Te cunosc după tastatură?

Probabil că cineva (un grup de cercetători, desigur) a făcut un studiu şi pe chestia asta. Pe tema cum să recunoşti personalitatea unui om după cum izbeşte tastatura când scrie la calculator.

Exista unii pe care abia îi auzi. Care mângâie tastele abia şoptit, parcă spunând o poveste şi pentru ei, dar şi pentru calculator. Nu aş paria că sunt cei care, ca personalitate, sunt cei cu care să rămâi singur pe o insulă pustie cu reruse limitate de hrană…

Pe alţii îi auzim din colţul străzii. Pentru că lovesc tastele cu o furie demnă de o cauză mai bună. Care, probabil, încearcă şi aşa să să facă auziţi, convinşi că zgomotul tastelor lor este o dedclaraţie de intenţie adresată întregii lumi. Ăştia îmi plac mai mult…

Şi, evident, ajungem la tasta Enter. Care pentru mulţi este un fel de concluzie finală a oricărui demers comunicaţional de tastatură. Izbirea acesteia îmi pare că e un gest personal care certifică în mod absolut controlul omului asupra maşinii. Unii o lovesc cu ură, alţii cu împăcare, alţii cu prietenie, alţii cu un soi de cârdăşie. Dar toţi o izbesc.

Tu îţi auzi tastele povestind despre tine?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Te cunosc după tastatură?”

  1. :)) pe vremea cand eram in cautari intense de taste pe tastatura si apasam una la 1 minut, eram extrem de silentios – eeeh, ce vremuri! :)) Acum, mi se sugereaza subtil sa mai „mangai” din cand in cand Space-ul – colegilor li se pare ca o apas cu forta – si ma uit doar in monitor ;-)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)