Dacă nu primeşti leapşa asta, atunci ai comis-o…

Dap, azi e marţi 13. Şi cohorte întregi de, cum zice tot politicianul, oameni simpli simt mici furnicături pe şira spinării şi printre sinapsele neuronale şi pleacă de acasă către scârbici mai atenţi la ce se întâmplă în jurul lor, la pisici negre, la oglinzi sparte. Şi ies din casă, fireşte, cu piciorul drept. Ca să le poarte noroc.

Aşa că hai să ne punem în faţa ochilor un fel de oglindă blogosferică (înainte de a se sparge şi de a ne aduce 7 ani de ghinion :D) şi să ne îndemnăm unii pe alţii la o leapşă. Care să se intituleze simplu, dar sugestiv: „De ce eşti superstiţios, bre?”.

Nu nominalizeze pe nimeni pentru leapşă. Dar trag nădejde că sunteţi îndeajuns de deschişi la caracter să o preluaţi şi să fiţi sinceri când ziceţi ce ziceţi. Pentru că, n’aşa, superstiţie să fie, da’ măcar să o ştim şi noi :D

În ceea ce mă priveşte, deşi sunt un mega fan al istoriei Imperiului Roman şi romanii au fost printre cei mai superstiţioşi geniali de la facerea lumii încoace, nu am nici o treabă cu superstiţiile. Adică ba da, am treabă cu ele, dar numai cu cele care mă amuză :) Însă ştiu că mulţi dintre voi (am şi prieteni buni, la care nu m-am aşteptat la astfel de atitudini) aveţi anumite slăbiciuni când vine vorba de ocolirea ghinioanelor şi invocarea norocului. Drept pentru care vă invit să povestim un pic despre ele :)

PS: Am creat şi pe twitter #superstitii, aşa că putem discuta şi acolo.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

10 thoughts on “Dacă nu primeşti leapşa asta, atunci ai comis-o…”

  1. Teodora Hrib Georgescu

    La prima vedere….pare ca nu am superstitii…. De fapt, sunt plina. De exemplu, daca vad un cosar, sunt convinsa ca imi va merge bine. Daca in ziua in care fac ceva important imi apare un curcubeu… atuunci sunt convinsa ca ceea ce am facut este cu noroc…Ah, si multe… mai bine tac, ca acum imi dau seama cate sunt ::)))

  2. Cred ca nu e om care sa nu aiba cel putin o superstitie.
    Am si eu mai multe, dar nu o sa va impartasesc decat una:
    Cand plec de acasa, intr-un week-end, daca am uitat sa iau ceva, prefer sa cumpar decat sa deschid usa din nou si sa iau acel lucru. Nu ma intorc din drum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)