După ora fixată, nu mai intră nimeni în sală

Sunt una din acele persoane care nu întârzie. Un obicei pe care îl am de când mă ştiu şi pe care o să mi-l păstreze întotdeauna. Asta nu înseamnă că îmi petrec canttaţi industriale din timpul meu ca să îi judec pe cei care, din diverse motive, consideră că nu e nici un capăt de ţară să ajungi undeva la multe minute faţă de ora fixată. În unele cazuri chiar că nu e un capăt de ţară. Dar în altele a întârzie e o lipsă de respect care enervează. Şi atunci mai zic şi io câteva rânduri. Ca şi cele de mai jos.

Hai să luăm cazul concertelor care au loc într-o sală, să-i spunem, clasică. Adică de aia cu locuri pe scaun, unde cei întârziaţi, mult prea mulţi, din păcate, trebuie să deranjeze jumate rândul şi să-i ridice în picioare, ca să treacă ei, tocmai pe oamenii care au venit, cu bun simţ, în timp util.

Visez la ziua când un organizator de concerte închide uşile de acces în sala  fix la ora anunţată pentru începerea spectacolului. Ora aia de pe ceasul atomic. Şi când tuturor celor care au catadixit să îşi lase bunul simţ acasă şi să aungă după ora aia să li se ofere şansa de a face altceva în timpul acesta, iar noi, cei care ne respectăm şi îi respectăm pe cei cu care împărţim alea două ore, să ne bucurăm în linişte de opţiunea noastră.

Ştiu că nu se va întâmpla aşa ceva niciodată. Dar, zău, visez la ziua când un spectacol va avea ca slogan „După ora fixată, nu mai intră nimeni în sală”.

7 comentarii la “După ora fixată, nu mai intră nimeni în sală

 1. Badita Florin Răspunde

  Sper sa nu fie vorba de mine :))

 2. chinezu Răspunde

  da’ ce, te simti? :)))))))))))
  vorba aia, persoanele de fata se exclud :D

 3. Badita Florin Răspunde

  Eram cel mai aproape de tine :))))
  Daca persoanele de fata se exclud , insemna ca este vorba de una dintre cele 3000 de furnicute care erau in fata

 4. Claudiu Ciobanu Răspunde

  Ma gandesc ca fiind un concert si cu scopuri caritabile, s-a trecut cu vederea intarzierea unora ( eu n-am fost la concert, dar am citit pe http://www.telefonulcopilului.ro/ despre latura aceasta caritabila ). La altfel de concerte, sunt perfect de acord cu ce zici tu :)

 5. Lia Răspunde

  La Cluj avem cam aceeasi problema…..artisitii nu incep la timp…..oamenii nu vin la timp pentru ca se asteapta si unii si ceilalti sa intarzie ceilalti….greu cerc vicios…..Asa ca din frustrarea noastra, a celor care ajungeam mai devreme ca sa fim la timp si ne alegeam doar cu 1 ora de stat in fum de tigara :)) s-a nascut un concept numit „LA FIX” promovat prin toate evenimentele care le organizam la Cluj. Incepem la fix…daca nu esti, nici macar nu ne pare rau :D si e ff misto ca am reusit sa-i implicam in asta si pe cantaretii si actorii de la Cluj…..si surprinzator lumea a fost ff receptiva :D :D poate se poate intampla si in capitala :P

 6. Mihai Pintilie Răspunde

  Sperante desarte.. nici macar in strainatate nu se intampla asa ceva.. Obisnuinta asta la noi a plecat de la disponibilitatea organizatorilor de a mai astepta, „ca sa vina si restul”.. si de aici s-a ajuns ca evenimentele sa inceapa si cu 40-45 de minute intarziere fata de ora de pe invitatie sau bilet.

 7. Mihai Pintilie Răspunde

  Mi se pare mie sau ai scos Captcha reclama? Eu personal n-aveam nimic impotriva ca nu ma influenta..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: