Sper că nu vă e milă de Cristi Preda şi de Sever Voinescu

Deşi încerc să nu îmi mai introduc unicul neuron pe care îl am în jegul mizer al politicii de pe la noi, totuşi, mă-nţelegi, când vine vorba despre ‘ntelectuali mă simt forţat-obligat să iau poziţie.

Un pic de istorie. La fel de jegoasă şi de mizeră. Ţineţi minte ‘ntelectualitatea lui Băsescu adusă cu avionul pe malul mării ca să discute la un pahar despre mersul ţării? Ţineţi minte spumele pe care TRU, Lucian Avramescu, Sever Voinescu etc. etc. etc. le-au făcut întru apărarea simbolului naţional întru gherţoşenie politică Băsescu? Ţineţi minte dezgustul şi jena pe care fiecare dintre noi am simţit-o când am văzut că nişte, totuşi, oameni pe care i-am apreciat înainte au devenit nişte răspândaci ordinari de injectabile politice portocalii?

Doi dintre cei care au primit nişte posturi călduţe după ce au prestat corespunzător pe principiul şi dăi şi luptă sunt Cristi Preda şi Sever Voinescu. Am dat linkuri către postările lor ca să îi vedeţi în plină expansiune pe blogurile lor. Ei, sărmanii, în ‘ntelectualitatea lor la purtător, şi-au primit peşcheşul orangiu şi şi-au zis în barbă “băi, noi suntem deştepţi, culţi, ne pupăm singuri mereu de buni ce suntem, aşa că ia să ne apucăm de făcut ordine în PDL”. Ceea ce, pentru oricine cunoaşte cât de cât cum merge politica pe la noi, dar mai ales pe la PDL, este o gândire paralelă cu perpendicularitatea realităţii. Drept pentru care acum şi-o fură. Boc le-a zis-o în buză că sunt fix ardeiul faţă de Honorius, asta fiind din ciclul lucruri care ne doare.

Să nu înţelegeţi că mă bucur de ce li se întâmplă celor doi. Dar mă supără că prin ceea ce au făcut şi păţesc acuma se întâmplă fenomenul flegmei aruncate pe acea parte din societatea civilă care vrea să îşi asume o anumită responsabilitate politică. Şi care, de fiecare dată când se întâmplă câte un caz Preda sau Voinescu, primeşte o palmă serioasă după ceafă şi este decredibilizată masiv.

Vă e milă de cei doi? Păi de ce? Era evident că aşa se va întâmplă. Căci era evident că, după ce Băsescu şi portocalii şi-au făcut pofta ce-au poftit spoiţi de osanalele acestor ‘ntelectuali şi odată ajunşi pe cai mega-mari cum sunt acum, le vor arăta uşa din dos a partidului. Pentru că astfel de oameni deranjează. Pentru că astfel de oameni ocupă locul în PDL care se cuvine unora ca Honorius.

13 comentarii la “Sper că nu vă e milă de Cristi Preda şi de Sever Voinescu

 1. camil Reply

  e vorba aceea românească: cum îți așterni, așa dormi. respectivii domni știau exact în ce intră când s-au decis să capete culoare politică, cu toate consecințele (și frustrările) de rigoare

 2. petrică Reply

  Mie mi-e milă. Marină. :D

 3. meda Reply

  Inainte de a citi rubrica “despre” eram convinsa ca esti un ciutacu mascat dar dupa, am inteles de unde ti se trage atata venin anti Basescu si anti PDL. Buna scoala PSD-ului !!!.
  Apropo, jurnalistule mai gandeste-te cum se scrie “dai”.

 4. Vania Reply

  Nu ne este, fii liniştit!

 5. c.ghevara Reply

  Mie mi-e puţin milă de ei. Sunt doi indivizi care au făcut, au dres, au sprijinit, au luptat, au pus umărul etc. În mare, au făcut totul din convingere. Băieţii ăştia chiar credeau că Băsescu e altfel decât alţi politicieni, că în PD-L dictatura e o etapă necesară instaurării unei democraţii adevărate, că PD-L se va reforma, aşa cum susţinea Băsescu la preluarea partidului. Cei doi se trezesc din visul roz. Îşi pierd iluziile. În PD-L e mai rău ca în PSD sau în PNL. Acolo sunt grupuri care se ciocnesc, confruntări şi lupte interne care pot aduce schimbări şi progres. Pe când, în PD-L există o singură voinţă, un singur şef, care este influenţat de, cât se poate, de slugi linguşitoare. Funcţiile nu mai au de-a face cu serviciile aduse partidului, cu experienţa sau cu valoarea şi competenţa. Mă mir că cei doi nu au văzut semnele decăderii încă de pe vremea când tinerii pedişti agitau cartonaşul roşu contracandidatului Elenei Băsescu la funcţia de secretar (parcă). Pe tânărul ăla l-au şi exclus din partid. Preda şi Voinescu nu au cârtit nici la apariţia Elenei Băsescu pe lista europarlamentarilor. Au înghiţit-o şi pe asta. Totuşi, Honorius e prea mult. Cine ştie ce pui de pedelişti se mai pregătesc pentru funcţii în PD! Mi-e milă de cei doi, dar nu-i plâng.

 6. cipy Reply

  Cand ti-o faci cu mana ta se numeste…… Asa sunt si aia doi. Pe Preda il stiu de la un seminar tinut prin 2003 cand se proclama mare liberal. I-am si citit o carte despre liberalism…..Daca isi vedeau de treaba lor si erau obiectivi (adica daca nu-l pupau in cur pe shefu) primeau stima tuturor.
  Asa au ajuns doar niste lingai……

 7. Oana Reply

  O, ba da, imi e o mila de nu-ti pot spune. Mor de mila lor si alta nu. Bleah

 8. Ionut Reply

  Imi e mila ca si ei sunt ca niste oameni cum ar fi …

 9. alina gorghiu Reply

  Parca Voinescu are momente cand se autoironizeaza simpatic, dar Preda este atat de plin de el si nu intelege de unde si-o fura acum…

 10. mihai Reply

  nu as vrea sa te supar…..dar cred ca e vorba de catalin avramescu nu lucian-poetul ce scrie in jurnalul national.

 11. dharth Reply

  la tema asta, cine a fost subiectiv sa ridice mouse-ul cu mana dreapta si cine a fost obiectiv sa zica de 3 ori DA,DA,DA cu degetul mic de la piciorul stang

 12. bogdan Reply

  premiza: nu simpatizez in mod deosebit cu nici unul dintre cei doi(cu toate astea Preda mi se pare un profesionist in zona politicii).
  nu cred ca societatea civila isi ia vreo palma dupa ceafa pentru simplul motiv ca nimeni nu mai crede ca ei ii mai apartin. faptul ca au iesit la inaintare la modul asta acum e cumva necesar, chiar daca vor pierde pe termen scurt, pentru ca arata ca nu le-a ajuns doar locul caldut si mi-e greu sa cred ca o fac pentru a detrona pe cineva pentru a instaura pe altcineva. il vad acum pe Preda la Realitatea si nu are deloc figura unui miel la taiere, in fond ce poate pierde?
  bref: ar fi mai bine ca voinescu si preda sa confirme ca le place un loc caldut sau sa faca ce fac acum? nu te-ai ingretosat de linistea aparent eterna care guverneaza pdl?
  cam asta.

 13. konnarcis Reply

  http://www.erepublik.com/en/referrer/konnarcis3
  Veniti si ajutati Romania sa cucereasca Budapesta!
  Intrati in cea mai puternica comunitate din Romania! O a doua viata in care poti fi ce vrei ziarist, politician, militar sau patron de firme. Gasesti aici prieteni din toata lumea! si desigur romanasi care isi iubesc tara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.