Coco dragă, sunt fanul tău declarat și umil

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Crina Coco Popescu este o fată, că nu știu cum să îi spun altfel, fenomenală. La nici 16 ani, ea a făcut ceea ce 99% dintre noi nici măcar nu îndrăznim să visăm, darămite să ne mai apucăm să și facem.

La 11 ani a urcat, în Alpi, pe Dente del Giante, până la 4000 metri. Au urmat Olimp, Ararat şi Mont Blanc. La 12 ani a urcat pe Kalapatar, în Nepal. La 13 ani cucerea vârful Kazbek în Caucaz, Damavand şi Alam Kuh în Iran. La sfârşitul anului 2008 a urcat pe Ojos de Salado în Atacama, cel mai înalt vulcan din lume, apoi, în ianuarie 2009, pe Aconcagua – gigantul Americii de Sud. Au urmat Kilimanjaro în Tanzania şi Elbrus în Caucaz. În ianuarie 2010 a fost în expediţie în Oceania, unde a urcat pe Kosciuszko, Giluwe şi Carstensz Pyramid, iar în vara acestui an a escaladat Pico de Orizaba şi McKinley în America de Nord. La doar 15 ani Coco Popescu are şase recorduri în alpinism și un titlu de Maestru al Sportului.

Uluitor… Mă simt atât de mic în fața acestei fenomenală Crina Coco Popescu.. sunt fanul ei declarat și umil. Prin Coco trăim și noi aventura, cu regretul că nu suntem și noi acolo, dar și cu bucuria că cineva trăiește visul pentru noi.

Și pentru că visul acesta trebuie visat în continuare, Coco are nevoie de bani pentru expediţia “Antarctica 2010 – 2011” care va avea loc în perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011. Obiectivul lui Coco este escaladarea munților Sidley și Vinson – cel mai înalt vulcan, respectiv cel mai înalt vârf din Antarctica. La întoarcerea din expediție Coco va fi prima alpinistă din lume care a terminat circutul Volcanic Seven Summits – cei mai înalți vulcani de pe cele 7 continente.

Până acum Coco a strâns 41.000 euro din cei 70.000 euro necesari expediției. Pentru a obține restul, are nevoie de noi. Cum Coco este un ambasador fenomenal al României, vă rog să vă gândiți că fiecare euro contează. Iar dacă îl oferi chiar tu, vei simți că și tu ai contribuit la acest succes fenomenal al unei românce.

Pentru a susține plecarea lui Coco în expediție, doritorii pot dona în conturile deschise de Clubul Montan Altitudine:

Cont RON: RO62 RNCB 0058 0987 5236 0001

Cont EURO: RO35 RNCB 0058 0987 5236 0002

Cont USD: RO08 RNCB 0058 0987 5236 0003

BCR RÂȘNOV; cod BIC/SWIFT: RNCBROBU; Adresa: Piața Unirii nr.10, RÂȘNOV, cod 505400, jud. Brașov.Top of Form

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Coco dragă, sunt fanul tău declarat și umil”

 1. Chiar daca e laudabila ambitia fetei, nu vad absolut nici un motiv pentru care ar dona cineva pentru expeditiile ei, in detrimentul ajutarii unui copil bolnav de cancer / leucemie /etc. Mai bine salvezi o viata, decat sa contribui la obtinerea unui record inutil: “prima alpinistă din lume care a terminat circutul Volcanic Seven Summits”.

 2. daca o boala din cele de mai sus iti va vizita familia, iti vei schimba, probabil, perspectiva si prioritatile.
  dar eu sper din suflet ca asta sa nu se intample si sa ramai asa… tanar si nelimitat :)

 3. @Briskanu
  mi-a murit mama cand aveam 23 de ani
  am trecut prin multe, am vazut multe
  dar asta nu ineamna ca invocand dreptul la suferinta sa resping lucrurile frumoase care se intampla in jurul nostru
  refuz sa fac acest lucru
  in plus imi pare foarte rau ca avem discutia asta la un post care ar fi trebuit sa fie despre cu totul altceva
  imi pare extraordinar de rau…

 4. Bravo ei. Iti trebuie ceva curaj sa faci toate astea. Salut pe nenea chinezu si zic sa se faca donatii.. O romanca, mai roman decat multi romani. Interesant cum numele romanilor este dus mai departe de femei :)). Ii urez succes, mai ales ca va fi prima persoana din lume care face recordul asta. No, uite cum se pune Romania pe harta lumii.

 5. Cu multa dorinta de afirmare, romanii care DORESC [ a se citi bine ] pot dona, pentru fetita care doreste ca Romania sa nu fie reprezentata doar de fosta gimnasta Nadia Comaneci si de tigani, ci si de alti atleti cu abilitati de invidiat. In finalul finalurilor, nu vad ce rost are postul domnului “Briskanu”. Fiecare isi gestioneaza banii dupa bunul plac, nu e obligat nimeni sa dea neaparat pentru un om bolnav, dar e de respectat care ajuta orice om, in orice situatie, in cazul de fata, fetita care doreste stabilirea unui record mondial !

 6. Mi-am mai exprimat părerea că nu ar trebui să-i dăm bani pentru că e româncă. Ea ar fi fost un om excepţional şi dacă era neam de extraterestru, iar noi, ca popor, nu avem chiar nici un merit pentru ce face ea. Cu toate astea, dacă o să dau bani din portofelul de studenţel, şi de data asta o să dau, este pentru că nu există absolut nici un al mod de a o ajuta să facă asta. Un om bolnav are nevoie de mai mult decât bani pentru a se însănătoşi: de vorbe bune, de oameni alături, de un acoperiş deasupra capului şi multe multe alte lucruri. Nu zic că în cazul lui banii nu înseamnă foarte mult, înseamnă, din păcate, prea mult. Dar Coco nu are nevoie decât de asta, ea are deja spiritul de învingătoare, are tot şi e absurd că nu are bani. Nu este vorba despre un record, e vorba despre visul unui om şi de ceea ce s-a dovedit până acum o limită pentru umanitate (dacă nici o femeie nu a mai făcut asta vreodată, motive, fiţi siguri, există), o limită pe care ea e încrezătoare că poate să o depăşească. Dacă asta pare cuiva lucru puţin, e trist. Coco nu vrea să depăşească recordul pentru nr. câte tatuaje are pe partea stângă a corpului sau cine ştie ce alte recorduri absurde, ea e un om care scrie istorie şi noi nu ştim să citim ce scrie ea acolo.

 7. Pingback: D’aia ma dau pe munte, un loc sigur, cu oameni rari si adevarati » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)