Pe voi vă mai emoţionează imnul nostru (apropo de neştiuta Zi a Drapelului Naţional)?

Astăzi este Ziua Drapelului Naţional. Îl ştiţi. Ăla cu trei culori, roşu, galben şi albastru. Şi uneori cu o gaură revolţionară în pântec. Presupun că vă doare la bască despre această informaţie. Vi se rupe cozorocul chiar. Dar nu e bine, zău, nu e bine…

Personal (un sucker fiind, fireşte) mă emoţionez de fiecare dată când aud imnul naţional. Şi nu vorbesc aici de melodie (cam idioată, zic) sau de versuri (aproximativ oribile), ci de simplu fapt că io ca român ce am fost, sunt şi voi fi ever ever rezonez la această formalitate auditivă numită imn. Probabil pentru că ascultare imnului este una din puţinele ocazii în care (poate că forţez io asta, io ştiu…) îmi alimentez micuţul rezervor de românism la purtător.

Iar drapelul, nu am cu să o zic altfel, îmi place. Pentru că e al meu, al românului care sunt, mă reprezintă. Asta nu înseamnă că azi voi sărbători de foioioioi. Nu. Mă rezum doar la a scrie această postare. E de ajuns şi atât…

Ascultaţi acuma imnul nostru. Şi dacă nu simţiţi a little tiny something chiar îmi pare pentru voi. Dar şi pentru noi, ceilalţi…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3FtALatAkSM]

0 comentarii la “Pe voi vă mai emoţionează imnul nostru (apropo de neştiuta Zi a Drapelului Naţional)?

 1. pietricel Răspunde

  de asta a fost impanzit orasul cu steaguri. eu cred ca avem nevoie de un alt imn. cu conditia sa nu il faca un compozitoras trendy pe 10 mii de euro.

 2. Grim_Cris Răspunde

  Si daca esti un patriot atat de convins, de ce te numesti chinezu pe web? De ce nu romanu?

 3. Daniela Răspunde

  1. In primul rand, cred ca 99% din populatie nu stie ca azi e ziua drapelului. Si aici e vina guvernantilor…o vina mare.

  2. Drapelul imi place, culorile se imbina frumos. (Jucam un joc de geografie pe facebook, cu drapele, si am constatat ca avem unul din cele mai frumoase drapele).

  3. Imnul…atunci dupa revolutie, copil fiind, ma emotiona teribil. Dupa aceea…nu am mai simtit aceeasi emotie. Daca iti aduci aminte, a fost o discutie asta vara la campionatul mondial de fotbal legata de imn. Si am auzit atunci niste imnuri care faceau sa mi se faca pielea gaina, si aproape ca imi venea si mie sa stau in picioare. Eu nu simt ca mi-ar da mandrie si demnitate imnul nostru. Si, da, cred ca ar trebui schimbat. Dar sa nu il faca Marius Moga sau altii ca el.

 4. Daniel Răspunde

  Imi place si imnul si as vrea sa ramana asa cat mai mult… pana la urma, nu e imn pentru valoarea lui muzicala sau poetica, ci pentru valoarea sa ca simbol… cel mai emotionant e cand aud imnul la vreo competitie sportiva si steagul romanesc incadrat de cel american si rus. :)

 5. chinezu Răspunde

  pai de ce sa schimbam imnul, mai????
  e atat de actual cand spune sa ne desteptam :D

 6. Radu Răspunde

  Imnul e perfect asa cum l-a facut ma-sa. Si da, sunt la fel de sucker ca si tine, domnu’ Chinezu pentru ca de fiecare data cand trec pe langa CCA stau 10 secunde si ma holbez la drapel iar in fiecare an, cand ies din aeroport si ma pun in cur pe bordura ca sa fumez o tigara ma zgaiesc la tricolor ca un copil mic la o bucata de turta dulce.

 7. carcotasa Răspunde

  Va contrazic putin referitor la IMN…
  Stiu ca era stresanta cantarea imnului la scoala, a TRICOLORULUI…

  Dar poate nu stiti ca su fost multi cei care au fost detinuti politici doar pentru ca au cantat TRICOLORUL…
  Bineinteles, erau versurile originale, pe care le-a compus Ciprian Porumbescu (ca si muzica, de altfel).

  In clipa cand am auzit, in ’89, ca imnul Romaniei va fi „Desteapta-te romane!” am avut o strangere de inima: temerea ca versurile imnului ne condamna sa avem nevoie mult timp de atunci incolo sa ne „desteptam”!!!
  Si se pare ca va mai trece inca multa vreme pana ne vom destepta!!!

  Asta nu inseamna ca am ceva impotriva compozitiei care in momentul de fata este imnul Romaniei!
  Doar ca nu vreau un imn cu aceste versuri…

 8. flavius Răspunde

  Servus
  oh da, ce emotie! mai ales ca de fiecare data cind il aud ma astept ca in sfirsit cineva sa se destepte… si ma apuca asa un fior, o emotie ba chiar o spaima nefiind pregatit sa asist la o aşa grozavie :)
  Toate cele bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: