Proces verbal,
întocmit astăzi, 16 iulie 2010, la consfătuirea oamenilor muncii sculeri-matrițeri din ramura de online
București, Republica Socialist-Media România
Tovarășul președinte al Consiliului de Stat pe Net din România, Cristian Manafu, anunță planul pe următorul cincinal, stabilind clar norma de conturi de FaceBook și de Twitter pe care România s-a angajat să le facă în fața Internaționalei Socialist-Media. Anunță și intreprinderile fruntașe care își aduc prinosul la buna desfășurare a consfătuirii. Prezintă un sondaj de opinie despre comportamentul românilor pe FB, din care reiese că românii intră de mai multe ori pe zi pe contul lor acolo. Rușine, tovarăși, rușine, voi când mai munciți????
Tovarășa Cristina Bazavan, șef de secție la Intreprinderea de Prelucrare prin Trenduire TABU, precizează că s-a săvârșit un număr special la organului TABU despre FaceBook. Afirmă că oamenii intră pe FaceBook în căutare dragostei, realizând un adevărat ritual, căci acolo putem crea un profil atractiv, mai mult sau mai puțin real. Ne arată o fotografie de-a dreptul scandaloasă pe care acest proces verbal nu suportă să scrie și putem spune doar rușine, băăăă, porcule capitalist care ești cu poza ta cu tot! Afirmă că următorul pas în cautarea dragostei pe FB este sortarea aleșilor și că aici apar tot felul de aberații. Afirmă că ea l-a ales să-i fie prieten pe FB pe Mike Sager, un demn reprezentat al tagmei jurnaliștilor. Povestește niște discuții pe care le-a avut cu el, pe care nu le consemnăm pentru că ce zice Cristina e tare interesant și vreau și eu să ascult. Zice că pe FB existe voyeuri și exhibiționiști. Mai afirmă că ea folosește rețelele sociale ca platforme de business și, de aceea, ea nu e un utilizator normal. Concluzie Cristina Bazavan: ”Ai parte de o relație lungă, nu de o aventură de o noapte, doar dacă dai și tu ceva în schimb”. Cam ca în viață, aș adauga eu, transgresând îndatoririle de simplu procesant verbal… Și concluzia finală despre relațiile pe FB: ”Hai să nu facem sex, să facem dragoste”.
(Urale, aplauze prelungite)
Tovarășa Sanda Nicola, un vajnic om al muncii socialiste pe linie de presă și mai mult decât presă, prezintă contul său de FB și zice că și-a ales o poză de profil care să nu atragă scursurile societății pe care știm că orice societate capitalistă le creează. Prezintă unii din tovarășii pe care i-a cunoscut pe FB și pe care îi apreciează pentru rezultatele la planul de muncă pe care îl depășesc. ”Dacă cine trece prin sufrageria mea numită pagina mea de FB și dacă se simte bine atunci e ok”, afirmă tovarășa Nicola. Afirmă că faptul că a ajuns foarte repede la 5000 de prieteni i-a cam încurcat existența, pentru că acum nu mai poate adăuga pe cine chiar… merită. Spune că FB a ajutat-o să intre din nou în legătură cu oamenii. Ne povestește despre experiența sa cu cancerul de col uterin și despre cum vorbește cu cei care îi cer sfaturile… ”Foarte mulți ani am trăit în televiziune, iar acolo și când ți se spune că ești bun, și când ți se spune că ești prost, e doar un joc”, afirmă Sanda. Spune că FB a ajuns în viața ei exact când avea nevoie mai mare să își găsească un parcurs profesional și FB i-a deschis ochii, iar celorlalți le-a deschis calea către ea. Citează din bunica ei (bravo, tovarășa, trebe să arăt respect vârstnicilor): ”unde e multă patimă, e puțină minte”. Ne prezintă un film emoționant despre o doamnă din Slatina, care a fost diagnosticată cu cancer la colul uterin. Film realizat cu profesioniști cu care a luat legătura pe FaceBook. Concluzie Sanda Nicola: FaceBook a însemnat foarte mult pentru ea, i-a influențat mult viața, a înțeles că are o misiune de îndeplinit, să ducă vestea că acest tip de cancer este în totalitate prevenibil și că nu ar mai fi nevoie să moară atâtea femei.
Tovarășul Christian Ciocan, maistru-șef la atelierul de comunicare altfel decât cu pulanul de la Poliția Română, zice că instituția și-a făcut cont pe FaceBook și twitter pentru că a vrut să se facă utili. Zice că pe messenger au relațio
dnat deja cu peste 1 milion de oameni. Afirmă că în medie un inspectorat județean primește 10 scrisori de mulțumire pe an și că pe rețelele sociale se întâmplă același lucru. Intervenția sa a fost scurtă, dar decisivă, bravo tovarășu, sunteți un om cu care ne mândrim!
Tovarășa Alina Zara, cea mai socialistă dintre vorbitori căci se ocupă cu împlinitul dorințelor, afirmă că este o persoană simplă și că nu ea contează, ci proiectul pe care îl susține. Ne povestește despre ”suveica” de îndeplinit dorințe care a început pe FaceBook și continuă tot acolo. M-am oprit din scris pentru că am fost cucerit de dorințele care au fost împlinite… Intrați pe site și vedeți. Concluzia: deveniți și voi agenți de împlinit dorințe!
O binemeritată pauză de meditație tabacistă și de degustat niște felii de pizza de la Trenta Pizza…
Tovarășul Marco Kind, de la colegii noștri de suferință de peste hotare, începe prezentarea. Cum tovarășul este de la Vodafone, o să mă scuze dacă nu o să reușesc să mă descurc prea bine cu conexiunea mobilă pe care compania pe care o reprezintă mi-o livrează cu viteza melcului turbat. Zice bine tovarășu Marc, se vede că vine din zona puternic socialistă a Europei de Nord. Prezintă principalele stages pe care trebuie să le adopți pentru a avea succes ca brand în social media. Zice că cei de la Vodafone se întâlnesc în fiecare vineri ca să discute ce vrăji să mai facă prin social media. Zice ca a ales FB pentru a face campanii pentru ca oferă posibilitatea de a sta în legătură cu clienții, de a povesti cu ei, de a-i asculta, adică ”FaceBook is about Power to the User”.
Ok, gata cu distracția. Am încercat să fac acest proces verbal pe stil mai funny, dar conexiunea mobilă de la Vodafone e o mega mizerie de luni încoace. Așa că pun punct că numai mă enervez și chiar nu mai e fun.
13 thoughts on “Proces verbal de la consfătuirea Connect FB”
Foarte tare :D „Dacă cine trece prin sufrageria mea numită pagina mea de FB și dacă se simte bine atunci e ok”” hahaha
Chinezule, avem si noi putina nevoie de ajutor. Plss, citeste si daca te intereseaza iti suntem profund îndatoraţi. http://vladimirionas.wordpress.com/2010/07/16/va-place-fotografia/
Multumim tovarsu Chinezu pentru relatare…Informatia a ajuns intreaga si nevatamata la urmaritori:)
10 scrisori de multimire pe an inseamna mai putin de una pe luna… din tot judetul. in alta ordine de idei, donsora de la tabu are dreptate, oamenii vor sa agate, de-asta pierd timpul pe acolo.
da..nevatamata informatie:P
tovarase…oamenii trag la jug pe facebook. munca mai grea ca a lor nu este.
Pingback: Connect | FB | Alina Constantinescu
Pingback: Make – la crâșma lui Dan (XX) « Weblog de IT si nu numai
Da, într-adevăr și pe FB e o muncă deloc de neglijat. Nu e ușor să scrii pe pereți! :)
Diana, girl, you are totally obsolete.
Tovarase, nu te-ai prins de ce nu-ti mergea conexiunea? Noi nu ne vindem tara ..
Pingback: Declar oficial că mă apuc de facebookat. Recomandări? » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'
Un articol foarte bine redactat, multumim :D