Despre evenimentele din online de pe la noi

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Ieri am fost la Digital Marketing Forum, organizat de cine altcineva decât de neobositul Manafu. Ocazie cu care am văzut, din nou, cam cum reacţionăm (căci mă bag şi eu fără probleme în această categorie) la astfel de evenimente.

Suntem puţini spre foarte puţini cei care mişcăm câte ceva în onlineul românesc. Ne place să ne spunem industrie. Dar, să am pardon, abia dacă suntem la stadiul de meşteşugăreală. Deocamdată. Căci eu, spre deosebire de alţii, am mare încredere în ce va să vină. Suntem puţini, zic, şi poate tocmai de aceea redundanţi. Şi în reacţii, şi în poveşti. Dar e bine că suntem şi aşa…

Unii participă la astfel de evenimente pentru că e trendy. Alţii pentru că îşi spun că nu au cum să nu fie prezenţi la aşa ceva, pentru că dă bine la brand. Alţii pentru că vor să mai cunoască lume sau să se revadă cu anumite persoane cu greutate în online. Şi foarte puţini pentru că vor să înveţe ceva din ce se discută pe acolo.

Mie îmi face plăcere să particip la astfel de evenimente, foarte sincer vă spun, din toate considerentele de mai sus. Mai puţin ultimul. Pentru că eu merg setat să învăţ. Pentru că, dacă vrei cu adevărat, ai ce învăţa. Şi din prezentări, şi din discuţiile cu cei de acolo. Trebuie doar să vrei şi nu să adopţi atitudinea aia de ştietot, deşi nu prea ştii chiar tot, de lăsaţi-măcuchestiifumatedeastea, deşi multe din cele pe care le auzi acolo sunt chiar interesante.

Suntem puţini în onlineul românesc. Şi tocmai de aceea cred că am putea începe să ne respectăm mai mult între noi şi să începem să înţelegem că lucrurile se întâmplă numai dacă vrem noi să se întâmple, dacă ne schimbăm atitudinea de stat la balcon ca moşii ăia doi din Muppets şi facem shiftul către o atitudine pozitivă, pro-activă. E greu, ştiu, dar altfel mai bine închidem prăvăliile şi mergem acasă.

Dacă oricum zicem că de la evenimente de genul ăsta nu mai avem ce învăţa, înseamnă că suntem deja de-a dreptul imperiali în perfecţiunea noastră. Dar, dacă suntem perfecţi şi abia la stadiul ăsta meşteşugăresc am ajuns ca urmare a perfecţiunii noastre, atunci e trist…

Poza, courtesy of the blogfather, este, oarecum, ilustrativă pentru ce ziceam mai sus…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Despre evenimentele din online de pe la noi”

  1. sunt de acord cu tine. am fost si eu ieri la digitalforum si am auzit tot felul de comentarii mai bune sau mai rautacioase. chiar daca nu toate prezentarile au fost atractive si educative tot cred ca e folositor sa mergem al aceste evenimente, sa ne cunoastem si cel mai important sa simtim ” pulsul”.

  2. Eu tare iti multumesc ca iti face placere sa mergi la intalnirile astea si mai ales ca ni le povestesti si noua. Iti dai seama ca pentru multi dintre noi esti legatura cu ceea ce se intampla „la fata locului”? Si ca te citim zilnic? Ceea ce inseamna ca te vedem mai des decat pe mamele noastre:-)

  3. Pe cuvantul meu ca eu turbez ca nu pot ajunge la activitati de genul asta. Face rau, atat la nivel de informatie personala cat si la nivel de premovare. Insa, cum am spus si in emisiune, prea se invart toate actiunile astea in jurul Bucurestiului. Sub nici o forma nu-mi permit 5 ore de tren si niste milioane saptamanal ca sa ajung la asa ceva, oricat de interesante ar fi discutiile. Mor ca nu sunt, insa chiar nu se poate…

  4. Pingback: Leapsa 1001 nopti » SatuMare.org

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)