Despre Business Club. Interesant, dar mai este loc…

Am avut un stil foarte ciudat ieri de a participa la Business Club. Adică, fiind o zi de aia mai ciudată pentru mine, cu multe chestii de rezolvat şi multe telefoane, am reuşit să prind doar parţial (dar în mare măsură) prezentările lui Florentin Banu, Radu Georgescu şi Cristi Manafu.

Florentin Banu, cu stilul lui exuberant caracteristic, le-a explicat studenţilor prezenţi la întâlnire că nu e chiar uşor la faza cu antreprenoriatul şi că, spus direct în buză, mulţi dintre ei să dea cu capul în gard big time. „Porniţi de la piaţă, nu de la produs” a fost ideea principală a lui Banu, pe care a brodat întreaga sa poveste despre ce înseamnă să fii antreprenor şi, mai ales, cum ajungi să fii antreprenor.

Radu Georgescu a venit cu un alt registru. Cu o sinceritate care mie mi-a plăcut, el a povestit cum funcţionează tărăşenia într-o companie mare, cu acţionari, board şi GM. Foarte interesantă a fost povestea lui despre cum a ajuns la succesul extraordinar cu RAV, dar, mai ales, cum a ratat big time cu alte trei produse. E prima oară când îl văd live, dar omul are clar o charismă „tehnocrată” de mare angajament.

Manafu al nostru (este că putem să-i spunem aşa? :D) a povestit despre importanţa brandingului personal, mai ales în condiţiile actuale, în care – şi aici a adus nişte statistici – doar 1 din 13 absolvenţi îşi găseşte loc de muncă imediat ce termină facultatea. Brandul personal, zice Manafu şi are mare dreptate, poate face diferenţa în anumite cazuri pe piaţa muncii. Şi nu numai.

Iniţiativa Business Club mi se pare una interesantă. Şi e foarte bine că reuşesc să aducă grei ca cei trei să le povestească studenţilor cum e dincolo de geamurile din sala de clasă. Sunt anumite probleme să le zicem organizatorice, cum ar fi alegerea sălii de la AGIR (probabil din raţiuni financiare) de un comunism atroce sau foaia de A4, trasă prost la xerox, care se dorea o reclamă la o… firmă de consultanţă. Una peste alta, e chiar ok ce se întâmplă acolo. Dar mai este loc…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Despre Business Club. Interesant, dar mai este loc…”

 1. UN SEMNAL FOARTE INGRIJORATOR:
  “AXA” CURTEA CONSTITUTIONALA- BASESCU?

  IATA CE SCRIE PRESA ca a declarat BASESCU despre Ioan Vida si despre Curtea Constitutionala, referitor la o lege legat de care a fost sesizata Curtea:

  “Mai mult, aseară, (14 octombrie 2009; n.A.) în cursul declaraţiilor publice făcute de Traian Băsescu acesta a afirmat că “mulţumeşte Curţii Constituţionale” pentru decizia de a amâna judecarea constituţionalităţii legii reorganizării unor autorităţi şi instituţii publice, care conţine inclusiv prevederea celor “10 zile de concediu fără plată al bugetarilor”.
  (…)
  “Decizia de amânare a judecării legii “10 zile fără plată” a fost considerată ca fiind o măsură binevenită, în condiţiile în care decizia Curţii este, pe de o parte, obligatorie pentru acordul cu FMI, iar pe de alta, absenţa unui Guvern în exerciţiu face imposibile eventuale modificări. Curtea a amânat judecarea întregului pachet al legilor asumate de Emil Boc, ceea ce va face ca decizia finală să fie una unitară.”

  Citatele sunt extrase din articolul cu titlul: “Curtea Constitutionala in gratiile presedintelui” semnat de Silvana Patrascanu
  (Evenimentul zilei- 15 octombrie 2009).

  IMIXTIUNEA LUI BASESCU IN DECIZIILE CURTII CONSTITIONALE- FIE SI PRINTR-UN COMENTARIU (se stie foarte bine cat de influente pot fi “simplele” comentarii ale sefului statului asupra unei instante!) LEGATE DE AMANAREA LUARII IN DISCUTIE A UNOR LEGI IMI PARE CEL MAI GRAV SIMPTOM DE PANA ACUM.

  Mare atentie la simptom!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.