Offlineul onlineului nostru…

Una din chestiile faine dacă te dai pe online este că ajungi să cunoşti foarte multă lume. Din bloguri, din twitter, din jdemiile de reţele sociale etc. Unii îţi plac foarte tare de la prima citire, la alţii trebe să mai stai să cujeţi un pic, iar de alţii ţi se rupe maiestuos. Asta e treaba cu onlineul: uşurinţa cu care intri în contact cu lumea, un fel de ROI imediat pe zonă de networking.

Numai că, cel puţin în ceea ce mă priveşte, validarea pretenelilor din online se face exclusiv în offline. Poate să îmi placă enorm de cineva cum scrie pe blog sau ce isprăvi minunate face în online. Dar e o „iubire” platonică, neconsumată, ca să zic aşa. Ştampila de „de treabă” sau, după caz, de „valabil”, se face după strângerea de mână, într-o primă fază, şi după câteva schimburi orale de chestii inteligente sau nu prea. Abia apoi pot zice cu o mână pe log in şi una pe inimă că da, îmi place definitiv de respectiva sau respectivul onlineist.

Pentru că, asemenea vorbei din înţelepciunea pulitică (a se citi a pulimii), una e gardul şi altul e leopardul. Şi oameni care par foarte mişto pe net se dovedesc în offline nişte papiţoi, coţofene şi alte specimene de atlas. Şi invers. Şi oricâtă toleranţă ai, există nuanţe offlinistice care bat lejer la fund atracţiile onlinistice.

Existăm în online. Dar de trăit tot în offline trăim…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Offlineul onlineului nostru…”

  1. Ai dreptate. Eu am intalnit oameni care scriau bine si n-am legat nicio prietenie cu ei. Faptul ca scriu bine e doar un talent si pe langa acest talent pot avea din pacate defecte destul de mari. Si exista si reciproca: oameni cu un blog care nu te atrage foarte mult sunt foarte tari la distractii si ca prieteni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.