Cel mai emoţionat guest-post din viaţa mea

Am simţit că eram cumva dator cu un răspuns la leapşa pe care chiar eu am aruncat-o în blogosferă despre cum ne motivăm copiii să citească. Dar în loc să prestez eu pe subiect, l-am rugat pe Alecu meu cel drag, 11 ani, să scrie. A acceptat, şi-a setat singur un deadline şi zilele trecute, pe la ora 10 în seara zilei când expira deadlineul pe care şi l-a dat singur, a venit şi mi-a spus „tati, e gata textul”. Pe care îl public mai jos.

Doamne, cât de tare îl iubesc pe Alecul meu :)

Eu citesc cel mai mult fantasy-romance, gen Harry Potter, saga „Amurg”.  Citesc aceste carti deoarece la varsta mea, in clasa a 6-a, trebuie sa fii la curent. Se schimba zicala ,,Mananci ori esti mancat”. La noi este ,,Esti la curent sau esti curentat” :D.

Din punctual meu de vedere, Harry Potter este cea mai mare creatie a tuturor timpurilor! E incredibil cum o singura persoana a reusit sa creeze un univers caruia nici 100 de oameni la un loc nu ar fi reusit sa-i dea contur bine definit. E o carte de aventura, fantasy, dar are si mult umor.  O recomand tuturor oamenilor de orice varsta.

Saga ,,Amurg“ e si ea bunicica (nu se compara cu Harry Potter). E mai mult pentru tineri, deoarece e prea siropoasa. Imi place pentru ca este aventura maxima si te tine in suspans.

O carte mi-a mai placut mult de tot: ,, Caini bogati, caini saraci”. Nu este un titlu foarte cunoscut, asa ca va pot povesti despre ce este vorba.

Fido, personajul principal, este un catelus de la tara, jucaus si loial. El in fiecare zi alerga pe deal, se juca cu copii si latra la luna de cate ori o vedea plina. Dar intr-o zi, in curtea vecinilor, venisera locatarii, cu un catelus de la oras. Patrupezii se decid sa faca pentru cateva zile schimb de vieti, descoperind o alta viata.

E o carte foarte amuzanta si interesanta.

La colectia ,,Bed time stories” adaug  2 carti care imi sunt foarte dragi: ,,Povestile domnisoarei Firicel” si ,,Sentimentele oamenilor sunt desenate pe cer”.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

20 thoughts on “Cel mai emoţionat guest-post din viaţa mea”

  1. Ahaaa… Tocmai ma lamentam mai deunazi ca leapsa blogeristo-lecturistica (scuzati licenta) a durat doar doua-trei zile si atat. Felicitari Alecu! Si pentru ca odata intrata in leapsa m-am simtit datoare s-o si dau mai departe, am dat un buzz unei prietene s-o continue. Coincidenta: este chiar „mama” domnisoarei Firicel, cea cu povestile.

  2. Se spune despre copii: cum ii educi, asa-i ai! Cu cat investesti mai mult in ei(si nu ma refer numai la investitii materiale, desi conteaza si acestea, dar mai ales toate celelalte), cu atat „recompensa” va fi pe masura!
    Eu stiu ca ne-ar trebui o scoala a parintilor, unde fiecare sa invete cum sa-si creasca odraslele…
    De aceea ma bucur atunci cand descopar copii destepti educati frumos! :)
    Sa va traiasca! Sa va bucurati de ei!

  3. @alecu: daca ai ramas impresionat de detaliile universului din Harry Potter iti recomand Dune de Frank Herbert si deasemenea seria Fundatiei de la Asimov.

  4. Superb articolul. Frumoasa ideea cu „esti la curent sau esti curentat”. Se exprima excelent copilu, se vede ca a citit deja destul. Si, la cat de mare e Harry Potter, copilul chiar a facut eforturi. Sa ti-l tina „al de sus’ tot asa destept si cititor. Mai putin si trebuie sa ii deschizi un blog. Ca de scris, stie sa scrie ;)

  5. Bravo, Alecu! Esti extraordinar!
    Imi permit sa-ti sugerez o idee: roaga-i pe parinti sa-ti povesteasca despre cele mai interesante carti citite de ei in copilarie. La fel am facut si eu cu elevii mei de 10 anisori – am intocmit o lista cu cele mai interesante lecturi ale copilariei mele si i-am invitat la lectura. Sa stii ca au apreciat unele carti la fel ca si mine. Si unde mai pui ca si parintii chiar s-au aratat interesati si spun ca au recitit cu placere aventuri poate de mult uitate, pe care le citeau in miez de noapte la lumina lanternei, cu patura trasa peste cap

  6. Asta da realizare, nu numai sa citeasca, dar sa si argumenteze de ce a ales cartile respective si sa scrie despre ele…jos palaria! Gata, ati format deja un cititor in casa, al doilea se pregateste sa va calce pe urme..:-)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.