22.07.2017

Biciclotrotuarul din faţa Guvernului

Dacă vrei să treci din faţă de la Muzeul Antipa înspre gura de metrou de lângă Palatul Victoria, sediul guvernului nostru mult stimat şi mai puţin iubit, nu ai altă variantă decât, evident, un trotuar. Singură oareşcare problemă este că respectiva cale de access (pot să spun aşa, pot, pot?) are o mică problemă imbecilă: este ocupată în totalitate de două benzi pentru bicicletă.

Şi ca să nu vă mai obosesc cu analize subterfuge, mai bine vă povestesc ce mi s-a întâmplat ieri dimineaţă.

Deci traversez şi mă angajez energic în a pietona pe respectivul trotuar. Mai multă lume pe acolo. Vreo 8 oameni. Apare un biciclist pe contrasens. Dreptul lui, că doar erau benzi pentru ţoagle desenate acolo. Echipat corespunzător cu cască şi cu colanţi de ăia. Ocoleşte el lumea pietonală cum poate, dar când ajunge lângă mine (io care mă trăsesem cât de lateral am putut) mă atinge discret cu ghidonul.

Se opreşte şi, extrem de amabil, zice : „Îmi cer scuze, dar, totuşi, aici este pista pentru biciclişti”. La care io: „Te înţelege perfect, prietene, dar dacă te uiţi atent pe acilea, spune-mi te rog io ca pieton pe unde aş putea trece?”. Omu se uită pe jos, vede cele două benzi pentru biciclete cum ocupă tot trotuarul şi, cu un aer resemnat pe care l-am văzut în atâtea şi-atâtea situaţii mioritice, zice : „Da, ai dreptate. Ce tâmpiţi…”.

Şi amândoi am ştiut că putem punem semnul de perfectă echivalenţă între tâmpiţii lui şi tâmpiţii mei.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Clar că mă duc să o văd pe păcătoasa Madonna

Dragoş Bucurenci ne spune cum ştiu moldovencele să fută

3 comentarii

 1. joi, 24 septembrie 2009, 09:39

  Si dupa aia?

  Răspunde
 2. lol
  joi, 24 septembrie 2009, 13:19

  Norocoşi aţi fost amândoi, rar se întâlnesc doi oameni civilizaţi. Eu ii luam numărul de telefon sa ne cunoaştem si familia, rar bre rar se întâmpla pe acilea !!

  Răspunde
 3. joi, 24 septembrie 2009, 13:37

  Prea te-ai înmuiat la primul semn de bună creştere… Continuarea firească era: „Pe cine faci tu tâmpit, bă, biciclistule?!… Ia, dă să fac şi eu o tură!” Nu de alta, dar de prea multă politeţe riscăm să pierdem şi bruma de specific naţional care ne-a mai rămas…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *