Ce s-ar întâmpla dacă Manafu nu ar face ce face pentru onlineul românesc?

Later edit: Cu atât mai mult cu cât…

Mă ştiţi de ceva vreme ca să ştiţi că faza cu „şefule, ai o scamă” nu prea se potriveşte cu mine. Dar ceea ce zic în titlu este atât de adevărat că nici măcar nu ar mai trebui să mai explicitez. Şi totuşi…

Hai să privim în perspectivă. Şi să încercăm un exerciţiu de imaginaţie. Să ne imaginăm că Manafu nu ar face ce face pentru onlineul românesc. Adică nu ar organiza web club sau net start up şi alte evenimente pe felia asta. Ar fi altcineva care să le poată face la nivelul ăsta, cu participarea asta şi cu periodicitatea asta? Daţi-mi voie să mă îndoiesc profund.

Şi totuşi, ce face Manafu de m-am găsit io să-l laud? Ne pune laolaltă, asta face. Să discutăm, să învăţăm unii de la alţii, să schimbăm păreri, să criticăm, să laudăm şi să ne înjurăm. Să cunoaştem mai bine piaţa de online şi să îi simţim pe jucătorii din ea.

Sunt unii care iau ca de la sine ce face Manafu. Pe principiul „iar m-a chemat ăsta la nu ştiu ce eveniment, hai că mă duc că şi aşa nu am ce face”. Foarte mulţi chiar. Cărora li se pare normal ca acest gen de evenimente să se întâmple. Numai că aşa ceva nu se întâmplă de la sine, în spate se află resurse, know how, PCR (pile, cunoştinţe, relaţii) şi, mai mult decât orice, voinţa lui Manafu de a face să se întâmple. Şi încăpăţânare lui de a persita în „greşeală”.

De ce scriu aceste lucruri? Pentru că uneori e bine să ne gândim şi să apreciem şi lucrurile care ni se par extrem de fireşti şi pe care le servim cu naturaleţe şi pe care, din păcate, le trecem prea uşor cu vederea. Mult prea uşor.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Ce s-ar întâmpla dacă Manafu nu ar face ce face pentru onlineul românesc?”

  1. Ai dreptate, stiu din proprie experienta faptul ca organizarea de evenimente nu este un lucru usor, iar cea mai dureroasa experienta este ca cineva sa te critice chiar daca stie cat ai facut pt toti. Este bine sa apreciem, din cand in cand… :) – fara a aduce prea multi lauri…

  2. Mai orezar mic, cred ac s-ar gasi altul. Si daca e sa ma gandesc la viitor, cred ca deja se „coc” vreo 2 – 3 din blogiosfera si cu siguranta se vor ridica. Deavantajul actual al celor care poate ar dori sa faca acest tip de manifestare e ca nu au relatiile si back-up-ul lui Cristi. Iar aceasta lipsa suprapusa peste perioada de criza actuala face ca el sa fie momentan „singur”!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)