21.07.2017

Boureanul parlamentar român – scurt tratat despre animalism democratic

Salut mojicia gherţoistică a lui Cristian Boureanu (deputat, da, în Parlamentul României, da) faţă de Alina Gorghiu. Pentru că doar astfel de momente ne arată cu adevărat cine sunt cei pe care noi, în nebunia noastră de animale democratice, îi alegem.

Boureanu a fost impecabil în a-şi confirma oral numele (vezi video mai jos). reanu din final e doar aşa la sanchi. Primele trei litere îl caracterizează impecabil. Şi pe el şi pe alţii. Hai să îi denumim în continuare, pentru o mai înţeleptă ilustrare a demersului, boureni.

Ce este boureanul parlamentar român? Este acel specimen care suge din clişeele cu care pulimea română lucrează şi care reuşeşte, în cea mai mare parte a timpului, să fenteze magistral lumea. Adică tânărul politician care vine să salveze România. Da’ ce zic io România, e vorba de întreaga planetă.

Ce caracteristici are boureanul parlamentar român? Este tânăr (deci nu expirat de ăla comunist, care trebe să se dea la o parte să veni noi, ăştianlanţi mai tineri), este frumuşel şi elegant (nu urât, cu ochelari ca fundul de la sticla de sifon sau cu costume vechi şi reşapate), are bani (pentru că politica este meseria celor cu bani, nu a celor rupţi în fundul curului) şi când zâmbeşte dă pitulele românce pe spate (nu ca senectutul profesor, retras scârbit în turnul său de fildeş).

Ce face boureanul parlamentar român? Îşi face imagine pe unde şi cu cine prinde, nu merge la şedinţe decât atunci când e rost de imagine, lobby sau alte interese, bagă pile, face presiuni pentru el şi pentru afacerile lui şi ale prietenilor etc.

Cum se poate combate efectul dăunător al boureanului parlamentar român? Aici vă rog să mă ajutaţi voi. Că ştiu că puteţi.

PS. Ilustrul, acutul şi imberbul intelectual Sever Voinescu era de faţă când s-a comis mojicia. Nu a zis nimic…

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Simt o neţărmurită scârbă…

Probabil cel mai mizerabil display de moment al mizeriei umane. Despre Michale Jackson, evident…

Niciun comentariu încă

 1. miercuri, 1 iulie 2009, 14:20

  titlul categoriei tale era mai bun de titlu, ala cu ghertoi

  Răspunde
 2. Ana Pauker si cu Dej baga spaima in burgheji
  miercuri, 1 iulie 2009, 15:26

  Sa-i spui domnisorica unei persoane care conduce comisia dupa modelul Tribunalelor Populare mi se pare intr-adevar o mare neghiobie.

  Răspunde
 3. miercuri, 1 iulie 2009, 15:59

  Vaz ca l-au pusara pe monsieur iar in linia intai… va cotiza din greu la campania electorala…merita si el sa se simta bine… da’ puii mei ce fel de barbat de se simte bine dand intr-o femeie?

  Răspunde
 4. carcotasa
  miercuri, 1 iulie 2009, 16:34

  Incalificabil…discrepanta totala intre ceea ce afirma acest domn pe siteul propriu si personal,si atitudinea de sfidare la adresa unei femei (pana la urma) pe care a afisat-o in acest scurt calup de imagini….”domnisorica” imi suna a sofer de tir iesit la agatat pe varianta,si nicidecum de om politic ,sau persoana publica cum se doreste acesta …cat despre referirile la viata personala…no comment!

  Răspunde
 5. miercuri, 1 iulie 2009, 16:50

  Despre domnul Boureanu nu pot scrie cum îmi dictează inima, că intru la spam.

  Răspunde
 6. miercuri, 1 iulie 2009, 17:00

  Uite ce poanta buna i s-a parut colegului de partid al „domnisoricei”, Bogdan Olteanu. Probabil si-a adus aminte de povestile matusii Vass.

  Chinezuleeee, astia isi impart comisionul lui Ridzi. Ar fi luat ea totul pentru sine dar, deh, n-a fost atenta si a prins-o presa….

  Răspunde
 7. miercuri, 1 iulie 2009, 19:14

  Eheheeee, de aia musiu Olteanu nu a luat atitudine, el era cel vizat in postura de „Amant”. Citesc prin tabloide ca are ceva bube in cap de cind cu promovarea rapida in partid a „Domnisoricai”. :)))

  Răspunde
 8. Eu...Toteu
  miercuri, 1 iulie 2009, 20:46

  ok… dar ce vina are boul??? de ce insultati acest animal nobil, care munceste cat e ziua de lunga???

  Răspunde
 9. lol's
  miercuri, 1 iulie 2009, 21:01

  Saracul Bou reanu, el este obişnuit cu colegele de sex opus din propriu partid, probabil aşa vorbeşte el cu Nuti, Eba, Ritii, obişnuinţa este a doua natura deci este scuzat in ochii lui.Poate nu la anunţat nimeni ca este in primul rand om, barbat si din nefericire pentru noi si parlamentar! Se spune ca omul a evoluat din primate nu este sigur, poate ca se trage din bou, mai are si stimabilul o şansă!!

  Răspunde
 10. bogdan Olteanu
  miercuri, 1 iulie 2009, 23:22

  @ alk: ar fi fost extrem de penibil daca ar fi fost adevarat. Dar, daca va uitati la clip (incercati pe blogul lui ioska, acolo se poate deschide), veti vedea ca e o suprapunere intre sunetul unei discutii si imaginea alteia. Cind apar rizind puteti observa ca tocmai vorbeste la microfon doamna Aura Vasile. Situatia e penibila, si ma simt oricum jenat de suprapunerea nefericita.

  Răspunde
 11. joi, 2 iulie 2009, 11:09

  Oare cum e să fii nesimțit în timpul unei audieri prin care se intenționează a se stabili dacă, în vremuri de restriște pentru români, s-au cheltuit bani publici pentru o activitate care este suspectată temeinic de conotații electorale? Cum este posibil să dai declarații cum că nu ai avea nimic de ascuns iar în timpul audierilor să fii mai inductiv decât o bobină?

  Este o rușine ceea ce se întâmplă. S-a tot vorbit despre întinerirea clasei politice din România. Atâta timp cât această întinerire se face prin nume ca Elena Băsescu, Monica Iacob Ridzi, Cristian Boureanu, Elena Udrea, Roberta Anastase sau pervertirea unora ca Sever Voinescu, România nu va avea nici o șansă de a ieși din mocirlă. În afară de a fi tineri… care este celălalt numitor comun al numelor enumerate mai sus?

  http://istoica.ro/blog/?p=23

  Răspunde
 12. duminică, 5 iulie 2009, 23:17

  Afisati-ii peste tot datoriile la banci , numele bancilor de la care s-a imprumutat si garantiile pe care le-a pus sau cat mai poate recupera banca de la el

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *