusia= mama dictaturii si a opulentei , ce draaqului

 5. Vania Reply

  În Sfânta Rusie, iată, derbedeii nu se pot desfăşura în voie, cum încerca antevorbitorul să o facă la mine pe blog…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.