23.07.2017

De azi înainte sunt fan declarat Vlad Ivanov

Şi nu, nu pentru 3,2,1 ăla, pe care nu l-am văzut şi nu o să-l văd prea curând din motive personale şi intrinseci care sunt treaba mea. Ci pentru că sâmbătă, la Muzeul Ţăranului Român, am văzut „Poliţist adjectiv„. Unde Vlad face un rol de comandant de poliţie absolut senzaţional.

Despre filmul în sine nu pot să vă raportez că m-a dat decisiv pe spate. Este unul care merită văzut, nu zic nu, dar care mi se pare făcut special pentru a lua premii de la străinezii ăia care se uită la realităţile alea prezentate în film şi beleşte ochii în sunet de „oauuuuu, cum e la ăştia…”, în timp ce noi chiar le ştim şi nu ni se mai par atât de nu ştiu cum.

Genial şi mersul lui Dragoş Bucur. Da, mersul lui. Pentru că joacă rolul unui poliţist sub acoperire prins într-un fel de dilemă morală şi asta se vede extraordinar în mersul lui, mers pe care, de altfel, Porumboiu insistă mult de tot, tocmai în ideea pe care am zis-o mai sus, aceea de a arătat cum e cu străzile de pe la noi, cu clădirile, cu alea alea, ca să se minuneze străinul.

Dialogurile sunt de-a dreptul senzaţionale. Şi aici revin la Ivanov. Care în faza cu maieutica este de-a dreptul devastator. Vă recomand şi interviul din Cotidianul.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Dacă nu vezi un film la vremea lui, mai bine nu îl mai vezi

Cum am ajuns io la conferinţa de presă cu Marcel Iureş

5 comentarii

 1. luni, 10 august 2009, 12:03

  eu am ascultat cateva carti audio in lectura lui Vlad Ivanov si mi-a placut

  :)

  Răspunde
 2. luni, 10 august 2009, 12:44

  @Stefan Murgeanu
  nu stiam de astea
  o sa le caut
  merci

  Răspunde
 3. duminică, 4 octombrie 2009, 21:25

  dupa ce-am iesit de la film m-am gandit eu ca puteau sa faca un scurt metraj doar cu ultima scena si era suficient sa demonstreze ideea. Dar si restul filmului, prin dialog si situatii, e de o ironie fina absolut delicioasa :)

  Răspunde
 4. vineri, 23 octombrie 2009, 08:35

  […] pentru faptul că mi l-a prezentat pe Vlad Ivanov, pentru care am căpătat brusc şi iremediabil o febleţe teribilă după ce l-am văzut în “Poliţist adjectiv”, unde face un rol […]

  Răspunde
 5. vineri, 23 octombrie 2009, 21:44

  […] Asa s-a intimplat cu Cristi China – chinezul pentru bloggeri – pe blogul caruia am citit ca, dupa vizionarea de la Politist adjectiv, l-a clasat printre actorii lui forever favoriti pe Vlad Ivanov. […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *