Mă enervează fervent că nu am ecologia mai la îndemână

Nu o să mă vedeţi niciodată cu carnet de membru cu cotizaţia plătită la Green Peace. Nu o să mă vedeţi niciodată legându-mă cu lanţuri de garduri ruginite ca să salvez puiul de cocostârc sălbatic de tăvălugul progresului. Dar mă puteţi vedea cum, cu o grijă care mă surprinde şi pe mine, colectez selectiv gunoiul pe care îl producem pe linie de familion. Avem recipiente pentru hârtie şi carton, plastic şi sticlă şi, evident, pentru acea zonă de deşeuri pe care nu o poţi încadra în nici una din categoriile de mai sus. Problema naşpetă e că trebe să ai o minimă vână ecologistă de asta ca să persişti într-o asemenea antrepriză.

Pentru că, sigur, tu bifezi cu mândrie patriotică şi contemporană faptul că faci selecţie la deşeuri in house. Dar ce mama dracului faci după aia? Că nu găseşti containere separate pe căprării la tot pasul. În zona de Titulescu unde vegetez eu nu ştiu să fie. Atunci, pentru că, ardelean fiind, lucrurile io ştiu că trebe făcute pânâ în capăt, o dată pe săptămână îmi umplu portbagajul cu grămezile dă selectate şi mă duc fix pânâ în faţă la maternitatea Giuleşti, unde asemenea containere se există. E drept că pe acolo stau şi socrii, ocazie cu care le fac şi o vizită. Aşa că uite cum se face că ecologismul care îmi dă ghes contrinbuie oarecum decisiv la întărirea relaţiilor de familie…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Mă enervează fervent că nu am ecologia mai la îndemână”

  1. e foarte frumos ce faci si e mare lucru Se zice ca-i greu sa-i faci pe oameni sa-si schimbe obiceiurile, mai ales de la o varsta in colo (nu e cazul la persoanele de fata:)) In multe tari sa fac campanii de sensibilizare, se bate la usi, se invata mai intai copii prin scoli si apoi adultii . Eu ma minunez ca, fara tam-tam, exista si oameni trec repede si constiinciosi la selectarea gunoiului. Bravo, mai!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)