Inca ceva ce americanii fac bine si noi nu

Unii dintre voi veti spune dupa ce veti citi ce zic mai jos ca am baut cam mult de revelion. Altii veti da nepasatori din umeri. Dar unii veti intelege ce vreau eu sa zic si imi veti da dreptate.

Din toate punctele de vedere diferenta dintre noi si americani este una colosala. Iar diferenta asta majora de, sa-i zicem, natiuni este formata din diferente mici si mititele, pe chestiuni de o diversitate teribila si care multora dintre noi nu ne spune nimic. Nu facem acuma o analiza despre zonele in care reusim sa ii batem pe americani sau macar sa facem egal cu ei. Avem si de astea destule. Dar care la nivel de “campionat” sunt niste miute amarate jucate cu o minge de carpa.

Hai sa luam un exemplu pe care toti il stiti. Noi am organizat “Megastar”. Ei “American Idol”. Stiu, stiu, nu ar mai trebui sa spun altceva. Pentru ca deja parca va vad pe toti dand ochii pe spate si zicand “ce comparatii penibile face si chinezu asta…”. Si aveti dreptate. Oarecum. Pentru ca toti stiti, chiar daca nu ati vazut emisiunile, ca diferentele de show, voce, atitudine, buget etc. dintre cele doua productii sunt de-a dreptul impresionante. Deci, cum ar veni, ca sa revenim la paralela cu un meci, scorul final al partidei American Idol – Megastar se apropie lejer de un fotbalistic 117 – 2.

Buuuun. Numai ca dincolo de toate astea mai exista o diferenta teribila intre noi si ei. Si noi si ei, in emisiuni de genul acesta, facem smecherii cu care, chiar daca nu desemnam castigatorii, macar influentam ce se intampla. E vorba de marketing, de bani, de alea alea. De inteles, pana la urma. Numai ca, si aici intervine diferenta impecabila intre noi si americani, ei o fac cu cap, cu profesionalism. Chiar si atunci cand fac magarii.

Si ca sa intelegeti mai bine ce vreau eu sa zic, mai bine urmariti cele doua piese de mai jos. Unul e Kris Allen, castigatorul American Idol, iar celalalt e Catalin, castigatorul Megastar. Nu discutam aici de diferenta teribila de voce, de “cantat” intre cei doi. Ci vreau sa intelegeti faptul ca never, ever, in toata nemernicia lor, americanii nu ar fi scos drept castigator unul ca si Catalinul nostru (tineti minte ce alte voci minunate erau, totusi, la Megastar?). Pentru ca, oricat marketing smecheresc faci, trebuie sa ai un minim bun simt sa nu iti bati joc de cei care se uita la emisiune si de pe urma carora tu ca producator iti castigi banii.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=T62ksehioSA]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gQC2sZL4f9U]

14 comentarii la “Inca ceva ce americanii fac bine si noi nu

 1. Arhi Reply

  pana la urma, al cui a fos afonul asta de a castigat?

 2. chinezu Reply

  @Arhi
  nu stiu, sefule, da’ misto i-ai zis afon :))

 3. Alexei Ciprian Reply

  Da dom’le, daca-i comparam pe cei 2 ai perfecta dreptate. Daaar eu nu pot sa uit ca Kris Allen a castigat deoarece Adam Lambert e…gay!

 4. chinezu Reply

  @Alexei Ciprian
  evident ca putem discuta mult pe tema asta
  mie mi-a placut Danny cel mai mult, timbrul lui si jemonficheismul lui :)
  dar io aduceam in discutie ca americanii niciodata nu ar fi permis ca unul ca si Catalin (altfel baiat simpatic, dar fara legatura cu muzica adevarata) sa castige

 5. Alexei Ciprian Reply

  nu am urmarit mizeria de megastar, nu stiu care au fost ceilalti competitori/finalisti dar e posibil ca flacaul asta sa fi castigat deoarece “da bine” pe sticla. daca in emisiunea la care ai fost invitat s-a vorbit despre succesurile unora ca inna si reinventarea lui puya, nu inteleg de unde atatea pretentii pe capul tau.

 6. Arhi Reply

  si eu am urmarit emisiunile dar nu l-am auzit pe chinezu laudand-o pe dobitoaca aia

 7. chinezu Reply

  @Alexei Ciprian
  of, da, io cu pretentiile mele :))
  nu mai fac, promit :D

 8. chinezu Reply

  @Arhi
  no stai, ce dobitoaca????

 9. Alexei Ciprian Reply

  Nu Arhi, Chinezu nu a laudat-o pe Inna. Ba chiar a parut ignorant nestiind cine e si ce vrea ea si altii ca ea. :)

 10. chinezu Reply

  aaaaaaaaaa, stai ca acuma m-am prins de ce dobitoaca vorbea arhi :))
  e clar, nu m-am trezit inca
  ma duc sa imi mai iau o bere :D

 11. Ingineru Reply

  Problema e că la Megastar votează publicul român. Acelaşi care în noaptea de revelion se uită la manele.

 12. KooKooL Reply

  Am auzit ca a cumparat ceva post romanesc licenta de “American Idol” … curios ce o sa iasa …

 13. george Reply

  baiatul asta e fiul/nepotul cuiva? si ai gasit raspunsul.

 14. Adrian SM Reply

  Se pricep de minune să pună economia mondială pe butuci…. Şi să omoare oameni în România…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.