Boureanul parlamentar român – scurt tratat despre animalism democratic

Salut mojicia gherţoistică a lui Cristian Boureanu (deputat, da, în Parlamentul României, da) faţă de Alina Gorghiu. Pentru că doar astfel de momente ne arată cu adevărat cine sunt cei pe care noi, în nebunia noastră de animale democratice, îi alegem.

Boureanu a fost impecabil în a-şi confirma oral numele (vezi video mai jos). reanu din final e doar aşa la sanchi. Primele trei litere îl caracterizează impecabil. Şi pe el şi pe alţii. Hai să îi denumim în continuare, pentru o mai înţeleptă ilustrare a demersului, boureni.

Ce este boureanul parlamentar român? Este acel specimen care suge din clişeele cu care pulimea română lucrează şi care reuşeşte, în cea mai mare parte a timpului, să fenteze magistral lumea. Adică tânărul politician care vine să salveze România. Da’ ce zic io România, e vorba de întreaga planetă.

Ce caracteristici are boureanul parlamentar român? Este tânăr (deci nu expirat de ăla comunist, care trebe să se dea la o parte să veni noi, ăştianlanţi mai tineri), este frumuşel şi elegant (nu urât, cu ochelari ca fundul de la sticla de sifon sau cu costume vechi şi reşapate), are bani (pentru că politica este meseria celor cu bani, nu a celor rupţi în fundul curului) şi când zâmbeşte dă pitulele românce pe spate (nu ca senectutul profesor, retras scârbit în turnul său de fildeş).

Ce face boureanul parlamentar român? Îşi face imagine pe unde şi cu cine prinde, nu merge la şedinţe decât atunci când e rost de imagine, lobby sau alte interese, bagă pile, face presiuni pentru el şi pentru afacerile lui şi ale prietenilor etc.

Cum se poate combate efectul dăunător al boureanului parlamentar român? Aici vă rog să mă ajutaţi voi. Că ştiu că puteţi.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7i_ugcQhWLA]

PS. Ilustrul, acutul şi imberbul intelectual Sever Voinescu era de faţă când s-a comis mojicia. Nu a zis nimic…

0 comentarii la “Boureanul parlamentar român – scurt tratat despre animalism democratic

 1. Cristi de la rating-politic Reply

  titlul categoriei tale era mai bun de titlu, ala cu ghertoi

 2. Ana Pauker si cu Dej baga spaima in burgheji Reply

  Sa-i spui domnisorica unei persoane care conduce comisia dupa modelul Tribunalelor Populare mi se pare intr-adevar o mare neghiobie.

 3. alina Reply

  Vaz ca l-au pusara pe monsieur iar in linia intai… va cotiza din greu la campania electorala…merita si el sa se simta bine… da’ puii mei ce fel de barbat de se simte bine dand intr-o femeie?

 4. carcotasa Reply

  Incalificabil…discrepanta totala intre ceea ce afirma acest domn pe siteul propriu si personal,si atitudinea de sfidare la adresa unei femei (pana la urma) pe care a afisat-o in acest scurt calup de imagini….”domnisorica” imi suna a sofer de tir iesit la agatat pe varianta,si nicidecum de om politic ,sau persoana publica cum se doreste acesta …cat despre referirile la viata personala…no comment!

 5. Vania Reply

  Despre domnul Boureanu nu pot scrie cum îmi dictează inima, că intru la spam.

 6. alk Reply

  Uite ce poanta buna i s-a parut colegului de partid al “domnisoricei”, Bogdan Olteanu. Probabil si-a adus aminte de povestile matusii Vass.

  Chinezuleeee, astia isi impart comisionul lui Ridzi. Ar fi luat ea totul pentru sine dar, deh, n-a fost atenta si a prins-o presa….

 7. alk Reply

  Eheheeee, de aia musiu Olteanu nu a luat atitudine, el era cel vizat in postura de “Amant”. Citesc prin tabloide ca are ceva bube in cap de cind cu promovarea rapida in partid a “Domnisoricai”. :)))

 8. Eu...Toteu Reply

  ok… dar ce vina are boul??? de ce insultati acest animal nobil, care munceste cat e ziua de lunga???

 9. lol's Reply

  Saracul Bou reanu, el este obişnuit cu colegele de sex opus din propriu partid, probabil aşa vorbeşte el cu Nuti, Eba, Ritii, obişnuinţa este a doua natura deci este scuzat in ochii lui.Poate nu la anunţat nimeni ca este in primul rand om, barbat si din nefericire pentru noi si parlamentar! Se spune ca omul a evoluat din primate nu este sigur, poate ca se trage din bou, mai are si stimabilul o şansă!!

 10. bogdan Olteanu Reply

  @ alk: ar fi fost extrem de penibil daca ar fi fost adevarat. Dar, daca va uitati la clip (incercati pe blogul lui ioska, acolo se poate deschide), veti vedea ca e o suprapunere intre sunetul unei discutii si imaginea alteia. Cind apar rizind puteti observa ca tocmai vorbeste la microfon doamna Aura Vasile. Situatia e penibila, si ma simt oricum jenat de suprapunerea nefericita.

 11. Ionut Stoica Reply

  Oare cum e să fii nesimțit în timpul unei audieri prin care se intenționează a se stabili dacă, în vremuri de restriște pentru români, s-au cheltuit bani publici pentru o activitate care este suspectată temeinic de conotații electorale? Cum este posibil să dai declarații cum că nu ai avea nimic de ascuns iar în timpul audierilor să fii mai inductiv decât o bobină?

  Este o rușine ceea ce se întâmplă. S-a tot vorbit despre întinerirea clasei politice din România. Atâta timp cât această întinerire se face prin nume ca Elena Băsescu, Monica Iacob Ridzi, Cristian Boureanu, Elena Udrea, Roberta Anastase sau pervertirea unora ca Sever Voinescu, România nu va avea nici o șansă de a ieși din mocirlă. În afară de a fi tineri… care este celălalt numitor comun al numelor enumerate mai sus?

  http://istoica.ro/blog/?p=23

 12. Elena Reply

  Afisati-ii peste tot datoriile la banci , numele bancilor de la care s-a imprumutat si garantiile pe care le-a pus sau cat mai poate recupera banca de la el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.