… când România va înțelege că are mare nevoie să fie condusă

Pfoai, ce leapșă grea de la Mihai Stănescu găsesc la întoarcerea din concediu… :D Ce riscant să mă întrebe pe mine ce aș face dacă aș conduce România… :)) Din păcate, deși introducerea la acest post e una amuzantă, restul postului nu va mai fi. Pentru că nu poate fi. Pentru că nu are cum fi. Cel puțin deocamdată.

Nu aș vrea să conduc România. Nici măcar o secundă. Pentru că România nu poate fi condusă. Cel mult fentată să meargă într-o anumită direcție, păcălită să facă anumite lucruri. Și asta doar pe termen scurt și până nu se prinde pulimea că ai fraierit-o. După care aceeași pulime cere din noi să fie fentată, păcălită, fraierită. Și, of course, se găsește mereu și mereu cineva să facă pulimii pe plac. Și să o fenteze, păcălească, fraierească.

Ca să conduci o țară, în general, ai nevoie de legi și de un popor care să respecte legile, indiferent cât de imbecile sunt. Dacă sunt imbecile, le schimbăm, dar până le schimbăm le respectăm așa imbecile cum sunt. Ca să conduci acum România ai nevoie de mult mai mult decât de legi și de un popor care să le respecte. Ai mare, mare nevoie de oameni. Oameni ca tine, ca mine, ca noi, oameni care să înțeleagă că cel mai important lucru nu e să fii român cu orice preț, ci că merită cu orice preț să fii român.

Nu aș vrea să conduc România. Cel puțin nu acum. Deocamdată România se conduce singură, într-un proces auto-devorator și auto-suficient, își alege constant liderii care să îi asigure tranziția atât de plăcută dinspre moarte înspre nemurire, își consumă destinul în timp ce și-l irosește. Va veni o vreme când România va înțelege că are mare nevoie să fie condusă. Va veni o vreme…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “… când România va înțelege că are mare nevoie să fie condusă”

 1. @Maestre,
  foarte mobilizator! anagajant! teza ta ca Romania nu vrea sa fie condusa intra in contradictie cu teza altora ca romanii, alintatzi si cu diminutivulde bizoni, se dau in vant dupa un lider forte.
  Sa ne hotaram! ori suntem toti conducatori ori bizoni!

 2. Uite, de atata criza si grija pentru popor PONTA ia conducerea si pune mana pe manete;
  „”În 16 octombrie, vreau un Consiliu Naţional care să se transforme într-un Congres Extraordinar al PSD, să fie un lucru serios şi să punem totul într-un Statut al PSD. Vreau să dăm, tot atunci, semnale pentru 2011, mă refer la ce vom face şi ce proiecte vom iniţia”, a declarat, la Zalău, preşedintele PSD, Victor Ponta.”
  lider de lider! :))))))

 3. Tu sa stii ca vei fi bun ca presedinte. Vei fi primul dupa mult timp ce nu vei fi cu „escu” la sfarsitul numelui. Sa-ncercam si cu „zu”, am zis si eu asa ca sa nu tac :P

 4. si mi-e tot mai clar ca vremea aia va veni prea tarziu epntru mine si sper din suflet sa urmaresc vremea aia fiind pe alte meleaguri vdecat cele Ro, pt ca oricat m-am gandit pozitiv, ca daca pleaca toata lumea ce se mai alege de tarisoara noastra, vazand cat de limitati, superficiali si lipsiti de ambitie suntem, mi s-a taiat cu totul si am ecis sa ma pun pe mine pe primul plan si sa fac ceea ce e mai bine pentru mine, si am senzatia, aproape certitudinea ca acel bine nu e aici…

 5. @Metr Chinezu,
  Domle e simptomatic, daca un ardelean se urneste si citeste o carte despre istoria Imperiului roman scrisa de un german, de felul sau neamtz din Germania, atunci e clar…la ce cujeta… :))))

 6. Pingback: avemblog.net

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.