21.07.2017

Roma, adevărata capitală a pasiunii mele pentru istorie

Din câte locuri am umblat io (nu foarte multe, mai ales dacă mă compar cu acest imperator al travellingului :D), am ales Roma, pentru a răspunde la leapşa lui Alex. Şi pentru că e un oraş superb din atât de multe puncte de vedere, dar mai ales pentru că a reprezentat o cotitură „istorică” în viaţa mea :)

Când am ajuns la Roma ştiam despre istoria Imperiului Roman generalităţile pe care le ştie orice om cât de cât educat. Dar după ce, timp de câteva zile, am vizitat părţile vechi ale oraşului şi am văzut, cutremurându-mă de fiecare dată, cât de fenomenali au fost romanii antici, m-am întors acasă şi de atunci sunt un devorator de istorie a Imperiului Roman. Pentru că, simplu spus, m-am simţit dator să cunosc cât mai multe despre această civilizaţie impresionantă care ne-a marcat devenirea noastră ca cilvilizaţie. Şi am ajuns la nivelul la care, pot să spun foarte relaxat, sunt un soi de mic expert amator, mai ales pe perioada cuprinsă între războiul civil dintre Sula şi Marius până pe la venirea lui Vespasian pe tron.

Ştiu, însă, că pasiunea pentru istoria Imperiului Roman va fi prezentă în viaţa mea cât timp o să trăiesc. Pentru că simt că o parte mega-importantă din ceea ce sunt în aceste momente când scriu ce scriu acilea :))

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

M-au prins unii ca fac reclamă la Golden Brau…

Un exemplu simpatic de Românie autistă

5 comentarii

 1. vineri, 4 iunie 2010, 09:07

  chiar daca nu ai spus nimic in mod explicit, cred ca o sa preiau leapsa ta :-)

  Răspunde
 2. vineri, 4 iunie 2010, 09:10

  @Dan Ciulea
  chiar te rog :D
  sa vad ce prostii o sa scrii :))))))))))))

  Răspunde
 3. vineri, 4 iunie 2010, 09:40

  Multam pentru hint. L-am adaugat pe Imperator in blogroll-ul Travelomanului. Merita

  Răspunde
 4. vineri, 4 iunie 2010, 10:26

  Asa e, Cezar a calatorit foarte mult si merita citit!

  Cat despre Roma si istorie, cred ca e imposibil sa nu se intample asa. Nu am fost acolo, vreau mult sa ajung acolo, dar din toate impresiile celor care au fost (si au inteles ceva, desigur) am tras concluzia ca e unul dintre locurile cele mai „aglomerate”… nu, nu de turisti, ci de arta, istorie, valori …

  Răspunde
 5. miercuri, 16 iunie 2010, 10:03

  […] concediu sa stau acasa…ori ma iau si ma duc pe undeva, ori merg la birou …), in fine, citind pe chinezu, vorba cantecului: amintirle ma napadesc … cu o experienta senzationala traita … in […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *