Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Cât costă primele 10 bloguri din România?

Later edit: Daca le luam pe primele 10 din Zelist cica ar valora intre 1 si 1,5 milioane de euro. Manafu dixit.

Întrebare pe care i-am adresat-o neobositului Manafu care se duce la interviu pe Hotnews la neobositul Iulian.

sa zicem ca io am descoperit petrol in fundul curtii si am devenit miliardar in euro
si am buba asta cu onlineul si cu blogurile
si vin la tine si iti spun:
vreau sa cumpar primele 10 bloguri din romania
(de dragul discutiei ziceam ca sunt de vanzare)
cat m-ar costa?

0 comentarii la “Cât costă primele 10 bloguri din România?

 1. Lucia Verona Reply

  De dragul discuţiei, am auzit că s-a vîndut cultura.ro (nu ştiu dacă era printre primele 10, probabil că nu). Preţul cerut a fost 1500 euro, cu cît s-a dat nu ştiu.
  Întrebare: ce rost are să cumperi un blog?

 2. Marketosaurus Reply

  da nu mai bine cumperi direct bloggerul?

 3. teo.georgescu Reply

  Nepreţuite nenicăăăă!!!!

  Sau poate că ei ar trebui să te plătească pe tine ca să-i cumperi :::)))

  Sau e ca şi cum te-ai cumpăra pe tine, în ideea că, evident, Chinezul este printre primii 10.

  Deci, variante la alegere ::))

 4. Arhi Reply

  la modul cel mai serios, al meu valoreaza undeva in jur de 60 000E

 5. frm Reply

  @Arhi si cu cat il dai? :)

 6. Arhi Reply

  nu il dau. pe termen lung imi aduce castiguri mai mari decat cei 60 000.

 7. gaben.ro Reply

  In nici un caz eu nu vad cum s-ar putea vinde un blog
  In primul rand conteaza omul din spatele blogului. pentru care revii de fiecare data. Pai daca Arhi si-ar vinde blogul eu unul nu cred ca l-as mai citi.
  E brandul lui. Nu poti sa iti vinzi numele. Nici personalitatea. Poate singura posibilitate ar fi sa il angajezi pe proprietarul blogului. Dar sa faca ce? ca daca ar face reclama toata ziua la o chestie s-ar satura si cei care il citesc.
  deci eu zic ca desi au un trafic imens blogurile nu au valoare de business.
  Singurele bloguri care ar putea avea o valoare comerciala ar fi dupa mine cele superspecializate
  foto, gadget, telefonie, etc

 8. Arhi Reply

  gaben, daca cineva ar cumpara arhiblogul si m-ar angaja pe mine sa scriu exact la fel, dar toate veniturile rezultate sa mearga spre el? el putand sa monetizeze poate mult mai bine acel blog? iar eu sa iau doar salariu? vezi, nu e chiar atat de pagubos:)

 9. gaben.ro Reply

  Perfect de acord Arhi. Cu un mic amendament. Tu esti Blogul. Si poate intr-o zi te scoli cu curu in sus si n-ai chef sa scrii. Sau poate ai chef sa scrii ceva care ar dauna celui care a cumparat blogul tau. Ce poate face proprietarul. Absolut nimic. Ca tu iti iei jucariile si pleci. Ca iti repet daca a doua zi iti faci alt blog eu il citesc pe ala. Nu citesc Arhi. Eu te citesc pe tine. din punctul meu de vedere tu esti blogul. Arhi e doar un nume si un domeniu pe net. Si savoarea majoritatii blogurilor e ca proprietarii nu traiesc din asta. Ca daca ar trai numai din asta ar fi inundate de reclame sau de indemnuri cumpara chestia aia, voteaza cu ala, du-te in birtul ala…
  Chiar daca scoti bani din businessul asta eu unul prefer sa o faci pe sestache. Adica sa nu-mi zici in fata chestiile de mai sus. Pe cand daca aflu ca scrii la comanda cuiva se impute dragostea…

 10. Victor Ciutacu Reply

  Fiecare-n parte sau toate la un loc? Sa stiu daca ma las sau il mai cresc…

 11. Marketosaurus Reply

  @Arhi, nici nu prea ai cum sa vinzi blogul. Eventual vinzi brandul, materializat in numele domeniului, dar ce va face cumparatorul daca tu nu mai scrii?

  Si n-o sa-ti cumpere nimeni blogul, angajandu-te pe tine sa scrii, imagineaza-ti ca respectivul monetizeaza atat de bine blogul incat nu-ti mai convine tie sa ai salariul initial, ci ai sa vrei mai mult. Si daca patronul nu e de acord, ce faci? iti dai demisia si el ramane cu buza umflata? (la propriu :D )

  Si daca el e de acord, ce inseamna asta…ca trebuie sa danseze dupa cum ii canti tu? Eh…prea multi “si daca”.

  Daca e sa vb de business, situl tau valoreaza strict hostingul deja platit, domeniul + know-how-ul, adica ceea ce scrii tu pe blog. Ori asta imi suna a profit lunar * 12 luni, ceea ce nu cred ca face 60 mii. Ca simti tu ca atata face, asta e altceva, ii vezi potentialul in viitor, dar e potentialul personal, odata ce desparti blogul de tine, deja valoreaza de vreo 60 de mii de ori mai putin.

 12. Arhi Reply

  basolut corect, totul se bazeaza pe participarea mea in continuare. dar…nu ai de unde sa stii daca nu se gaseste cineva sa scrie ca mine, situl pastrand imaginea mea in continuare. desigur, fabulam cu gratie acum :)

 13. Marketosaurus Reply

  In cazul asta, e foarte posibil ca adevaratul Arhi sa fie in vacanta prin Caraibe, participand oficial ca Arhi doar la intalnirile face2face cu alti bloggeri, iar tu sa fii acel acel angajat part time care vad ca nu doar scrie posturile in locul lui Arhi, dar chiar comenteaza pe alte bloguri. That’s a good idea! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.