Succesuri româneşti pe linie în Europa League

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Să recapitulăm, de dragul argumentaţiei, rezultatele alor noastre de ieri din Europa League.

Dinamo – Galatasaray 0-3
Fenerbahce – Steaua 3-1
CFR – Sparta Praga 2-3
Anderlecht – Poli Timişoara 3-1

Le-aţi văzut? Bun. Să ne intre bine în cap: atâta putem. Problema noastră, ca naţie ce mâncăm fotbal pe pâinea noastră cea de toate zilele, nu e ce rezultate au echipele noastre, ci aşteptările pe care le avem noi de la ele. Pentru că nu putem înţelege, nu suntem capabili de aşa ceva, că mai mult de atât nu se poate în acest moment.

Şi vă rog să nu îmi contra-argumentaţi cu Unirea Urziceni. Pentru că în cazul găştii lui Dan Petrescu, care oricum este cea mai în formă echipă românească a momentului, ceea ce a acţionat masiv în obţinerea rezultatelor a fost acel “nu ştiu ce” cu care ne loveşte fotbalul din când în când. Un fel de nebunie internă a fotbalului, dacă vreţi.

O nebunie pe care am văzut din plin în meciul de la Glasgow, câştigat de Unirea de-a dreptul mirobolizant. Nebunia pe care am văzut-o şi la Onofraş cu şutul său de-a dreptul dement când a egalat pe Ghencea. Şi aceea şi nebunie am văzut-o aseară şi la CFR Cluj când, după egalarea lui Dubarbier, în clujeni a dat psihedelicul şi s-au apucat să atace în 9 oameni poarta pragheză.

În fotbalul de astăzi nebunia e frumoasă, apetisantă. Dar ceea ce te conduce la rezultate ca lumea este strategia, consecvenţa şi putirinţa financiară. Altfel facem doar succesuri de astea.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Succesuri româneşti pe linie în Europa League”

  1. CFR trebuia sa tina cu dintii de egal, ar fi fost fenomenal sa scoata macar un punct, iar sansele de calificare ar fi fost (cu bold) mult mai mari.

    Adevarul este ca la 2-2 saream pe sus in redactie si speram la un 3-2, insa recunosc ca era vorba doar de nebunia de moment, pe care o voi uita repede. CFR-ul m-a facut sa traiesc intens, dar scurt. Pentru ca daca erau mai calculati, era posibil sa fi trait un pic si la primavara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)