Satisfacţie de blogger

Pentru că cei care comentează la mine sunt, în mare lor majoritate, oameni cu capul pe umeri. Care nu recurg, ca în atât de multe alte locuri, la argumentul suprem al lui „mă-ta-i vacă şi, deci, pe cale de consecinţă, tu eşti bou”. Comentatorii mei aduc argumente, îşi exprimă poziţia pe un tot civilizat, dialoghează pentru a discuta nu doar pentru a se face ascultaţi. Din ce văd eu prin blogosferă chiar nu e puţin lucru ce se întâmplă în comentarii aici la mine…

Cu toate acestea nu prea răspund la comentarii decât foarte rar. Evident că, toată lumea îmi spune asta, din punct de vedere strategic is very wrong. Pentru că, teoria aplicată spune, dacă răspunzi celui care comentează la tine pe blog, acesta va reveni şi, în timp, îţi creşti traficul şi comunitatea celor care îşi rup din timpul lor (de mult am vrut să folosesc expresia asta) ca să te citească. Le ştiu pe toate acestea. Şi, totuşi, nu prea răspund la comentarii…

Poate că, de multe ori, de prea multe ori, ceea ce spun comentatorii mei nu mai are nevoie de replică. Poate că ei comentează nu pentru a primi răspuns de la mine, ci doar pentru a comenta, pentru a-şi exprima poziţia. Sau poate că cei care comentează se străduiesc prea tare să se facă auziţi.

Sau poate că, cel mai probabil, eu sunt de vină…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Satisfacţie de blogger”

  1. eu sunt de parere ca esti singurul ‘vinovat’ de calitatea comentarilor de pe blogul tau, si da, ar trebui sa fii mandru. Adica, tu esti subtil, civilizat si te exprimi inteligent, e normal sa ti se raspunda la fel. Daca o sa incepi sa arunci cu bou sau prost in stanga si-n dreapta, o sa vina si magarii sa foloseasca argumentul suprem.

  2. Nimeni nu spune sa raspunzi tuturor comentariilor. Ar fi absurd sa ti se ceara asta. Ar fi bine sa raspunzi comentariilor care au nevoie de asta. Adica acelor comentarii la care mai poti aduce tu o completare sau la care poti raspunde unei intrebari.

    Ideea ca trebuie sa mai comentezi si tu pe blog nu consta in a aproba sau dezaproba fiecare comentator spunandu-i ca are dreptate sau nu. Tu trebuie sa intri in discutie cu ei, sa se vada ca participi la dezbatere. De multe ori, cand comentezi dar nu-ti raspunde nimeni, ai impresia ca nici nu citeste nimeni ce-ai scris. Deaia sunt putini care comenteaza pe astfel de bloguri, pentru ca au impresia ca se chinuie degeaba.

    Totusi, desi nu te afli in randul comentatorilor proprii, lumea continua sa-ti lase reply-uri la articole, ceea ce este inimaginabil de bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.