Sper că nu vă e milă de Cristi Preda şi de Sever Voinescu

Deşi încerc să nu îmi mai introduc unicul neuron pe care îl am în jegul mizer al politicii de pe la noi, totuşi, mă-nţelegi, când vine vorba despre ‘ntelectuali mă simt forţat-obligat să iau poziţie.

Un pic de istorie. La fel de jegoasă şi de mizeră. Ţineţi minte ‘ntelectualitatea lui Băsescu adusă cu avionul pe malul mării ca să discute la un pahar despre mersul ţării? Ţineţi minte spumele pe care TRU, Lucian Avramescu, Sever Voinescu etc. etc. etc. le-au făcut întru apărarea simbolului naţional întru gherţoşenie politică Băsescu? Ţineţi minte dezgustul şi jena pe care fiecare dintre noi am simţit-o când am văzut că nişte, totuşi, oameni pe care i-am apreciat înainte au devenit nişte răspândaci ordinari de injectabile politice portocalii?

Doi dintre cei care au primit nişte posturi călduţe după ce au prestat corespunzător pe principiul şi dăi şi luptă sunt Cristi Preda şi Sever Voinescu. Am dat linkuri către postările lor ca să îi vedeţi în plină expansiune pe blogurile lor. Ei, sărmanii, în ‘ntelectualitatea lor la purtător, şi-au primit peşcheşul orangiu şi şi-au zis în barbă „băi, noi suntem deştepţi, culţi, ne pupăm singuri mereu de buni ce suntem, aşa că ia să ne apucăm de făcut ordine în PDL”. Ceea ce, pentru oricine cunoaşte cât de cât cum merge politica pe la noi, dar mai ales pe la PDL, este o gândire paralelă cu perpendicularitatea realităţii. Drept pentru care acum şi-o fură. Boc le-a zis-o în buză că sunt fix ardeiul faţă de Honorius, asta fiind din ciclul lucruri care ne doare.

Să nu înţelegeţi că mă bucur de ce li se întâmplă celor doi. Dar mă supără că prin ceea ce au făcut şi păţesc acuma se întâmplă fenomenul flegmei aruncate pe acea parte din societatea civilă care vrea să îşi asume o anumită responsabilitate politică. Şi care, de fiecare dată când se întâmplă câte un caz Preda sau Voinescu, primeşte o palmă serioasă după ceafă şi este decredibilizată masiv.

Vă e milă de cei doi? Păi de ce? Era evident că aşa se va întâmplă. Căci era evident că, după ce Băsescu şi portocalii şi-au făcut pofta ce-au poftit spoiţi de osanalele acestor ‘ntelectuali şi odată ajunşi pe cai mega-mari cum sunt acum, le vor arăta uşa din dos a partidului. Pentru că astfel de oameni deranjează. Pentru că astfel de oameni ocupă locul în PDL care se cuvine unora ca Honorius.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

13 thoughts on “Sper că nu vă e milă de Cristi Preda şi de Sever Voinescu”

 1. e vorba aceea românească: cum îți așterni, așa dormi. respectivii domni știau exact în ce intră când s-au decis să capete culoare politică, cu toate consecințele (și frustrările) de rigoare

 2. Inainte de a citi rubrica „despre” eram convinsa ca esti un ciutacu mascat dar dupa, am inteles de unde ti se trage atata venin anti Basescu si anti PDL. Buna scoala PSD-ului !!!.
  Apropo, jurnalistule mai gandeste-te cum se scrie „dai”.

 3. Mie mi-e puţin milă de ei. Sunt doi indivizi care au făcut, au dres, au sprijinit, au luptat, au pus umărul etc. În mare, au făcut totul din convingere. Băieţii ăştia chiar credeau că Băsescu e altfel decât alţi politicieni, că în PD-L dictatura e o etapă necesară instaurării unei democraţii adevărate, că PD-L se va reforma, aşa cum susţinea Băsescu la preluarea partidului. Cei doi se trezesc din visul roz. Îşi pierd iluziile. În PD-L e mai rău ca în PSD sau în PNL. Acolo sunt grupuri care se ciocnesc, confruntări şi lupte interne care pot aduce schimbări şi progres. Pe când, în PD-L există o singură voinţă, un singur şef, care este influenţat de, cât se poate, de slugi linguşitoare. Funcţiile nu mai au de-a face cu serviciile aduse partidului, cu experienţa sau cu valoarea şi competenţa. Mă mir că cei doi nu au văzut semnele decăderii încă de pe vremea când tinerii pedişti agitau cartonaşul roşu contracandidatului Elenei Băsescu la funcţia de secretar (parcă). Pe tânărul ăla l-au şi exclus din partid. Preda şi Voinescu nu au cârtit nici la apariţia Elenei Băsescu pe lista europarlamentarilor. Au înghiţit-o şi pe asta. Totuşi, Honorius e prea mult. Cine ştie ce pui de pedelişti se mai pregătesc pentru funcţii în PD! Mi-e milă de cei doi, dar nu-i plâng.

 4. Cand ti-o faci cu mana ta se numeste…… Asa sunt si aia doi. Pe Preda il stiu de la un seminar tinut prin 2003 cand se proclama mare liberal. I-am si citit o carte despre liberalism…..Daca isi vedeau de treaba lor si erau obiectivi (adica daca nu-l pupau in cur pe shefu) primeau stima tuturor.
  Asa au ajuns doar niste lingai……

 5. la tema asta, cine a fost subiectiv sa ridice mouse-ul cu mana dreapta si cine a fost obiectiv sa zica de 3 ori DA,DA,DA cu degetul mic de la piciorul stang

 6. premiza: nu simpatizez in mod deosebit cu nici unul dintre cei doi(cu toate astea Preda mi se pare un profesionist in zona politicii).
  nu cred ca societatea civila isi ia vreo palma dupa ceafa pentru simplul motiv ca nimeni nu mai crede ca ei ii mai apartin. faptul ca au iesit la inaintare la modul asta acum e cumva necesar, chiar daca vor pierde pe termen scurt, pentru ca arata ca nu le-a ajuns doar locul caldut si mi-e greu sa cred ca o fac pentru a detrona pe cineva pentru a instaura pe altcineva. il vad acum pe Preda la Realitatea si nu are deloc figura unui miel la taiere, in fond ce poate pierde?
  bref: ar fi mai bine ca voinescu si preda sa confirme ca le place un loc caldut sau sa faca ce fac acum? nu te-ai ingretosat de linistea aparent eterna care guverneaza pdl?
  cam asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.