Ce-a ajuns ziaristul, măăă, sculer matriţer?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Aud din ce în ce mai mulţi prieteni din presă care se plâng că li s-a făcut program de lucru fix. Adică faze de genul de la 9.00 la 17.30 cu juma de oră pentru băgat în gură mâncare. Şi vorbesc nu de DTPişti sau corectori sau oameni din această categorie oarecum mai tehnică şi mai normată ca să zic aşa. Ci de reporteri, chiar de ăia de investigaţie.

Îmi şi imaginez o scenă:

– vine reporterul în redacţie pe la 9.12, cu mufa umflată după o noapte de băut cu un general din IGP (că de de acolo îşi ia sursa)
– ia penalizare că a întârziat (te joci cu serviciul, măăăăăăăăă?)
– moţăie în faţa calculatorului cât poate dându-se agale pe net fără chef de muncă
– pleacă în investigaţie pe la amiază
– investigaţia se prelungeşte nepermis de mult (păi da măi, dacă nu lucrezi la Apaca…)
– pe la 17.27 ajunge reporterul la sursa-surselor, la mama anchetei
– la 17.30 trecute fix reporterul îşi cere scuze de la sursa-surselor, mama anchetei şi zice foarte corespunzător: “Mă scuzaţi, încheiem aici. Mi s-a terminat programul…”

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Ce-a ajuns ziaristul, măăă, sculer matriţer?”

  1. :)) Aberant! Yoda a pus punctu’ pe y, iar Mos Califar nu pricepe ca nici ala care da copy+paste n-are ce face. Trebuie sa respecte programul si… punct.

  2. n-ai inţeles chiar tot. da, dacă întârzie la începutul programului ia penalizare.

    dar ora de final de program e doar pentru cazul în care jurnalistul are o zi în care mai mult stă decât lucrează. sau lucrează febril dimineaţa. adică “ai n-ai treabă, stai aci până la ora cutare să te văd că exişti”. că doar cu curul pe scaun îţi vin idei de subiecte, nu în lume, văzând oameni diverşi şi locuri variate.

    când are treabă, însă, peste ora de sfârşit de program, aceasta din urmă nu mai există. adică se prelungeşte treaba până la miezul nopţii? asta e. a doua zi, însă, tre să aibă grijă să nu întârzie la program că-şi ia penalizare. :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)