Mi-a fost milă ieri de tine, Severule…

Preluare de pe www.politicalocala.ro.

Pe Sever Voinescu îl cam ştim. Scrie foarte bine atunci când scrie despre orice altceva decât despre politică internă. Sever este unul din cei (destul de mulţi, din păcate) care au îmbrăţişat şi pupat asiduu doctrina băsescianistă, ocazie cu care, în ceea ce mă priveşte, s-a discreditat iremediabil.

Dar ieri, zău, mi-a fost milă de el. Pentru că, politician portocaliu acum fiind, l-am văzut devenind unul din ceilalţi, făcând la fel ce fac şi ceilalţi politruci, fiind definitiv unul dintre ei. Ditai Sever Voinescu, un intelectual fără îndoială deşi pervertit, a primit ordin de la partid să iasă într-o conferinţă de presă pe tema revoltei din Moldova. Şi ditai Sever Voinescu a CITIT papagaliceşte un comunicat anost, arid şi insipid. Un comunicat în care am auzit şi barbarismul „alegaţii”.

Mi-a fost milă ieri de tine, Severule…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Mi-a fost milă ieri de tine, Severule…”

  1. A FI SAU A NU FI SEVER (VOINESCU)

    Este criză, îmi spune preşedintele. Este criză aud şi ecoul guvernului. Fiind disciplinat, am zis ca la armată: am înţeles! Cică, dacă vreau să ies dintr-o asemenea situaţie, musai trebuie să fiu sever. Am luat DEX-ul, am citit, m-am lămurit. Sever înseamnă să fiu exigent, pretenţios, riguros. Nu trebuie, de asemenea, să admit abateri de la normele şi regulile stabilite. Aşa scrie, aşa trebuie să fac! Nu vor scăpa de severitatea mea nici familia, nici rudele, nici apropiaţii, nici chiar poporul român, fiindcă lupt pe baricade împotriva crizei.
    Deodată, pe timpul când îmi îndeplineam conştiincios atribuţiile de severitate, asupra tuturor, fără concesii, am aflat, cu stupoare, că Institutul de lingvistică „Iorgu Iordan” este depăşit. Adjectivul sever a evoluat într-un substantiv propriu: Sever Voinescu. Am căutat o fiţuică, un înscris, ceva care să mă lămurească. N-am găsit ! În schimb, televiziunile l-au arătat în toată splendoarea lui. Gata, m-am dumirit! Noul evoluat, substantivul propriu Sever Voinescu înseamnă a fi exigent, pretenţios, riguros cu toţi cei care încearcă să arate lumii încărcătura navei prezidenţiale. Nimeni nu trebuie să se abată de la normele şi regulile stabilite de însuşi navigatorul suprem. Ar însemna o blasfemie faţă de zeus. Nu poţi intra în intimitatea zeilor cum vrea te miri cine.
    Este normal! Un substantiv propriu, în comparaţie cu un adjectiv, trebuie să dovedească a fi severitatea absolută, severitate care nu poate rămâne la îndemâna, sau la liberul arbitraj al mateloţilor, al docherilor sau al hamalilor din port. Trebuie să fie în vârful catargului, să fie scrisă cu oi în vârful muntelui. Doar de la aşa înălţimi ale severităţii pot fi contracarate „furiile media”, furii care, în ŢviolenţaŢ lor, ar putea smulge velele care acoperă dosarele penale ale unor „imaculaţi” pedelişti sau agoniseala, deloc de neglijat, a familiei bravului căpitan. Colac peste pupăză, Ridzi si „PD-L-EBA” la recentele alegeri europarlamentare au început să facă valuri serioase, chiar talazuri…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.