Roma asa cum o descrie Montanelli e savuroasa

Cei care ma cunosc stiu deja ca sunt un fan acerb al istoriei Imperiului Roman, cu precadere perioada de sfarsit de republica si inceput de principat. Am o biblioteca destul de serioasa pe tema asta. In care exista unele carti la care revin mereu si mereu cu placere.

Una din aceste carti este Roma – O istorie inedita de Indro Montanelli. Are un stil foarte savuros autorul cand scrie despre subiecte de (aproape) legenda, combinand mistoul cu informatia savanta intr-un mod pe care l-am gasit doar la Montanelli. E usor de inteles cand il citeste de ce scrierile sale au scandalizat la un moment dat intreaga Italie, pentru ca lua la caterinca niste simboluri istorice aproape sacre pentru urmasii legiunilor romane din peninsula.

Cartea merita citita si de catre „profani”, ca sa le zic asa celor care abia acum fac cunostinta cu teribila istorie a  Imperiului. Le va place categoric, mai ales ca e scrisa in stilul vioi al lui Montanelii. Dar crede ca adevarata savoare o simtim noi astia care deja stim istoria cat de cat si vedem caterinca intelectuala pe care o executa autorul :)

Recomand cu maxima caldura cartea.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Roma asa cum o descrie Montanelli e savuroasa”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)